Ανακοινώσεις
  Προκήρυξη
Όνομα: ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.pdf, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:48, Μέγεθος: 251kb
  Αίτηση Υποψηφιότητας
Όνομα: aitisi_ypopsifiotitas_YD_new.docx, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:48, Μέγεθος: 27kb
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια του Σεμιναριακού Μαθήματος του Διατμηματικού Προγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» του ΕΜΠ την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:30 μ.μ.  θα δώσει ομιλία ο Dr. Alvise Bianchin από την MBN Nanomaterialia με τίτλο "Synthesis of functional materials by high energy ball milling".

Η διάλεξη θα δoθεί στην Αίθουσα Ν. Κουμούτσου της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι.

  Σύντομο CV του εισηγητή
Όνομα: Dr_Alvise_Bianchin_CV.pdf, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:47, Μέγεθος: 44kb
  Σύντομη περίληψη της διάλεξης
Όνομα: Synthesis_of_functional_materials_by_high_energy_ball_milling.pdf, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:48, Μέγεθος: 99kb

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές  απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. και καλύπτει περί τις 60 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για εκείνους που ονειρεύονται μία ερευνητική ή ακαδημαϊκή καριέρα, το επόμενο βήμα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», το οποίο από το 2008 χορηγεί σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος τέσσερις υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Με το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές, το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την επιστημονική έρευνα και απευθύνεται σε επιστήμονες ερευνητές, πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που συνεχίζουν να φοιτούν ή να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού με σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας για την εκμάθηση επιστημονικής μεθοδολογίας, σύγχρονων ερευνητικών διεθνών τάσεων και τεχνολογιών ή και την παρουσίαση και παράδοση διαλέξεων. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά και διάχυση της αποκτηθείσας εμπειρίας και γνώσης στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σε βραχυχρόνιες υποτροφίες, διάρκειας έως 6 μηνών, και καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων:
1. Για το 51ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές:  15 Φεβρουαρίου 2023
2. Για το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου»:  15 Μαρτίου 2023
3. Για το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές, η περίοδος αιτήσεων ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2023 με προθεσμία υποβολής: 12 Απριλίου 2023

Περισσότερα εδώ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - Ανακοινώσεις Γραμματείας
  Erasmus Mundus Joint Master Scholarships
Όνομα: SBBE_22-23.pdf, Ανέβηκε: 27/1/2023 11:15, Μέγεθος: 122kb
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - Ανακοινώσεις Γραμματείας

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη χορηγεί για το Ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, 120 υποτροφίες σε Έλληνες και Ελληνίδες άνω των 12 ετών για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Υποτροφίες δίδονται για όλα τα επίπεδα από αρχάριους μέχρι και Proficiency και περιλαμβάνουν όχι μόνο τα δίδακτρα αλλά και τα βιβλία. Έχουν διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη. Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο συμβεβλημένα, μη κερδοσκοπικά φροντιστήρια του Ιδρύματος, δηλαδή στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου στην Βούλα και στη Σχολή Αγγλικών Εστίας Νέας Σμύρνης, Νέα Σμύρνη.

Οι υποψήφιοι πρέπει να:
1) Είναι τουλάχιστον 12 ετών
2) Έχουν Ελληνική καταγωγή
3) Είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι
4) Έχουν κατοικήσει στην Ελλάδα, Κύπρο ή Κωνσταντινούπολη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης για υποτροφία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις συμπληρωμένες αιτήσεις μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023, μέσω email, φαξ ή ταχυδρομικώς στο Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη. Ο αριθμός νέων αιτήσεων που θα δεχτούμε για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 είναι 75 για κάθε εκπαιδευτήριο με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023. Εάν συμπληρωθεί ο αριθμός των 75 νέων αιτήσεων πριν την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας και δεν θα γίνουν δεκτές άλλες αιτήσεις.

Αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα μας: www.lascaristrust.gr ή να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη για να τους αποσταλεί μέσω email ή φαξ από την Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - Γενικές Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα 30/1/2023, λόγω της προγραμματισμένης απομάκρυνσης αερίων σε δοχεία υπό πίεση και για λόγους ασφαλείας, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο κτίριο της Σχολής
από τις 8:00π.μ και μέχρι το τέλος των εργασιών.

Κινητικότητα για σπουδές

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) που επιθυμούν να μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών μέσω του προγράμματος ERASMUS+ κατά το επόμενο ακαδ. έτος 2023-2024 (έναρξη κινητικότητας 01.09.2023 - λήξη κινητικότητας 30.09.2024), ότι:

  • για κινητικότητα για σπουδές κατά το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024, καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 10η Φεβρουαρίου 2023
  • για κινητικότητα για σπουδές κατά το εαρινό εξάμηνο 2023-2024, καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 31η Μαΐου 2022 (ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών από 1η Μαϊου).

Η υποβολή δικαιολογητικών γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Περισσότερες λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις του γραφείου Erasmus ΕΜΠ

Η Σχολή ΧΜ έχει ενεργές συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια που φαίνονται στη διεύθυνση http://erasmus.ntua.gr/gr/agreements, όπου αναγράφεται και το επίπεδο συνεργασίας (προπτυχιακές σπουδές, μεταπτυχιακές, διδακτορικά).

