ΓενικέςΑνακοινώσεις
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Στις 20/7/2021 θα βρίσκεται στο ΕΜΠ εκπρόσωπος του πανεπιστήμιου του Burgas (https://www.bfu.bg/en) για διερεύνηση της ανάπτυξης συνεργασίας.

Εκτός από τις συναντήσεις με την Κεντρική Διοίκηση, θα υπάρξει και δυνατότητα επίσκεψης σε επιλεγμένα εργαστήρια.

Αν υπάρχει το σχετικό ενδιαφέρον, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην Καθηγ. Ελένη Γρηγοροπούλου (lenag@chemeng.ntua.gr) το συντομότερο, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα η ατζέντα.

Οι Σχολές Χημικών Μηχανικών (συντονίζουσα), Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ λειτουργούν το Διεπιστημονικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) "Υπολογιστική Μηχανική" και καλούν τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο ΔΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Το Πρόγραμμα, ελάχιστης διάρκειας τριών (3) και μέγιστης τεσσάρων (4) εξαμήνων, οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ). Το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών μαθημάτων περιλαμβάνει μαθήματα κορμού και μαθήματα και σεμινάρια εξειδίκευσης σε δύο ανεξάρτητες κατευθύνσεις - ροές, την Ροή Α - Υπολογιστική Μηχανική Ρευστών – «Ρευστά» και την Ροή Β - Υπολογιστική Μηχανική Στερεών – «Στερεά».

Στο ΔΠΜΣ “Υπολογιστική Μηχανική” γίνονται δεκτοί απόφοιτοι των Σχολών του ΕΜΠ, απόφοιτοι λοιπών Σχολών/Τμημάτων Διπλωματούχων Μηχανικών ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένων και ισότιμων με το ΕΜΠ, καθώς και απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Δεκτοί γίνονται επίσης και τελειόφοιτοι των ιδίων Σχολών/Τμημάτων με την προϋπόθεση ότι θα αποφοιτήσουν την περίοδο Σεπτεμβρίου 2021.

H υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση compmech@chemeng.ntua.gr  μέχρι και 05/07/2021

Περισσότερες πληροφορίες για το ΔΠΜΣ στον ιστοχώρο http://compmech.chemeng.ntua.gr/

  Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Όνομα: prokirixi_ym_21-22.pdf, Ανέβηκε: 4/6/2021 10:26, Μέγεθος: 540kb
  Αίτηση Υποψηφιότητας
Όνομα: aitisi_ypopsifiotitas_ym_21-22.doc, Ανέβηκε: 4/6/2021 10:27, Μέγεθος: 149kb

Οι φοιτητές που προσέρχονται σε δια ζώσης εξέταση είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν έντυπο που να δηλώνει τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για COVID-19, με αρνητικό αποτέλεσμα. Για διευκόλυνση μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επισυναπτόμενη φόρμα ή χειρόγραφο κείμενο όπου αναγράφονται τα στοιχεία της φόρμας. Η φόρμα ή το χειρόγραφο κείμενο ενέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.

Σε περίπτωση μη τήρησης αυτής της υποχρέωσης, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στην εξέταση.

Τα self-tests πρέπει να διενεργούνται 1 φορά την εβδομάδα (συστήνεται η διενέργεια του τεστ κάθε Κυριακή) και η δήλωση θα ισχύει για όλες τις διαζώσης εξετάσεις της συγκεκριμένης εβδομάδας.

Οι φοιτητές, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα  self tests από τα φαρμακεία, δηλώνοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό τους.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι φοιτητές πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ (https://self-testing.gov.gr/)  και να  επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον διδάσκοντα για να για να αναζητηθεί τρόπος εναλλακτικής εξέτασης

  Φόρμα Δήλωσης Self-test
Όνομα: dilosi_SELF TEST.doc, Ανέβηκε: 1/6/2021 17:39, Μέγεθος: 49kb

Tο CSR HELLAS διοργανώνει τον έκτο κύκλο του Φοιτητικού Διαγωνισμού για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», που έχει ως στόχο τη διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας με την ακαδημαϊκή και τους φοιτητές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα επισυναπτόμενα αρχεία.

 

  Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού
Όνομα: chronodiagramma.pdf, Ανέβηκε: 27/5/2021 09:07, Μέγεθος: 152kb
  Ανακοίνωση διαγωνισμού
Όνομα: anakoinosi.pdf, Ανέβηκε: 27/5/2021 09:08, Μέγεθος: 251kb

H παρούσα ετήσια εσωτερική έκθεση (ΕΕΕ) της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ αναφέρεται στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 για το εκπαιδευτικό έργο και στο ημερολογιακό έτος 2019 για το ερευνητικό έργο. Αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων εκθέσεων για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-142014-152015-16 2016-17 και 2017-18.

