ΕπικοινωνίακαιΤοποθεσία

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. στεγάζεται στο δικό της συγκρότημα κτιρίων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, καταλαμβάνοντας χώρο 12500 m2.

Πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πλησιέστερος σταθμός Μετρό στην Πολυτεχνειούπολη είναι ο σταθμός «Κατεχάκη». Η σύνδεση γίνεται από τη στάση που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του σταθμού με τις λεωφορειακές γραμμές:

  • 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ: Κυκλική γραμμή με στάσεις εντός της Πολυτεχνειούπολης. Η Σχολή εξυπηρετείται από τις στάσεις «Κτίριο Ναυπηγών» και «Ιατρείο». Οι στάσεις αυτές είναι η 2η και 3η αντίστοιχα μετά την είσοδο του λεωφορείου στην Πολυτεχνειούπολη.

  • 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ - ΓΛΥΦΑΔΑ: Η πλησιέστερη στάση βρίσκεται στην πύλη Κοκκινοπούλου (στάση «Πολυτεχνειούπολη»). Απέχει περίπου 800m από τη Σχολή.

Επίσης, την πύλη Ζωγράφου της Πολυτεχνειούπολης προσεγγίζουν οι λεωφορειακές γραμμές:

  • 608 ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

  • 230 ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ZΩΓΡΑΦΟΥ

Και για τις δυο γραμμές εξυπηρετεί για την προσέλευση η «8η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στη διασταύρωση της λεωφ. Παπάγου και της οδού Γρ. Κουσίδη. Η πύλη Ζωγράφου βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 9. Για την αποχώρηση εξυπηρετεί η «9η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στην πύλη.

Tα δρομολόγια των λεωφορείων δεν εξαρτώνται από το E.M.Π. αλλά από τον OAΣA (Oργανισμός Aστικών Συγκοινωνιών Aθηνών, πληροφορίες στο τηλέφωνο 185).

Ακόμη υπάρχει η γραμμή πούλμαν του ΕΜΠ που συνδέει τα δύο συγκροτήματα Πατησίων και Ζωγράφου. Οι ώρες αναχώρησης είναι 7:15, 9:15, 11:15 από την οδό Στουρνάρη και 8:05, 10:15, 14:30 από την Πολυτεχνειούπολη (κτίριο Διοίκησης). .

Πρόσβαση με άλλα μέσα

Τα αυτοκίνητα εισέρχονται κατά κανόνα από τις πύλες Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη. Από την πύλη Ζωγράφου επιτρέπεται η είσοδος των αυτοκινήτων τις πρωινές ώρες 07:00-09:00 και η έξοδος 14:00-16:00, ενώ για τους πεζούς είναι συνεχώς ανοιχτή. Τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα η πύλη Κοκκινοπούλου παραμένει κλειστή.

Κινούμενοι στην περιμετρική οδό της Πολυτεχνειούπολης, στρίψτε στο ύψος της στάσης λεωφορείου "Κτίριο Ναυπηγών" για να προσεγγίσετε το κτήριο της Σχολής. Χώροι στάθμευσης υπάρχουν περιμετρικά του κτηρίου και καθένας βρίσκεται κοντά σε μια είσοδό του.

Εάν είστε ποδηλάτης, θα χαρείτε να διαπιστώσετε ότι σε όλη την περίμετρο της Πολυτεχνειούπολης υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και το κτήριο της Σχολής.

Κίνηση εντός της Πολυτεχνειούπολης (πεζοί)

Το κτήριο της Σχολής βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της Πολυτεχνειούπολης και τα χαρακτηριστικά γαλάζια και κίτρινα τμήματα του κτηρίου είναι ορατά από πολλά σημεία. Για να προσεγγίσετε το κτήριο από κάθε πύλη:

  • Από την πύλη Ζωγράφου: περάστε απέναντι τον περιμετρικό δρόμο και εντοπίστε έναν πεζόδρομο με κόκκινο χρώμα. Ακολουθήστε τον πεζόδρομο και θα καταλήξετε σε μια πλατεία με ίδιο χρώμα, όπου υπάρχει πινακίδα που θα σας κατατοπίσει. (περίπου 600m)

  • Από την πύλη Κοκκινοπούλου: Προχωρήστε ευθεία μέχρι να βρεθείτε στην περιμετρική οδό της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προχωρήστε αριστερά και έπειτα ακολουθήστε τον πεζόδρομο μέχρι να βγείτε στην κεντρική πλατεία, δίπλα στη βιβλιοθήκη. Ανεβείτε τα σκαλιά στα αριστερά σας. Περνώντας το ξύλινο θεατράκι κατευθυνθείτε δεξιά και ανεβείτε ένα επίπεδο από τα σκαλιά που θα βρείτε αριστερά σας στην άλλη άκρη της πλατείας. Μπροστά σας βλέπετε τώρα το κτήριο της Σχολής. (περίπου 800m)

  • Από την πύλη Κατεχάκη: Προχωρήστε ευθεία μέχρι να βρεθείτε μπροστά στην είσοδο του στεγασμένου χώρου στάθμευσης. Ανεβείτε τη σκάλα που βρίσκεται στα αριστερά σας και συνεχίστε την πορεία σας παράλληλα. Ανεβείτε ένα επίπεδο από τα σκαλοπάτια που θα βρείτε στα αριστερά σας, στην άλλη άκρη της πλατείας. Μπροστά σας βλέπετε τώρα το κτήριο της Σχολής. (περίπου 500m)

Για να προσεγγίσετε το κτήριο από τη στάση λεωφορείου "Κτίριο Ναυπηγών": Ακολουθήστε το μονοπάτι που υπάρχει δίπλα στη στάση. Στο τέλος του περάστε απέναντι και ακολουθήστε τον χωματόδρομο. Θα βρεθείτε σε μια πίσω είσοδο του κτηρίου της Σχολής, στον χώρο του κυλικείου.

Εσωτερικά του κτηρίου της Σχολής

Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, το κτήριο της Σχολής Χημικών Μηχανικών αποτελείται από δυο επιμήκη κομμάτια (μπροστά και πίσω) και διαδρόμους που τα συνδέουν. Στη βόρεια πλευρά της, η Σχολή γειτονεύει με τα τις σχολές Μηχανολόγων και Ναυπηγών. Στη νότια πλευρά της γειτονεύει με τα παλιά κτήρια της σχολής ΗΜΜΥ. Η γραμματεία της Σχολής βρίσκεται στο βόρειο άκρο του κτηρίου, στο ισόγειο.

Το κτήριο χωρίζεται σε "επίπεδα" (ορόφους) και "πτέρυγες" (πρακτικά διαδρόμους). Η γραμματεία βρίσκεται στο «επίπεδο 0» και την «πτέρυγα Α'», στο βόρειο άκρο του κτηρίου. Με αναφορά αυτήν ορίζονται τα υπόλοιπα επίπεδα και πτέρυγες.

Ο διάδρομος που βρίσκεται στο εμπρός μέρος του κτηρίου αντιστοιχεί στην Πτέρυγα Α', ενώ αυτός που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου στην Πτέρυγα Θ'. Οι διάδρομοι που ενώνουν το εμπρός με το πίσω μέρος του κτηρίου είναι οι πτέρυγες Β' έως Η' (βόρεια προς νότια). Οι προεκτάσεις της πτέρυγας Β' και της πτέρυγας Η' στο πίσω μέρος του κτηρίου ονομάζονται αντιστοίχως "Β1" και "Η1". Για παράδειγμα, Το "Η1.405" (pc lab) βρίσκεται στην προέκταση της πτέρυγας Η, στον 4ο όροφο και χαρακτηρίζεται τοπικά από τον αριθμό 05.

Είσοδοι υπάρχουν σε όλη την περίμετρο του κτηρίου και κάθε μια οδηγεί σε διαφορετικό επίπεδο. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, δεν είναι όλα τα επίπεδα προσβάσιμα σε όλες τις πτέρυγες. Έτσι, στην πτέρυγα Α είναι προσβάσιμα τα επίπεδα 0 έως 3, ενώ στην νοτιότερη πτέρυγα τα επίπεδα 2 έως 4 στο μπροστινό μέρος και 3 έως 5 στο πίσω μέρος του κτηρίου. Η αρίθμηση ορόφων στους ανελκυστήρες είναι σχετική με το ισόγειο επίπεδο κάθε πτέρυγας.

Σε κάθε διάδρομο υπάρχουν δυο κλιμακοστάσια, ένα στο μπροστινό και ένα στο πίσω μέρος του κτηρίου. Οι αίθουσες διδασκαλίας εκτείνονται στα επίπεδα 1,2,3 και η αρίθμησή τους είναι αντίστοιχη. Έτσι, η "αίθουσα 26" είναι η έκτη αίθουσα στο επίπεδο 2. Το «Αμφιθέατρο 1» έχει την εσωτερική είσοδό του στο επίπεδο 1 και το «Αμφιθέατρο 2» έχει την εσωτερική είσοδό του στο επίπεδο 2. Το κυλικείο βρίσκεται στο επίπεδο 1. Τα εργαστήρια εκτείνονται κυρίως στους διαδρόμους που ενώνουν το μπροστινό με το πίσω μέρος του κτηρίου.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Για οποιαδήποτε πληροφορία, απευθυνθείτε:
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γραμματεία
Σχολή Χημικών Μηχανικών
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου 157 72, Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ
email : secretariat@chemeng.ntua.gr
Τηλέφωνα
Προϊστάμενη Γραμματείας: Αγγελική Μάνεση (+30) 210772 1128

Προπτυχιακά θέματα: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (+30) 210772 1134, Ελευθερία Μικίρογλου (+30) 210772 1460, Σοφία Ανδρή (+30) 210772 3059

Μεταπτυχιακά θέματα: Γεωργία Σηφάκη (ΔΠΜΣ) (+30) 210772 2248, Ελένη Καραμέτου (ΥΔ) (+30) 210772 1502

Θέματα μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ: Αικατερίνη Καρκούλια (+30) 210772 4226, Κωνσταντίνος Καραμπούλας (+30) 210772 3058