ΓενικέςΑνακοινώσεις

Εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών Χημικών Μηχανικών

Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, 13:00 -15:30

 

Αίθουσα Εκδηλώσεων, κτήριο Διοίκησης ΕΜΠ

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 • Χαιρετισμός από τον Aναπληρωτή Πρύτανη ΕΜΠ, Καθηγητή Μαρίνο Κάβουρα
 • Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή Κωνσταντίνο Μαγουλά
 • Ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών και τις δυνατότητες απασχόλησης του Χημικού Μηχανικού από τους:
 • Ευάγγελο Τόπακα, Επίκ. Καθηγητή ΕΜΠ
 • Δημήτριο Χατζηαβραμίδη, σ. Καθηγητή ΕΜΠ
 • Για την εμπειρία της ως φοιτήτρια της Σχολής θα μιλήσει η τελειόφοιτη κ. Ελένη Γραμμένου
 • Ενημέρωση για τις δυνατότητες και τις παροχές της βιβλιοθήκης του ΕΜΠ από εκπρόσωπό της
 • Ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες φοιτητικών ομάδων της Σχολής
 • CHEM-E-CAR: Παρουσίαση από τον κ. Αντώνιο Καραντώνη, Επίκ. Καθηγητή ΕΜΠ
 • iGEM Athens 2018: Παρουσίαση από την κ. Λήδα Κατωπόδη
 • CHEMECON: Παρουσίαση από τους κ.κ. Φιορέλλα  Σκρέτα και Αλέξη Μαραβέλια
 • Ecotrophelia-καινοτομία στο τρόφιμο: Παρουσίαση από την Δρ. Ε. Δερμεσονλούογλου

Κλείσιμο με συζήτηση και μπουφέ

  Πρόγραμμα της Εκδήλωσης
Όνομα: diptyxo-2018.pdf, Ανέβηκε: 8/10/2018 14:52, Μέγεθος: 239kb

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά!

Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος "Δομή και Καταστάσεις της Ύλης" κατά το χειμερινό εξάμηνο 2018-19 θα δοθεί την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 12:45-14:30.  Παρακαλούνται να παραστούν όλοι οι σπουδαστές που σκοπεύουν να εγγραφούν στο μάθημα.  Η διάλεξη θα δοθεί στo Αμφιθέατρο 2 και στην Αίθουσα 28  της Σχολής Χημικών Μηχανικών.  Οι σπουδαστές καλούνται να προσέλθουν στις αίθουσες σύμφωνα με το αρχικό γράμμα του επιθέτου τους, ως εξής:     

A - Λ:  Αμφιθέατρο 2   

Μ - Ω:  Αίθουσα 28. 

Το εργαστήριο του μαθήματος θα αρχίσει Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.  Οι σπουδαστές καλούνται να σχηματίσουν μέχρι την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 40 εργαστηριακές ομάδες και να τις κοινοποιήσουν στους διδάσκοντες.  Κάθε ομάδα μπορεί να είναι τετραμελής ή πενταμελής.

Οι διδάσκοντες,

Δώρος Θεοδώρου - Γιώργος Παπαδόπουλος 

Από 16 Ιουλίου 2018 εως και 24 Αυγούστου 2018 το PC Lab της σχολής θα είναι κλειστό.

Κατά τη διάρκεια της Εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, το PC Lab θα είναι ανοιχτό από 9:00 έως 14:30.

Λόγω της αυριανής (Πέμπτη, 14/6) κατάστασης σχετικά με την κίνηση των ΜΜΜ, η εξέταση στο μάθημα "Φαινόμενα Μεταφοράς Ι" θα ξεκινήσει στις 10.15 (αντί για 9.00, που ήταν προγραμματισμένη).

Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της Σχολής στο Athens Science Festival 2018

Βράβευση της Σχολής με το βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης Επι2 στη κατηγορία «Καλύτερη Παρουσία στο Athens Science Festival 2018»

Οι φετινοί νικητές των Βραβείων ΕΠΙ2 

Η διάλεξη με τίτλο «Από την έρευνα στη μοντελοποίηση και προσομοίωση των in vitro και in vivo πορειών/φαινομένων των φαρμάκων στη Μονάδα Φαρμακο-πληροφορικής του Ερευνητικού Κέντρου ΑΤΗΕΝΑ», του Δρ. Π. Μαχαίρας, ομότιμου καθηγητή Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής ΕΚΠΑ, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21/3, 11:45 - 14:30, στην Αίθουσα Κουμούτσου Σχολή Χημικών Μηχανικών

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 4.800$, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 13.000 φοιτητές από 108 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 608 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 18 έργα ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2018 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους. 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές  μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code,  από τις  12 έως τις 27 Μαρτίου 2018, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2018, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας opensource-devs@ellak.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2018, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

  Ανακοίνωση
Όνομα: Έγγραφο από Σαρωτή (419229).pdf, Ανέβηκε: 7/3/2018 16:32, Μέγεθος: 6086kb

Ο αγαπητός μας Κοσμήτορας Γιάννης Ζιώμας έφυγε νωρίς το πρωί για το μεγάλο ταξίδι μετά από ηρωϊκή μάχη για τη ζωή.

Άνθρωπος προσηνής και ευπροσήγορος με πίστη στις διαδικασίες κατάφερνε να δημιουργεί συναινετικό κλίμα ώστε όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται ομόφωνα και σύντομα.

Το ήθος, το ύφος και η καλοσύνη του θα λείψει σε όλους μας.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δίνει δύναμη και καρτερία στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 27/2/2018, ώρα 12.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Για την ημέρα αυτή αναστέλλονται όλες οι λειτουργίες της Σχολής.

‹ Νεότερες1234...46Παλαιότερες ›