ΓενικέςΑνακοινώσεις

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συστρατεύεται στην υποστήριξη του μαχόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.  

Διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας για την ενίσχυση δύο νοσοκομείων, του Γ. Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός» και του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» μέσω δωρεάς για την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού.

Διαθέτει τον αξιόλογο εξοπλισμό εργαστηριακών μονάδων του, αποτελούμενο από συστήματα 3D εκτύπωσης βιομηχανικής και ημι-βιομηχανικής κλίμακας καθώς και 3D σάρωσης, για την παραγωγή και αντίστροφο σχεδιασμό εξαρτημάτων και αναλωσίμων για την έκτακτη κάλυψη ελλείποντος υγειονομικού υλικού (προστατευτικές ασπίδες, μάσκες πολλών χρήσεων, ανταλλακτικά αναπνευστήρων κλπ.). Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός για ανταλλακτικά και κατασκευές.  Η αξιοποίηση του εξοπλισμού συνοδεύεται από ιδίους πόρους σε προσωπικό και πρώτες ύλες. Συγκροτήθηκε Επιτροπή* του ΕΜΠ, 3DP-NTUA hub, η οποία θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος με το Υπουργείο Υγείας, για την ένταξη στον κεντρικό σχεδιασμό της σχετικής δραστηριότητας στο Ίδρυμα.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας είναι ηρωϊκός. Υποχρέωση όλων μας είναι να συμμετέχουμε στην καθολική προσπάθεια τηρώντας αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας, της δικής μας και των συμπολιτών μας. ‘Ετσι ενισχύουμε την αντοχή του ΕΣΥ στη μεγάλη πίεση που υφίσταται.

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ

 

  Ο Πρύτανης                                        Οι Αντιπρυτάνεις

Α. Μπουντουβής                 Ε. Σαπουντζάκης, Ι. Χατζηγεωργίου, Δ. Γκιντίδης

 

*Συντονιστές Επιτροπής: Καθ. Κ. Χαριτίδης, Εργαστήριο Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Aναπλ. Καθ. Β. Σπιτάς, Εργαστήριο Ταχείας Κατασκευής Πρωτοτύπων και Εργαλείων, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

  Δελτίο Τύπου
Όνομα: DELTIO_TYPOY_PRYTANEIA.pdf, Ανέβηκε: 29/3/2020 21:08, Μέγεθος: 238kb

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  Μήνυμα Κοσμήτορα
Όνομα: mhnyma_kosmhtora.pdf, Ανέβηκε: 21/3/2020 15:36, Μέγεθος: 386kb

Δείτε το συνημμένο αρχείο.

  Μέτρα προστασίας
Όνομα: Ω5ΖΨ465ΦΥΟ-Ξ7Η.pdf, Ανέβηκε: 13/3/2020 11:00, Μέγεθος: 579kb
  Ανακοίνωση Πρυτανείας
Όνομα: EKTAKTA_ΜΕΤΡΑ.pdf, Ανέβηκε: 12/3/2020 14:22, Μέγεθος: 101kb
  ΦΕΚ Α'55/11-03-2020
Όνομα: pnp_fek55.pdf, Ανέβηκε: 12/3/2020 14:23, Μέγεθος: 168kb

Αναστέλλεται από αύριο, 11 Μαρτίου 2020, για δύο εβδομάδες η λειτουργία του ΕΜΠ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τη σημερινή σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας που αναφέρεται σε όλες τις δομές των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (βλ. συνημμένο ΦΕΚ), η αναστολή αφορά στα εξής:

α) Τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) τη λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Η αναστολή λειτουργίας ΔΕΝ περιλαμβάνει:

α) Τις διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, β) τις ερευνητικές δραστηριότητες, γ) τη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τα παραπάνω θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

  Σχετικό ΦΕΚ
Όνομα: fek_731-1-koronoios_9-3-2020.pdf, Ανέβηκε: 10/3/2020 20:16, Μέγεθος: 138kb

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (ASF) επιστρέφει φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από 1 - 5 Απριλίου. Το ASF 2020 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo», το British Council, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Στρατηγικοί συνεργάτες του ASF 2020 είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΙΤΕ, ΑΘΗΝΑ και το           Me and AI.

Η σχολή μας θα συμμετάσχει για τρεις ημέρες, 3, 4 και 5 Απριλίου.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φετινό ASF καλούνται να αποστείλουν e-mail στην διεύθυνση: ntziouni@mail.ntua.gr, αυστηρά μέχρι την Τρίτη 3/03/2020.  

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  R-Nano Lab in JEC World 2020
Όνομα: Announcement for JEC.pdf, Ανέβηκε: 20/2/2020 15:01, Μέγεθος: 441kb

O Γιάννης Κεβρεκίδης, Καθηγητής στο Department of Chemical and Biomolecular Engineering του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (έτος εισαγωγής 1976), εξελέγη Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών - National Academy of Engineering (ΝΑΕ) των Η.Π.Α.

Η εκλογή στη ΝΑΕ συνιστά ύψιστη διάκριση που απονέμεται σε μηχανικούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΕ, ο Καθηγητής Γιάννης Κεβρεκίδης εξελέγη "For research on multiscale mathematical modeling and scientific computation for complex, nonlinear reaction, and transport processes."

 

Δείτε τις συνημμένες ανακοινώσεις.

  Ανακοίνωση
Όνομα: ΕΞ Κοινοποίηση.pdf, Ανέβηκε: 4/2/2020 18:03, Μέγεθος: 991kb
  Οδηγίες πρόληψης
Όνομα: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟ.pdf, Ανέβηκε: 10/2/2020 13:10, Μέγεθος: 388kb

Προκήρυξη μεταδιδακτορικών ερευνητικών υποτροφιών ακ. έτους 2020-2021 του Ιδρύματος Μποδοσάκη

‹ Νεότερες1234...51Παλαιότερες ›