ΓενικέςΑνακοινώσεις

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  R-Nano Lab in JEC World 2020
Όνομα: Announcement for JEC.pdf, Ανέβηκε: 20/2/2020 15:01, Μέγεθος: 441kb

O Γιάννης Κεβρεκίδης, Καθηγητής στο Department of Chemical and Biomolecular Engineering του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (έτος εισαγωγής 1976), εξελέγη Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών - National Academy of Engineering (ΝΑΕ) των Η.Π.Α.

Η εκλογή στη ΝΑΕ συνιστά ύψιστη διάκριση που απονέμεται σε μηχανικούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΕ, ο Καθηγητής Γιάννης Κεβρεκίδης εξελέγη "For research on multiscale mathematical modeling and scientific computation for complex, nonlinear reaction, and transport processes."

 

Δείτε τις συνημμένες ανακοινώσεις.

  Ανακοίνωση
Όνομα: ΕΞ Κοινοποίηση.pdf, Ανέβηκε: 4/2/2020 18:03, Μέγεθος: 991kb
  Οδηγίες πρόληψης
Όνομα: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ.pdf, Ανέβηκε: 10/2/2020 13:10, Μέγεθος: 388kb

Προκήρυξη μεταδιδακτορικών ερευνητικών υποτροφιών ακ. έτους 2020-2021 του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Μηχανική Πετρελαίου" στο Πολυτεχνείο Κρήτης:

Ενημερωθείτε εδώ.

 

Το PC-Lab της Σχολής θα παραμείνει κλειστό από 23/12/2019 εως και 6/1/2020.

H Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών του ΑΠΘ και του Παν/μίου Πατρών, προκηρύσσουν τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem-E-Car για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (AIChE).

Ο διαγωνισμός αυτός θα διοργανωθεί από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, όπως και ο αντίστοιχος που έγινε στην Αθήνα τον Μάιο του 2019:

Α. Εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη μέχρι δύο ομάδων των πέντε σπουδαστών κάθε Σχολής ή Τμήματος που θα το εκπροσωπήσουν στη δεύτερη φάση.

Β. Εθνικός Διαγωνισμός μεταξύ των καλυτέρων ομάδων των τριών Ιδρυμάτων που καταρχήν προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Chem-e-car competition (2020) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), τον Νοέμβριο 2020 στο San Francisco (California).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού ανατίθεται σε Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους ακόλουθους Καθηγητές, που ήδη διαθέτουν την εμπειρία συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό:

  • Θανάση Παπαθανασίου, από το ΕΜΠ (συντονιστής)
  • Μανασή Μήτρακα, από το ΑΠΘ
  • Σπύρο Πανδή, από το Παν/μιο Πατρών
  • Αλέξανδρο Κατσαούνη, από το Παν/μιο Πατρών
  • Γρηγόρη Στεφανόπουλο, από το ΜΙΤ, και
  • Χρήστο Γεωργάκη, από το Tufts University.

Το κόστος συμμετοχής (ταξίδι, διαμονή κ.λπ.) θα καλυφθεί από πόρους που θα συγκεντρωθούν από τα Ιδρύματα και από δωρεές.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί της συμμετοχής ομάδων στον διαγωνισμό και της σχετικής «ατμόσφαιρας»:

2018 Official Chem-E-Car Competition® Video

Σύντομες παρουσιάσεις (video) των συμμετοχών στον πρόσφατο διαγωνισμό του 2019.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχε και η ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, νικήτρια ομάδα του 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού. Η ομάδα αυτή, με το όνομα ‘Pollux’, πέτυχε σημαντική διεθνή διάκριση, αφού κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 42 ομάδες από όλο τον κόσμο. Το κόστος της αποστολής της νικήτριας ομάδας στο Ορλάντο καλύφθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στις Οργανωτικές Επιτροπές των Ιδρυμάτων τους εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί από κάθε Ίδρυμα.

Την Παρασκευή, 13/12/2019, και ώρα 15:30, στην Αίθουσα 34, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας του CHEM-E-CAR της Σχολής μας, με σπουδαστές ή και προσωπικό της Σχολής, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Η συνάντηση θα αφορά στη γνωριμία με την ομάδα, στο διαγωνισμό CHEM-E-CAR αλλά και στην πρόσφατη συμμετοχή της Σχολής μας σε αυτόν.

Σας περιμένουμε

Ο συντονιστής της ομάδας,

Θ. Παπαθανασίου

Η European Community on Computational Methods in Applied Sciences (ECCOMAS) προκηρύσσει δύο βραβεία καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Μηχανικής, που ολοκληρώθηκε το 2019 – (βλ. σχετική προκήρυξη στην ιστοσελίδα της ECCOMAS)

Για τον σκοπό αυτό κάθε εθνική εταιρία υπολογιστικής μηχανικής – εν προκειμένω η Ελληνική Εταιρία Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΛΕΤΥΜ) – θα επιλέξει, μετά από διαδικασία αξιολόγησης από ειδική επιτροπή που θα οριστεί από το ΔΣ της ΕΛΕΤΥΜ, την καλύτερη διατριβή και θα την προωθήσει στην ΕCCOMAS με υποψηφιότητα για βράβευση. Οι διατριβές θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από τις 7-μελείς εξεταστικές επιτροπές εντός του 2019.

Σημειώνεται ότι η διατριβή που θα επιλεγεί από την ΕΛΕΤΥΜ, θα βραβευτεί στο ECCOMAS 2020 Congress που θα διοργανωθεί μαζί με το 14th World Congress in Computational Mechanics, στις 19-24 Ιουλίου 2020 στο Παρίσι.

Όσοι υποβάλλουν υποψηφιότητα, πρέπει να αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τη διατριβή στη διεύθυνση kvspilio@central.ntua.gr το αργότερο μέχρι 24 Ιανουαρίου 2020.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΕΤΥΜ,

Κ. Σπηλιόπουλος
Πρόεδρος ΕΛΕΤΥΜ

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή η εκλεκτή συνάδελφος Μαρία (Μιρέττα) Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου.

Υπήρξε διπλωματούχος της Σχολής μας και διακεκριμένη και πολυβραβευμένη Καθηγήτρια με λαμπρό ερευνητικό έργο στο Department of Chemical and Biological Engineering  στο Tufts University.

H κηδεία της θα τελεστεί στην εκκλησία της Αγίας Σκέπης (Παπάγου) τη Δευτέρα 4/11/2019 και ώρα 3.00 μμ.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή της και ας χαρίζει δύναμη και καρτερία στους οικείους της.

Αιωνία η μνήμη της.

 

Κωστής Μαγουλάς

Κοσμήτορας

‹ Νεότερες1234...50Παλαιότερες ›