ΓενικέςΑνακοινώσεις

Προσαρμόζοντας τη ζωή σε έκτακτες περιστάσεις. Ένα έπος του ανθρωπίνου είδους.

Διασχολικό προπτυχιακό μάθημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη»: Tετάρτη 22 Μαρτίου 2023 (15.00 – 18.00)

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διακεκριμένη καθηγήτρια κυρία Μαρία Δ. Ευθυμίου.

Την Tετάρτη 22 Μαρτίου 2023 (15.00 – 18.00) το μάθημα θα διεξαχθεί εκτάκτως στο Συγκρότημα Πατησίων: Αίθουσα Καυταντζόγλου, κτ. Αβέρωφ, Αρχιτεκτονική Σχολή.

http://perseus.thermo.mech.ntua.gr/environ-develop/el/instructors

  Αφίσα Διάλεξης
Όνομα: afissa-efthimiou2022-2023.pdf, Ανέβηκε: 13/3/2023 08:52, Μέγεθος: 9364kb

Την Τετάρτη  8/3/2023 δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα λόγω της καθολικής απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι σπουδαστές θα ενημερωθούν από τους διδάσκοντες για τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων (δια ζώσης ή/και εξ αποστάσεως).

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023

Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των σπουδαστών, η ώρα έναρξης των εξετάσεων, για τις επόμενες δύο ημέρες,  διαμορφώνεται ως εξής:


Πέμπτη 9/2/2023
12:00 μ – ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ
3:00 μμ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ


Παρασκευή 10/2/2023
12:00 μ. – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ι 
3:00 μμ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ


Το πρόγραμμα της πτυχιακής εξεταστικής και οι αίθουσες διεξαγωγής των εξετάσεων παραμένουν ως έχουν.


Παρακαλούνται οι σπουδαστές να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις  στην ιστοσελίδα της Σχολής καθώς και  στην κεντρική ιστοσελίδα του ΕΜΠ.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023

Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των σπουδαστών, η ώρα έναρξης των αυριανών εξετάσεων διαμορφώνεται ως εξής: 


12:00 μ. - ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ II - Αμφ. 1, 2 & Αιθ. 26, 28, 29 1:00 μ.μ

3:00 μμ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - Αμφ. 1

3:00 μμ - ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ & ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧ. ΕΝΕΡΓ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - Αιθ. 21

Παρακαλούνται οι σπουδαστές να παρακολουθούν τακτικά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της σχολής.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023

Με βάση  τα μέχρι τώρα δεδομένα, αύριο, Τρίτη 7/2/2023, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά..

https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/3240-anakoinosi-gia-tin-avriani-7-2-leitourgia-tou-emp-me-vasi-ta-trexonta-dedomena

Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των φοιτητών, οι πρωϊνές  εξετάσεις θα αρχίσουν 1 ώρα αργότερα, και επομένως το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 π.μ.
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ II
Αμφ. 1, 2 & Αιθ. 26, 28, 29
1:00 μ.μ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αμφ. 1
3:00 μμ
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ & ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧ. ΕΝΕΡΓ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Αιθ. 21

Για οποιαδήποτε μεταβολή των καιρικών συνθηκών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. Παρακαλούνται οι σπουδαστές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της σχολής για την έγκαιρη ενημέρωσή τους.

 

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Οι προγραμματισμένες εξετάσεις για αύριο,  Δευτέρα, 6/2/2023, αναβάλλονται, λόγω την πρόγνωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία των εξετάσεων που αναβάλλονται.

Την Δευτέρα 30/1/2023, λόγω της προγραμματισμένης απομάκρυνσης αερίων σε δοχεία υπό πίεση και για λόγους ασφαλείας, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στο κτίριο της Σχολής
από τις 8:00π.μ και μέχρι το τέλος των εργασιών.

Κινητικότητα για σπουδές

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) που επιθυμούν να μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών μέσω του προγράμματος ERASMUS+ κατά το επόμενο ακαδ. έτος 2023-2024 (έναρξη κινητικότητας 01.09.2023 - λήξη κινητικότητας 30.09.2024), ότι:

  • για κινητικότητα για σπουδές κατά το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024, καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 10η Φεβρουαρίου 2023
  • για κινητικότητα για σπουδές κατά το εαρινό εξάμηνο 2023-2024, καταληκτική προθεσμία υποβολής είναι η 31η Μαΐου 2022 (ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών από 1η Μαϊου).

Η υποβολή δικαιολογητικών γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Περισσότερες λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις του γραφείου Erasmus ΕΜΠ

Η Σχολή ΧΜ έχει ενεργές συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια που φαίνονται στη διεύθυνση http://erasmus.ntua.gr/gr/agreements, όπου αναγράφεται και το επίπεδο συνεργασίας (προπτυχιακές σπουδές, μεταπτυχιακές, διδακτορικά).