Επισημαίνεται ότι για τη συνάφεια της ύλης των μαθημάτων, ώστε να γίνει η αντιστοίχιση των μαθημάτων, απαιτείται ανά μάθημα:

  • το φύλλο ταυτότητας του μαθήματος του πανεπιστημίου υποδοχής, στο οποίο να είναι διακριτά: πανεπιστήμιο / κωδικός και τίτλος μαθήματος / ECTS / περιεχόμενο / γλώσσα διδασκαλία,
  • χειρόγραφη επιβεβαίωση στο σχετικό φύλλο ταυτότητας του πανεπιστημίου υποδοχής από το διδάσκοντα ΕΜΠ ή τους συντονιστές Erasmus της Σχολής (Αν. Καθ. Μ. Γιαννακούρου και ΕΔΙΠ Κ. Λαμπρόπουλος) με τα ακόλουθα στοιχεία: κωδικός και τίτλος μαθήματος ΕΜΠ / εξάμηνο / ποσοστά αντιστοίχισης / ονοματεπώνυμο και υπογραφή διδάσκοντα ΕΜΠ ή συντονιστή Erasmus.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της Επιτροπής Erasmus της Σχολής ΧΜ Σχολής (Αν. Καθ. Μ. Γιαννακούρου και ΕΔΙΠ Κ. Λαμπρόπουλος) και στη διεύθυνση email erasmus@chemeng.ntua.gr

Τα έντυπα των αιτήσεων είναι αναρτημένα στην http://erasmus.ntua.gr/gr/studies_mobility/, στο «Έντυπο υλικό», και θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλα τα παραστατικά που απαιτούνται, ως συνημμένα αρχεία pdf, στη διεύθυνση email: ntuaerasmus@gmail.com

Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) που επιθυμούν να μετακινηθούν για Πρακτική Άσκηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών (διάρκεια από δύο έως έξι μήνες), μέσω του προγράμματος ERASMUS+ ότι για:

Δυνατότητα συμμετοχής σε Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό έχουν επίσης οι πρόσφατα αποφοιτήσαντες, οι οποίοι πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση ενόσω εξακολουθούσαν να είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές και να ολοκληρώσουν την Πρακτική τους Άσκηση στο εξωτερικό εντός ενός έτους μετά την αποφοίτησή τους.

Οι αιτήσεις για πρακτική θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλα τα παραστατικά που απαιτούνται, ως συνημμένα αρχεία pdf, στη διεύθυνση email praktikierasmusntua@gmail.com   

 

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - Ανακοινώσεις Γραμματείας
  Ανακοίνωση
Όνομα: anak_apot_eggr_katatakt_2022_23.pdf, Ανέβηκε: 25/1/2023 16:56, Μέγεθος: 177kb

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, ο καθηγητής της Σχολής μας και Πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής αναγορεύτηκε Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την απήχηση του συνολικού του έργου και συμβάλλει στην προβολή του Ιδρύματος και της Σχολής μας.

Εκ μέρους όλων των μελών της Σχολής, εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και ευχές για παρόμοιες επιτυχίες στο μέλλον.

H Κοσμήτορας της Σχολής
Γλυκερία Κακάλη

Φωτογραφίες από την τελετή:Βίντεο - απόσπασμα από την τελετή:

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ προγραμματίζει 27 διαδικτυακές εκδηλώσεις σταδιοδρομίας, με ισάριθμες εταιρείες, στις οποίες οι συμμετέχοντες τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, να στείλουν τα Βιογραφικά τους σε όσες επιλέξουν, και στη συνέχεια να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας σε αυτές.

Τα βήματα της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσετε όσοι/ες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, είναι τα εξής:

1) Δείτε τις συμμετέχουσες εταιρείες και επιλέξτε αυτές που σας ενδιαφέρουν έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, εδώ: http://career.ntua.gr/imeres-karieras/

2)Μετά τις 8 Φεβρουαρίου θα λάβετε ένα e-mail με τις ημερομηνίες / ώρες που θα γίνουν οι διαδικτυακές παρουσιάσεις των εταιρειών που έχετε επιλέξει, και με το link μέσω του οποίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε. Στις μικρές αυτές παρουσιάσεις (διάρκειας περίπου 45΄), στελέχη των εταιρειών θα σας μιλήσουν για την εταιρεία που εκπροσωπούν, για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η επιχείρησή τους, για τη διαδικασία προσλήψεων και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

3) Τις επόμενες ημέρες μετά τη λήξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων, θα στείλετε τα Βιογραφικά σας στις εταιρείες που θέλετε, με βάση τις οδηγίες που θα σας δοθούν στις εκδηλώσεις

4) Όσοι επιλεγούν από τις εταιρείες, θα κληθούν σε συνέντευξη

Σημειώστε ότι, σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε το Βιογραφικό σας Σημείωμα, πριν το στείλετε στις εταιρείες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Κατιάννα Ευσταθίου για να κλείσετε ένα ραντεβού (katefstathiou@mail.ntua.gr, 2107724721).

‹ Νεότερες1234...339Παλαιότερες ›