ΓενικέςΑνακοινώσεις

Το τελευταίο διάστημα  σημειώνονται στη Σχολή μας, γεγονότα που διαταράσσουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της και δημιουργούν  κλίμα φόβου και ανασφάλειας σε σπουδαστές και συναδέλφους: ανεύρεση εκρηκτικών υλικών σε αποθήκη της σχολής, εκτεταμένες δολιοφθορές σε αίθουσες διδασκαλίας, απειλές στην Κοσμήτορα.  και τα σοβαρότερα όλων ο επανειλημμένος ξυλοδαρμός φοιτητή μας και οι στοχευμένες απειλές κατά φοιτητών μας που εμφανίζονται στους τοίχους της σχολής. Οι διδάσκοντες έχουν ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι στοχοποιημένοι φοιτητές μας να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

H Γενική Συνέλευση της Σχολής υποστηρίζει αταλάντευτα τις αρχές της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα των μελών της πολυτεχνειακής κοινότητας να συμμετέχουν σε συζητήσεις  χωρίς φόβο λογοκρισίας ή αντιποίνων, να αμφισβητούν απόψεις αλλά όχι να τιμωρούν αυτούς που τις έχουν, να διατηρούν τις πολιτικές, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις και να τις εκφράζουν ελεύθερα.    

H Γενική Συνέλευση της Σχολής δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή απόψεων και συμπεριφορών, στην στοχοποίηση ατόμων, στην αυθαιρεσία,  στην κατάληψη χώρων της Σχολής από άτομα ξένα προς την πολυτεχνειακή κοινότητα.

Η Διοίκηση του Πολυτεχνείου και η Πολιτεία οφείλουν  να αξιοποιήσουν  όλα τα νόμιμα μέσα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

 

  Απόφαση Γενικής Συνέλευσης της Σχολής (20-12-2022)
Όνομα: apofasi_gs_20 12 22.pdf, Ανέβηκε: 20/12/2022 20:10, Μέγεθος: 60kb