Επισημαίνεται ότι για τη συνάφεια της ύλης των μαθημάτων, ώστε να γίνει η αντιστοίχιση των μαθημάτων, απαιτείται ανά μάθημα:

  • το φύλλο ταυτότητας του μαθήματος του πανεπιστημίου υποδοχής, στο οποίο να είναι διακριτά: πανεπιστήμιο / κωδικός και τίτλος μαθήματος / ECTS / περιεχόμενο / γλώσσα διδασκαλία,
  • χειρόγραφη επιβεβαίωση στο σχετικό φύλλο ταυτότητας του πανεπιστημίου υποδοχής από το διδάσκοντα ΕΜΠ ή τους συντονιστές Erasmus της Σχολής (Αν. Καθ. Μ. Γιαννακούρου και ΕΔΙΠ Κ. Λαμπρόπουλος) με τα ακόλουθα στοιχεία: κωδικός και τίτλος μαθήματος ΕΜΠ / εξάμηνο / ποσοστά αντιστοίχισης / ονοματεπώνυμο και υπογραφή διδάσκοντα ΕΜΠ ή συντονιστή Erasmus.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της Επιτροπής Erasmus της Σχολής ΧΜ Σχολής (Αν. Καθ. Μ. Γιαννακούρου και ΕΔΙΠ Κ. Λαμπρόπουλος) και στη διεύθυνση email erasmus@chemeng.ntua.gr

Τα έντυπα των αιτήσεων είναι αναρτημένα στην http://erasmus.ntua.gr/gr/studies_mobility/, στο «Έντυπο υλικό», και θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλα τα παραστατικά που απαιτούνται, ως συνημμένα αρχεία pdf, στη διεύθυνση email: ntuaerasmus@gmail.com

Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες) που επιθυμούν να μετακινηθούν για Πρακτική Άσκηση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνδεδεμένων με αυτήν χωρών (διάρκεια από δύο έως έξι μήνες), μέσω του προγράμματος ERASMUS+ ότι για:

Δυνατότητα συμμετοχής σε Πρακτική Άσκηση στο εξωτερικό έχουν επίσης οι πρόσφατα αποφοιτήσαντες, οι οποίοι πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση ενόσω εξακολουθούσαν να είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές και να ολοκληρώσουν την Πρακτική τους Άσκηση στο εξωτερικό εντός ενός έτους μετά την αποφοίτησή τους.

Οι αιτήσεις για πρακτική θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλα τα παραστατικά που απαιτούνται, ως συνημμένα αρχεία pdf, στη διεύθυνση email praktikierasmusntua@gmail.com   

 

Τον Σεπτέμβριο του 2023 ξεκινάει o επόμενος κύκλος σπουδών του διακεκριμένου διευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Economic POlicies for the Global transition” (EPOG+). Το EPOG+ υπάγεται στην κατηγορία των Erasmus Mundus Joint Master Degrees τα οποία παρέχονται από διεθνείς κοινοπραξίες ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι διετούς διάρκειας και περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα παγκόσμιας κλάσης στα Οικονομικά και τις Οικονομικές Πολιτικές που σχετίζονται με την πράσινη, ψηφιακή και κοινωνικοοικονομική μετάβαση, υιοθετώντας μια πλουραλιστική και διεπιστημονική προσέγγιση. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά εμπειρογνωμόνων διεθνούς εμβέλειας για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα μπορούν να διαμορφώνουν και να αξιολογούν οικονομικές πολιτικές, και να εξελίσσονται μέσα σε διαφορετικά πολιτικά, κοινωνικά και περιφερειακά περιβάλλοντα. Για τον σκοπό αυτό, δεν περιορίζεται στη συμβατική οικονομική θεωρία αλλά ενσωματώνει ετερόδοξες προσεγγίσεις πολιτικής οικονομίας.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μια από τις ακόλουθες 3 βασικές κατευθύνσεις σπουδών:

α) Γνώση, Καινοτομία και Ψηφιακή Μετάβαση,

β) Μακροοικονομία, Χρηματοοικονομική και Κοινωνικοοικονομική Μετάβαση, και

γ) Ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη και Οικολογική Μετάβαση.

Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν σε μαθήματα, σεμινάρια και δραστηριότητες που ανήκουν στις άλλες δύο κατευθύνσεις.

Το EPOG+ συντονίζεται από το γαλλικό Πολυτεχνείο της Compiègne (ένα δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο με καθεστώς grande école). Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 30 (ακαδημαϊκοί και μη ακαδημαϊκοί) συνεργαζόμενοι φορείς από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ανάμεσά τους και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ, που έχει αναλάβει τη διδασκαλία μαθήματος για την Καινοτομία, καθώς και την επίβλεψη διπλωματικών εργασιών στο 4ο εξάμηνο σπουδών.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του Προγράμματος Σπουδών, τις δυνατότητες κινητικότητας των φοιτητών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Υποτροφίες

Το EPOG+ παρέχει τη δυνατότητα υποτροφίας που ισχύει για όλη τη διάρκεια του Προγράμματος (2 έτη) σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Ιανουαρίου 2023, 12:00 (ώρα Ελλάδος). Η υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από δύο συστατικές επιστολές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον ιστοχώρο του EPOG+.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  Απόφαση της 9ης/2022 συνεδρίασης Συγκλήτου
Όνομα: 22_211222aa.pdf, Ανέβηκε: 29/12/2022 19:40, Μέγεθος: 676kb
‹ Νεότερες1234...63Παλαιότερες ›