ΓενικέςΑνακοινώσεις

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  Νέος Τρόπος Λειτουργίας Βιβλιοθήκης ΕΜΠ
Όνομα: ntua_library.pdf, Ανέβηκε: 19/1/2021 09:21, Μέγεθος: 230kb

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για τη χορήγηση των «Βραβείων Ιάκωβος Γκιουρουνλιάν» έτους 2020

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα βραβεύσει από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Δωρεά Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου – ΒΙΟΧΑΛΚΟ» τις δύο καλύτερες διδακτορικές διατριβές με αντικείμενο βιομηχανικού ενδιαφέροντος σε κάθε μία από τις Σχολές των Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π.

Συγκεκριμένα, χορηγούνται δύο (2) βραβεία στις διατριβές κάθε Σχολής, με ποσό ύψους 2.000 ευρώ για το πρώτο βραβείο και 1.750 ευρώ για το δεύτερο, ήτοι οκτώ (8) βραβεία συνολικά.

Τα κριτήρια για τη βράβευση των διατριβών είναι:

 • ο βιομηχανικός χαρακτήρας του θέματός τους
 • η προβολή του έργου των υποψηφίων (π.χ. αριθμός δημοσιεύσεων)
 • η επιστημονική απήχηση του έργου
 • τυχόν βραβεία – διακρίσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι πρέπει να έχουν αναγορευτεί διδάκτορες σε μία από τις ανωτέρω Σχολές στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος από αυτό στο οποίο πραγματοποιείται η προκήρυξη, ήτοι από 01.01.2020 - 31.12.2020, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως και τις 26.02.2021 και ώρα 12:30 στο protokollo@central.ntua.gr τα ακόλουθα παραστατικά:

 • Αίτηση (αναρτημένη στο www.ntua.gr στην κατηγορία Νέα/Ανακοινώσεις/ Προκηρύξεις).
 • Μονοσέλιδη περίληψη του ερευνητικού έργου του υποψηφίου.
 • Πλήρες βιογραφικό σημείωμα (στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν βραβεία – διακρίσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση της διατριβής στο αποθετήριο της Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ).
 • Αναλυτική λίστα με τις δημοσιεύσεις που προέκυψαν από τη διδακτορική διατριβή, οι οποίες είτε δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά περιοδικά που συμπεριλαμβάνονται στο Scopus και στο Science Citation Index Expanded είτε παρουσιάστηκαν σε συνέδρια μετά από κρίση. Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν πλήρες κείμενο (τουλάχιστον τετρασέλιδες) και να έχουν γίνει αποδεκτές για δημοσίευση ή παρουσίαση.
 • Αντίγραφο διδακτορικού διπλώματος (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα).
  Ανακοίνωση - Πρόσκληση
Όνομα: AnakGiourounlian2020web.pdf, Ανέβηκε: 12/1/2021 13:41, Μέγεθος: 163kb

Για όσους φοιτητές επιθυμούν να εξοικειωθούν στη χρήση των MS Teams & MS Forms, και να διευκρινίσουν οποιοδήποτε σχετικό θέμα, θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας MS Teams την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 ώρα 17:00. Oι υπεύθυνοι του σεμιναρίου είναι οι Καθηγητές Δ. Κουτσογιάννης και Ν. Μαμάσης και ο Δρ Γ. Σιόλας.

Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να σημειώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=swxeByp1IEOzZ20It5GMQIyUEruL7dNHuDAn4zjxxetUNDdIWFlPRDgwTEVBUzQwSEJQNUU0M0pFRC4u

Όσοι το κάνουν θα εγγραφούν στην αίθουσα με τίτλο "Σεμινάριο εξοικείωσης φοιτητών σε τηλε-εξετάσεις με τα MS-Teams & MS-Forms".

Σημείωση: Οι φοιτητές που συμπλήρωσαν άλλη φόρμα σχετική με την οργάνωση των εξετάσεων, που απευθύνεται στους διδάσκοντες και επιτηρητές, έχουν αυτόματα μεταφερθεί στην αίθουσα αυτού του σεμιναρίου και δεν θα χρειαστεί να ξανασυμπληρώσουν τη φόρμα.

Από την Πρυτανεία,

με θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους για το χρόνο και την προσπάθειά τους για την προετοιμασία και την επικείμενη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΛΕ-ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Όνομα: seminario_tile-exetasewn_gia_foitites_15-1-2021.pdf, Ανέβηκε: 10/1/2021 20:24, Μέγεθος: 81kb
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020


Η Κοσμήτορας και η Γραμματεία της Σχολής Χημικών Μηχανικών σας εύχονται 

Καλές Γιορτές, Υγεία, Αισιοδοξία και Προκοπή για το νέο έτος

  Ευχές
Όνομα: WISHES_2020-1.pdf, Ανέβηκε: 23/12/2020 12:39, Μέγεθος: 2204kb

Η ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ και το MITEF Greece, σχεδιάζει ένα «incentive prize competition» με σκοπό να προσελκύσει ομάδες οι οποίες θα προσπαθήσουν να δώσουν καινοτόμες λύσεις στις ακόλουθες δύο προκλήσεις:

 • Μπορεί να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος ο οποίος, με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων, να προβλέπει ποιοι μετρητές κατανάλωσης ύδατος είναι ελαττωματικοί;
   
 • Μπορεί να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος ο οποίος, με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων, να προβλέπει τη μελλοντική κατανάλωση μιας παροχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, π.χ. 12 μήνες;

Περισσότερες πληροφορίες: https://hcap-challenge.mitefgreece.org/eydap-innochallenge/

Ο Νίκος Πέππας, Καθηγητής στο Department of Chemical Engineering, The University of Texas at Austin, απόφοιτος (1971) και Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (2016), εξελέγη μέλος της Indian National Academy of Engineering (INAE) και της Korean Academy of Science and Technology (KAST).

Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στην KAST και ο τρίτος στην ΙΝΑΕ.

 

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών αναγγέλλει αναβολή του 13ου ΠΕΣΧΜ που θα γινόταν στην Πάτρα τον Μάϊο του 2021.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν,  το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο το 2022.

Στο Συνέδριο αυτό θα συμμετέχουν, για πρώτη φορά, το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020

Από σήμερα  (8/12) το πρωί διαπιστώθηκε γενικευμένη βλάβη στην ηλεκτροδότηση του ΕΜΠ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να αποκατασταθεί μετά τις 9.30 π.μ.

‹ Νεότερες1234...55Παλαιότερες ›