Η έκθεση συντάχθηκε από την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) της Σχολής, η οποία αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:

Σ. Τσιβιλής, Καθηγητής, Συντονιστής
Χ. Κυρανούδης, Καθηγητής
Δ. Καρώνης, Καθηγητής
Σ. Βουγιούκα, Αν. Καθηγήτρια
Γ. Στεφανίδης, Αν. Καθηγητής
Ν. Παναγιώτου, ΕΔΙΠ
Α. Παπαδημητρίου, Γραμματεία

Η άντληση πληροφοριών για την παρούσα έκθεση βασίσθηκε στα αρχεία της Γραμματείας της Σχολής, σε ηλεκτρονικές βάσεις βιβλιομετρικών δεδομένων, σε στοιχεία της Επιτροπής Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού του ΕΜΠ και σε ερωτηματολόγια σχετικά με τον εργαστηριακό εξοπλισμό της Σχολής και στις σχέσεις της με κοινωνικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς (ΚΠΠ) φορείς.

  Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Σχολής Χημικών Μηχανικών 2018-2019
Όνομα: Ekthesi_Eswterikis_Aksiologisis_Sxolis_Ximikwn_Mixanikwn_2018_2019.pdf, Ανέβηκε: 14/5/2021 10:55, Μέγεθος: 6171kb

Άλλη μια οδυνηρή απώλεια καταγράφεται στην οικογένεια των Χημικών Μηχανικών. Ο αγαπητός συνάδελφος Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε αναπάντεχα, ακολουθώντας την πολυαγαπημένη σύντροφο της ζωής του τη γυναίκα του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του τη Ζάκυνθο, στην οποία αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια όλη την ενέργεια και δημιουργικότητά του.

Ο Δημήτρης Μαρίνος-Κουρής Ομότιμος Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και πρώην πρόεδρος της Σχολής, ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές στη Σχολή των Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το 1975 και συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο  Manchester το 1978. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 στάθηκε Δάσκαλος αφοσιωμένος στην έρευνα και στην εκπαίδευση στον τομέα του σχεδιασμού της ανάλυσης διεργασιών, ηγετικό στοιχείο στην ανανέωση της φυσιογνωμίας της Σχολής και τη ρεαλιστική σύνδεση της χημικής μηχανικής με τις ανάγκες της οικονομίας και την κοινωνία. Από τις διοικητικές θέσεις που ανέλαβε συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της Σχολής και του προγράμματος σπουδών. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπήρξε παράλληλα τεχνικός ή επιστημονικός σύμβουλος, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ σε οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στους οποίους προσέδωσε αέρα ανανέωσης και σύγχρονης τεχνοκρατικής προσέγγισης.

Χαρισματική προσωπικότητα ο Δημήτρης, καινοτόμος, ευρηματικός, οξυδερκής, υπήρξε μέντορας για πολλούς από μας και συνέβαλε στην χάραξη της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας. Ο ορθολογικός και μεστός λόγος του, η βαθιά και ουσιαστική γνώση, οι ανησυχίες του και η ευφυΐα του γοήτευαν τους φοιτητές και συναδέλφους του.

Ο Δημήτρης όμως ήταν πάνω από όλα ένας άνθρωπος ζεστός, με πηγαίο και ευρηματικό χιούμορ, με ευγένεια, αγάπη για τη ζωή, αφοσίωση στην οικογένειά του, ευαισθητοποιημένος και ενεργός πολίτης, φιλόξενος, φίλος ουσιαστικός και τρυφερός για όσους είχαν την τύχη να τους τιμήσει με τη φιλία του.

Θα θυμόμαστε πάντα τη ζωηρή ματιά του και τη διορατική προσέγγισή του στα προβλήματα της χημικής μηχανικής και της κοινωνίας, τον αυθορμητισμό και το ζεστό χαμόγελο του. Η πορεία και οι διαρκείς επιστημονικές αναζητήσεις του στη Σχολή, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του ας αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους νεότερους Χημικούς Μηχανικούς.

Χάρης Μαρούλης και Διονύσης Ασημακόπουλος

Μαθητές και φίλοι του

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο.

  Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης
Όνομα: img_04282021_0001.pdf, Ανέβηκε: 28/4/2021 13:09, Μέγεθος: 289kb
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Χορήγηση 83 υποτροφιών (9 πλήρων υποτροφιών και 74 μερικών) στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Υποστήριξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ΑΕΙ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ενσωμάτωση ενισχυτικής διδασκαλίας.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Χορήγηση υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των Α.Ε.Ι. για τη διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου σε Προγράμματα Σπουδών πρώτου κύκλου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Ιδρυματικής Πράξης με τίτλο «Υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων των Α.Ε.Ι. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με την ενσωμάτωση ενισχυτικής διδασκαλίας επιπρόσθετα των κύριων διαλέξεων» (ΟΠΣ 5093556), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με Ιδρυματικό Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθ. Ι. Χατζηγεωργίου, Αντιπρύτανη Έρευνας και δια βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ και Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθ. Δ. Γκιντίδη, Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.`

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 21-04-2021

Δραστηριότητες αυτού του είδους εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία όλων μας και δεν έχουν την έγκριση της Σχολής.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα εξακολουθήσει να γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως για όσο διάστημα το επιβάλουν οι υγειονομικοί περιορισμοί.

Από την Κοσμητεία της Σχολής Χημικών Μηχανικών.

‹ Νεότερες1234...57Παλαιότερες ›