ΓενικέςΑνακοινώσεις
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Αρχίζουμε φέτος τα μαθήματα διαφορετικά από όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη από το προηγούμενο εξάμηνο αναγκαστήκαμε όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, να εφαρμόσουμε νέες τεχνικές εκπαίδευσης, να αλλάξουμε τον τρόπο επικοινωνίας μας.  Και όλοι διαπιστώσαμε ότι η  εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία φοιτητών και διδασκόντων στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα. Θα συνεχίσουμε τη μερική εφαρμογή της,  σαν λύση ανάγκης, σε μία συγκυρία κρίσιμη, με απρόβλεπτη εξέλιξη και έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της υγείας όλων μας.

Λαμβάνοντας υπόψη  όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, σχεδιάστηκε ένα ωρολόγιο πρόγραμμα που εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή φυσική παρουσία των φοιτητών στη Σχολή. Όλα τα πειραματικά εργαστήρια και τα μαθήματα μικρών ακροατηρίων  θα γίνουν με φυσική παρουσία, ενώ τα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια θα γίνουν εξ αποστάσεως. Συνολικά, 20 εργαστήρια και 17 μαθήματα θα γίνουν με φυσική παρουσία φοιτητών, ενώ 23 μαθήματα και 6 φροντιστηριακά εργαστήρια θα γίνουν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.     Παράλληλα θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αποκλειστούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην ιστοσελίδα της Σχολής έχουν αναρτηθεί τα υγειονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού covid-19. Σε αυτά περιλαμβάνονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η αποφυγή συγχρωτισμού σε όλους τους χώρους της Σχολής. Κανένα μέτρο  δεν θα είναι αποτελεσματικό αν δε συνοδεύεται από το αίσθημα προσωπικής ευθύνης  του καθενός από εμάς, γι’ αυτό σας προτρέπω να τα εφαρμόσετε όλα, αυστηρά και  χωρίς εκπτώσεις. 

Εύχομαι σύντομα να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί και χωρίς περιορισμούς, στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα της Σχολής. Μέχρι τότε κρατήστε καθημερινή επαφή με τη Σχολή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε αισιόδοξοι.

Εύχομαι να έχουμε όλοι μας μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά.

Η Κοσμήτορας της Σχολής

Γλυκερία Κακάλη