ΓενικέςΑνακοινώσεις

Από 16 Ιουλίου 2018 εως και 24 Αυγούστου 2018 το PC Lab της σχολής θα είναι κλειστό.

Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, το PC Lab θα είναι ανοιχτό από 9:00 έως 14:30.

Λόγω της αυριανής (Πέμπτη, 14/6) κατάστασης σχετικά με την κίνηση των ΜΜΜ, η εξέταση στο μάθημα "Φαινόμενα Μεταφοράς Ι" θα ξεκινήσει στις 10.15 (αντί για 9.00, που ήταν προγραμματισμένη).

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της Σχολής στο Athens Science Festival 2018

Βράβευση της Σχολής με το βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης Επι2 στη κατηγορία «Καλύτερη Παρουσία στο Athens Science Festival 2018»

Οι φετινοί νικητές των Βραβείων ΕΠΙ2 

Η διάλεξη με τίτλο «Από την έρευνα στη μοντελοποίηση και προσομοίωση των in vitro και in vivo πορειών/φαινομένων των φαρμάκων στη Μονάδα Φαρμακο-πληροφορικής του Ερευνητικού Κέντρου ΑΤΗΕΝΑ», του Δρ. Π. Μαχαίρας, ομότιμου καθηγητή Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής ΕΚΠΑ, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21/3, 11:45 - 14:30, στην Αίθουσα Κουμούτσου Σχολή Χημικών Μηχανικών

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 4.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 13.000 φοιτητές από 108 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 608 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 18 έργα ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2018 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές  μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code,  από τις  12 έως τις 27 Μαρτίου 2018, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2018, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας opensource-devs@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2018, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

  Ανακοίνωση
Όνομα: Έγγραφο από Σαρωτή (419229).pdf, Ανέβηκε: 7/3/2018 16:32, Μέγεθος: 6086kb

Ο αγαπητός μας Κοσμήτορας Γιάννης Ζιώμας έφυγε νωρίς το πρωί για το μεγάλο ταξίδι μετά από ηρωϊκή μάχη για τη ζωή.

Άνθρωπος προσηνής και ευπροσήγορος με πίστη στις διαδικασίες κατάφερνε να δημιουργεί συναινετικό κλίμα ώστε όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται ομόφωνα και σύντομα.

Το ήθος, το ύφος και η καλοσύνη του θα λείψει σε όλους μας.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δίνει δύναμη και καρτερία στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 27/2/2018, ώρα 12.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Για την ημέρα αυτή αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες της Σχολής.

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018

LearnChemE is an excellent resource for both students and faculty. It includes almost 1,500 YouTube videos (Screencasts) of worked examples for 12 ChemE courses that have been viewed nearly 20 million times as well as interactive simulations, ConcepTests and even course packages for thermodynamics, materials and energy balances and kinetics. 

The LearnChemE site, www.LearnChemE.com, now contains:

•         Almost 1,500 screencasts (played/downloaded more than 18 million times) for 12 courses
•         More than 150 interactive simulations
•         More than 2,000 ConcepTests for instructor use in-class with student clickers
•         Instructor course packages (complete class notes, exams, assignments, etc.) for three courses (thermodynamics, material and energy balances, kinetics)
•         A student section on How to Study/How to Learn with screencasts, a summary of approaches, references, and links to web sites.
•         In the coming months will be added simulations that are more interactive (students can use them in a step-by-step approach with feedback).

Σας ενημερώνουμε, ότι την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ, θα σημειωθεί διακοπή του Δικτύου Δεδομένων στο κτηριακό συγκρότημα των Χημικών Μηχανικών, λόγω εργασιών αναβάθμισης.

Η διακοπή αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα.

‹ Νεότερες1234...46Παλαιότερες ›