Εκδηλώσεις

Εδώ και κάποιο καιρό, το BEST Athens διοργανώνει τον διαγωνισμό μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition), ο οποίος την τελευταία χρονιά μετονομάστηκε σε ABEC (Athens BEST Engineering Competition).

Σπουδάζεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σου αρέσει να δοκιμάζεις το μυαλό σου και τη φαντασία σου? Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με την επίλυση ενός προβλήματος μηχανικής φύσης? Θέλεις να έρθεις σε επαφή με την αγορά εργασίας και εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών?

Εάν απάντησες καταφατικά σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε αυτός ο διαγωνισμός είναι για εσένα.

Μέχρι και πρότινος, ο διαγωνισμός χωριζόταν σε δύο κατηγορίες, αυτές του Case Study και του Team Design.
• Η κατηγορία Case Study στοχεύει στην επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος βελτιστοποίησης συστημάτων στο πλαίσιο μιας εταιρείας, ενός οργανισμού ή ολόκληρης της κοινωνίας εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος.
• Η κατηγορία Team Design στοχεύει στην επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος, για όλες τις ομάδες. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν τη λύση με υλικά και εργαλεία που τους διατίθενται από τους διοργανωτές. Το αποτέλεσμα τους,  η κατασκευή μπορεί να περιέχει μηχανισμούς κίνησης (π.χ. μεταφορά, ανύψωση κ.λ.π.), ή να δίνει έμφαση σε μια ισχυρή και ανθεκτική δομή ή και κάποια άλλη λειτουργία.

Ωστόσο, ο EBEC/ABEC έχει διατηρήσει παρόμοια δομή για αρκετό καιρό και πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για εκσυγχρονισμό και προσαρμογή του στα νεότερα πρότυπα και ανάγκες των συμμετεχόντων. Προκειμένου να καταλάβουμε τι αναζητά πλέον ένας φοιτητής από ένα διαγωνισμό μηχανικής και πώς εμείς μπορούμε να τον βελτιώσουμε, έχουμε ετοιμάσει ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να συμπληρώσεις! Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορείς να το βρεις εδώ. Η συμβολή σου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική!