ΓενικέςΑνακοινώσεις

Στην πρόσφατη (30-3-2011) συνάντηση των Εκπροσώπων της Σχολής μας στις Συγκλητικές, τις Ειδικές, και τις άλλες Επιτροπές του Ιδρύματος διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Η συμμετοχή της Σχολής ΧΜ στον τομέα αυτόν κρίνεται ως πολύ ικανοποιητική, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Ειδικότερα:

  • Στις 25 συνολικά Επιτροπές του ΕΜΠ η Σχολή μας εκπροσωπείται από συνολικά 50 Μέλη ΔΕΠ, τα οποία έχουν οριστεί από τη ΓΣ της Σχολής (20-10-2010).
  • Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι 13 συνάδελφοι που συμμετέχουν στα τριμελή προεδρεία ισάριθμων Επιτροπών, έχοντας οριστεί από την Πρυτανεία – Δηλαδή 1 στις 2 επιτροπές του ΕΜΠ έχει στο προεδρείο της ένα Μέλος ΔΕΠ της Σχολής ΧΜ.
  • Επιπλέον, και μέχρι στιγμής, στις Επιτροπές που έχουν ολοκληρώσει τη συγκρότησή τους έχουν εκλεγεί 4 Μέλη ΔΕΠ της Σχολής ΧΜ στη θέση του προεδρεύοντος, ενώ εκκρεμούν οι σχετικές διαδικασίες σε 5 ακόμα επιτροπές, στα προεδρεία των οποίων βρίσκονται συνάδελφοι από τη Σχολή μας.
  • Σημειώνεται ότι ποτέ κατά την πρόσφατη περίοδο η Σχολή μας δεν είχε ηγετική θέση στον τομέα αυτόν σε τέτοια έκταση.

2. Από τις σύντομες αναφορές των εκπροσώπων μας προέκυψε η ταξινόμηση των 25 Επιτροπών από άποψη δραστηριοτήτων σε 3 κατηγορίες, σύμφωνα με το συνημμένο κατάλογο. Ειδικότερα:

  • 7 Επιτροπές κρίνονται ως «ενεργές», έχοντας συνεδριάσει στο πεντάμηνο διάστημα από τον ορισμό τους (Νοέμβριος 2010 – Μάρτιος 2011) πάνω από 3 φορές. Σε αυτές, ο ρόλος των εκπροσώπων της Σχολής μας είναι σημαντικός.
  • 12 Επιτροπές είναι απλώς «ενεργοποιημένες», έχοντας συνεδριάσει 1-3 φορές, κατά κανόνα σε συνάρτηση με την ανάγκη για εισήγηση σε διάφορα πιεστικά θέματα, κυρίως με οικονομική σημασία.
  • Τέλος, οι υπόλοιπες 6 Επιτροπές κρίνονται ως γενικά «ανενεργές» μέχρις αυτή τη στιγμή.
  • Τόσο για τις ενεργοποιημένες, όσο και για τις ανενεργές Επιτροπές, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους μας να συμβάλουν στην μεγαλύτερη δραστηριοποίησή τους, με γνώμονα πάντα τα ενδιαφέροντα του Ιδρύματος και της Σχολής μας.

Οι συναντήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται τακτικά, με τη συμμετοχή των συντονιστών των Επιτροπών της Σχολής, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός των δράσεων στα 2 αυτά επίπεδα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

  Επιτροπές Ε.Μ.Π.
Όνομα: newsdoc_333_15_4_2011.pdf, Ανέβηκε: 23/7/2012 13:32, Μέγεθος: 81kb