ΑνακοινώσειςΓραμματείας

Τα μαθήματα της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα αρχίσουν τη Δευτέρα  4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου δια ζώσης.

Βασικοί κανόνες για τη φυσική παρουσία στους χώρους της Σχολής:

  • η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους της σχολής.
  • οι φοιτητές, κατά την προσέλευσή τους στις αίθουσες/αμφιθέατρα/εργαστήρια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς επίσης και σχετικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.
  • δεν θα είναι δυνατή η είσοδος των φοιτητών στις αίθουσες μετά την έναρξη του μαθήματος
  Προκήρυξη Υποτροφιών
Όνομα: 2022 2023 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ.pdf, Ανέβηκε: 20/9/2021 11:20, Μέγεθος: 398kb
  Προκήρυξη
Όνομα: prokirixi_ekpr_edip_syll_org_SXM_2021_23.pdf, Ανέβηκε: 17/9/2021 14:05, Μέγεθος: 361kb
  Αίτηση Υποψηφιότητας
Όνομα: aitisi_ypops_syll_org_EDIP.docx, Ανέβηκε: 17/9/2021 14:05, Μέγεθος: 14kb

Δεδομένης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του COVID-19, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στο email: protokollo@central.ntua.gr χρησιμοποιώντας τo έντυπo αίτησης για ΝΕΕΜΠ. Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά θα προσκομίζονται με την εισδοχή στην εστία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία των ΝΕΕΜΠ, http://esties.ntua.gr/communication.html

  Ανακοίνωση
Όνομα: ΕΞ Υποτροφίες - Βραβεία.pdf, Ανέβηκε: 2/9/2021 15:23, Μέγεθος: 1659kb

Η Γραμματεία της Σχολής θα παραμείνει κλειστή, λόγω θερινών διακοπώνκατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 2/8 έως και Παρασκευή 20/8/2021.

  Προκήρυξη
Όνομα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ_Χ.pdf, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:18, Μέγεθος: 114kb
  Αίτηση
Όνομα: ΑΙΤΗΣΗ_ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ_ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ_2021_2022.doc, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:19, Μέγεθος: 36kb
  Υπεύθυνη Δήλωση
Όνομα: ΥΠΕΥΘΥΝΗ_ΔΗΛΩΣΗ_ΕΠΙΚΟΥ.doc, Ανέβηκε: 22/7/2021 16:20, Μέγεθος: 60kb

Ανακοινώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων εισδοχής φοιτητών παλαιών ετών  (βλ. παλαιότερη σχετική ανακοίνωση), παρατείνεται έως τις 25/07/2021.

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση, σχετικά με το διαγωνισμό καινοτομίας "Beyond Circularity" που διοργανώνει η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., σε συνεργασία με την Mantis Business Innovation.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα διερευνύσουν πιθανή πιλοτική εφαρμογή στην ΒΙ.ΠΕ Πατρών και θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο €4.000!

  Ανακοίνωση
Όνομα: Beyond Circularity !!.pdf, Ανέβηκε: 9/7/2021 12:25, Μέγεθος: 930kb

Για 56η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργανώνει, από τις  12 έως και τις 16 Ιουλίου 2021, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Φέτος τo Θερινό Σχολείο είναι υβριδικό. Πολλές ομιλίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά  και άλλες σε απευθείας μετάδοση από το Κεντρικό Αμφιθέατρο στο Δημόκριτο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Για τους φοιτητές που βρίσκονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο Δημόκριτο θα υπάρχει η δυνατότητα της δια ζώσης παρακολούθησης, ακολουθώντας πάντοτε αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Κάθε ημέρα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων θα συμμετέχουν επίσης και σε διάφορα "Στρογγυλά Τραπέζια" που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:

  • Επιστήμες Υγείας
  • Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
  • Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
  • Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
  • Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά


Από το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δίνοντας παρουσιάσεις σε θέματα επικαιρότητας. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος συνεχίζεται και φέτος η πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Τhe Research Matchmaking Event" όπου, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις (μέσω ειδικής πλατφόρμας) με ερευνητές του "Δημοκρίτου", οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.
Εγγραφές: https://www.eventora.com/el/Events/56o-8erino-sxoleio

Πληροφορίες:
http://summerschool.demokritos.gr/
e-mail: skalokerinou@admin.demokritos.gr
κα Σ. Καλοκαιρινού
Τηλ: 210 650 3055

‹ Νεότερες1234...31Παλαιότερες ›