H προθεσμία υποβολής αίτησης στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Φοιτητών της I.A.E.S.T.E για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 (πρακτική άσκηση στο εξωτερικό), παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2025.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης είναι:
• Συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής. Το έντυπο της αίτησης μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο: http://iaeste.ntua.gr
• Πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία σπουδών. Αιτήσεις που δε συνοδεύονται από αναλυτική βαθμολογία ΔΕ θα γίνονται δεκτές.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: iaeste@central.ntua.gr
Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους μπορείτε να βρείτε:
- Το πρόγραμμα εξέτασης Χειμερινών εξαμήνων (κανονική)
- Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ειδικής εξέτασης Εαρινών εξαμήνων (επί πτυχίω)
Αγαπητοί φοιτητές / Αγαπητές φοιτήτριες,
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 17ο κύκλο διεξαγωγής του Δια - Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2025 που συντονίζει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Ο Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Ennovation 2025 είναι ένας ετήσιος Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας διάρκειας 3 μηνών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την υποστήριξη 22+ πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κύριος στόχος του Διαγωνισμού είναι η επιτάχυνση καινοτόμων ιδεών παρέχοντας στους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να μετατρέψουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους ή τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας τους σε βιώσιμη επιχείρηση.
Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν.
Σε ποιους/ποιες απευθύνεται
Επιχειρηματικές ομάδες που αποτελούνται ή έχουν τουλάχιστον ένα ενεργό μέλος με φοιτητική/ερευνητική/διδακτική ιδιότητα. Πιο συγκεκριμένα:
• Προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
• Μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες
• Υποψήφιοι/Υποψήφιες Διδάκτορες
• Διδάκτορες
• Ερευνητές/Ερευνήτριες
• Καθηγητές/Καθηγήτριες
Η επιλογή των ομάδων θα γίνει βάσει της φόρμας αιτήσεων που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της προαναφερθείσας ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 και ώρα 23:59.
Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της εν λόγω αίτησης, ενημερωθείτε σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα που μπορείτε να βρείτε εδώ, έτσι ώστε να είστε βέβε@ ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή/και απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργανωτική ομάδα του Διαγωνισμού Ennovation στη διεύθυνση: ennovation@acein.aueb.gr
Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 44ο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ελληνική Γλώσσα, Τεχνητή Νοημοσύνη, ο ρόλος και οι προοπτικές της Εκπαίδευσης», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 28 έως 30 Μαρτίου 2025. Το 44ο Διεθνές Συνέδριο αποτελεί προσυνεδριακή διαδικασία για την οργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως 22 Μαρτίου του 2026, με θέμα «Τα 50 χρόνια του δημοτικισμού στην Ελληνική Γλώσσα».
Σκοπός του 44ου Διεθνούς Συνεδρίου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών είναι να φέρει σε επικοινωνία όλες τις επιστημονικές δυνάμεις της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας, της τεχνητής νοημοσύνης και της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει να παρουσιαστούν και να αναλυθούν θεωρητικά και ερευνητικά όλες οι μορφές και λειτουργίες της ελληνικής γλώσσας σε επίκαιρα ζητήματα διδασκαλίας κι εκμάθησης της σε σχέση με τις αλληλεπιδράσεις και τις προοπτικές που δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες.
Οι ενδεικτικοί άξονες του Συνεδρίου είναι:
*Διδακτική και διδακτικές πρακτικές της ελληνικής γλώσσας με υποβοήθηση της ΤΝ
*Διδακτικά σενάρια και εκπαιδευτικές προτάσεις με τη χρήση της τεχνολογίας και την ΤΝ
*Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης, ξένης και αρχαίας ελληνικής γλώσσας και ΤΝ
*Εργαλεία και εφαρμογές της ΤΝ στην προσχολική, Α’/Βάθμια, Β’/Βάθμια και Γ’/Βάθμια εκπαίδευση
*Εμπειρίες εκπαιδευτικών από την αξιοποίηση της ΤΝ στην εκπαίδευση και ΤΝ
*Ψηφιακά παιχνίδια, γλωσσική εκπαίδευση στην Α’/Βάθμια, Β’/Βάθμια, Γ’/Βάθμια εκπαίδευση και ΤΝ
*Διαπολιτισμικά θέματα, διάλεκτοι και γλωσσικά ιδιώματα, ζωντανές και νεκρές γλώσσες και ΤΝ
*Ψηφιακές Τεχνολογίες, επικοινωνία, μαθησιακές δυσκολίες, ηθικά ζητήματα, Ειδική Αγωγή και ΤΝ
Ανακοινώνεται ότι, παράλληλα με την εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος των Γραμματειών κατά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, μπήκε σε λειτουργία νέα διαδικτυακή πύλη (portal). Η είσοδος σε αυτή πραγματοποιείται με τη χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού (username, password) που διαθέτει κάθε φοιτητής/τρια. Στη συγκεκριμένη πύλη οι φοιτητές/τριες μπορούν να ενημερώνονται, εκτός των άλλων, για θέματα που αφορούν στις δηλώσεις των μαθημάτων που έχουν υποβάλλει, όπως επίσης για τις βαθμολογίες που έχουν λάβει στα μαθήματα του προγράμματος σπουδών που τους/τις αφορά.
Σημειώνεται ότι, οι ανωτέρω ενημερώσεις πραγματοποιούνται πλέον μόνο μέσω της συγκεκριμένης πύλης. Η παλιά πύλη του Κέντρου Η/Υ (my.central) δεν επικαιροποιείται με νέα στοιχεία ή βαθμολογίες.
Δηλώσεις μαθημάτων επί πτυχίω φοιτητών
Περίοδος υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων: 24/12/2024 - 06/01/2025
Προϋποθέσεις συμμετοχής σε επί πτυχίω εξεταστική
Δικαίωμα συμμετοχής στην επί πτυχίω εξεταστική έχουν οι φοιτητές οι οποίοι πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Ι: Έχουν υπερβεί το 10ο εξάμηνο σπουδών
ΙΙ: Οφείλουν το πολύ οκτώ (8) μαθήματα, ανεξαρτήτως εξαμήνου (χειμερινού ή εαρινού)
ΙΙΙ: Έχουν δηλώσει/εγγραφεί σε αυτά τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν
ΙV: Έχουν προβεί σε ανάληψη εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας