ΓενικέςΑνακοινώσεις

Στο 14ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο  Χημικής Μηχανικής (14ο ΠΕΣΧΜ) θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός διαγωνισμός μεταξύ των Σχολών/Τμημάτων Χημικής Μηχανικής στην Ελλάδα (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, Χανιά, Κοζάνης, Λεμεσού) αλλά και των Ινστιτούτων Χημικής Μηχανικής για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Chem-E-Car.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε δύο φάσεις:

Α. Εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη μέχρι δύο ομάδων των πέντε φοιτητών κάθε Σχολής ή Τμήματος που θα το εκπροσωπήσουν στη δεύτερη φάση.

Β. Εθνικός Διαγωνισμός μεταξύ των καλυτέρων ομάδων των Ιδρυμάτων που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 14ου ΠΕΣΧΜ στις 30 Μαΐου 2024, στη Θεσσαλονίκη.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Chem-e-car competition (2024) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), το Νοέμβριο 2024, στο  San Diego (California).

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί της συμμετοχής ομάδων στον διαγωνισμό και της σχετικής «ατμόσφαιρας»:

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στην Αθήνα, Μάιος, 2019.

Ο 2ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός στην Πάτρα, Ιούνιος, 2022.

2018 Official Chem-E-Car Competition® Video

Σύντομες παρουσιάσεις (video) των συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2023 στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Όσοι φοιτητές είναι καταρχήν ενδιαφερόμενοι ας βολιδοσκοπήσουν συμφοιτητές τους για δυνατότητα σχηματισμού ομάδας και αρχική συν-διαμόρφωση ιδεών για Chem-e-car.

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00,  στο ΑΜΦ ΙΙ, θα γίνει συνάντηση των φοιτητών που ενδιαφέρονται, για διεξοδική ενημέρωση για το διαγωνισμό, τη δρομολόγηση της οριστικοποίησης της/των ομάδας/ομάδων και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων

Ο συντονιστής προετοιμασίας της ομάδας της Σχολής μας, και του Διαγωνισμού Chem-E-Car για την Ελλάδα,

Θ. Παπαθανασίου, Καθηγητής ΕΜΠ