ΓενικέςΑνακοινώσεις

Η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του ΕΜΠ συνδιοργανώνει με το University of Trento, το Hub Innovation Trentino και την εταιρεία Mytilineos το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον κλάδο των Ορυκτών Πρώτων Υλών στις 8-10 Δεκεμβρίου 2021.

Το 3ο Πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs είναι ένα τριήμερο διαδικτυακό πρόγραμμα για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον κλάδο των Ορυκτών Πρώτων Υλών, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου EnAct-SDGs, ένα διετές EIT Regional Innovation Scheme-RIS Matchmaking and Networking πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από το EIT RawMaterials, και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς σπουδαστές και νέους αποφοίτους.  Η συμμετοχή σε αυτό το πρότυπο Πιλοτικό Σχολείο συνεισφέρει στην γνώση των συμμετεχόντων σε θέματα κυκλικής οικονομίας και καινοτομίας, στην ενίσχυση της  συνεργασίας σε διεπιστημονικές και διεθνείς ομάδες και στην αποτελεσματική παρουσίαση νέων προτάσεων και ιδεών.  

Τα μαθήματα και διαλέξεις από εκπαιδευτές του UniTrento, TUBAF, ΗΙΤ και εκπροσώπους της ΜΥTILINEOS S.A σε θέματα κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα, διαρκούν από 9.30π.μ-14.00μμ. Στην συνέχεια και μέχρι τις 18.00μμ  οι ομάδες των συμμετεχόντων συνεργάζονται με τη βοήθεια εκπαιδευτών από την ομάδα του EnAct-SDGs για την επίλυση του ειδικού θέματος  που σε αυτή την  έκδοση του Pilot School αφορά τη Βιομηχανία Αλουμινίου, challenge based education. Το Πιλοτικό Σχολείο ολοκληρώνεται με την  τελική παρουσίαση των εργασιών των Ομάδων, και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εκδίδεται σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 3ο πιλοτικό σχολείο EnAct-SDGs, ανατρέξτε στην επίσημη πρόσκληση στον ιστότοπο του EnAct-SDGs.

Αίτηση online έως 1/12/2021 >> ON-LINE ΑΙΤΗΣΗ <<

  Πρόσκληση
Όνομα: EnAct-SDGs 3rd PS_announcement_GR1.pdf, Ανέβηκε: 29/11/2021 18:41, Μέγεθος: 389kb