Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 2/4/2014 ο Τομέας ΙΙ της Σχολής ΧΜ πραγματοποιεί ημερίδα παρουσίασης της προόδου των διδακτορικών εργασιών στην αίθουσα Κουμούτσου.

Στα πλαίσια της  ημερίδας, και ώρα 15.00-17.00,  θα πραγματοποιηθεί θεματική τράπεζα, με προσκεκλημένους από το χώρο της βιομηχανίας των τροφίμων και καλλυντικών.

Σκοπός της συζήτησης είναι η καλύτερη σύζευξη της ερευνητικής δραστηριότητας στο ΕΜΠ (και τα πανεπιστήμια) με τη βιομηχανία.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήταν, επίσης, καλό να διερευνηθούν τρία μεγάλα θέματα: α) ποιές είναι οι ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα σε έρευνα και νέα γνώση και πως μπορούν να καλυφθούν από το ΕΜΠ και τα άλλα ιδρύματα,  β) ποιά είναι τα αποτελέσματα και οι δυνατότητες της ερευνητικής παραγωγής του ΕΜΠ και των άλλων ιδρυμάτων στον τομέα των τροφίμων και πως μπορούν να αξιοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις, και γ) τι μαθήματα μπορούμε να βγάλουμε από την έως σήμερα εμπειρία της συνεργασίας ΕΜΠ (πανεπιστημίων) και βιομηχανίας.

Η συμμετοχή τόσο υποψηφίων διδακτόρων από όλους τους Tομείς της σχολής, όσο και τελειόφοιτων ΧΜ είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.