Εκδηλώσεις

Η ομάδα "Strider 1" της Σχολής Xημικών Μηχανικών ΕΜΠ συμμετείχε στον ετήσιο διαγωνισμό Chem-E-Car Competition® που έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2023 στο Orlando, USA, στο πλαίσιο του ‘"2023 AIChE Annual Meeting".

Κατέκτησε την 10η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 46 ομάδων από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στην καλύτερη μεταξύ των δυο προσπαθειών, η απόσταση που κάλυψε το chem-e-carτης Σχολής μας ήταν 74cm μικρότερη από τη ζητούμενη απόσταση 25.0  m, που ήταν η απόσταση-στόχος του διαγωνισμού. Η απόσταση στόχος, είχε και συμβολική σημασία αφού τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 25 έτη από τον πρώτο διαγωνισμό Chem-E-Car.

Τα μέλη της ομάδας από αριστερά προς δεξιά: Εριφύλη Χριστοφορίδη, Θανάσης Κατσακιώρης, Χρήστος Μαδαμόπουλος, Ορέστης Πουλιάσης

Υπεύθυνος προετοιμασίας ομάδας : Α. Παπαθανασίου, Καθηγητής ΕΜΠ

Η Σχολή εκφράζει τα ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομάδα για τη σημαντική της επίδοση/διεθνή διάκριση.

Η ομάδα του ΕΜΠ συμμετέχει σε διαγωνισμούς Chem-E-Car από το 2016, με διακρίσεις όπως την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Εθνικό διαγωνισμό που έγινε το 2019 στην Αθήνα, αλλά και την κατάκτηση της 5ης θέσης στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στο Orlando των ΗΠΑ το 2019. 

Η Σχολή εκφράζει τις ευχαριστίες της στους χρηματοδότες της φετινής συμμετοχής της ομάδας στο διαγωνισμό,


Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων ΙΚΕ
 

 

 

καθώς και το πλήθος των ατομικών υποστηρικτών.

Σύντομα θα ακολουθήσει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σπουδαστών στην ομάδα που θα συμμετάσχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem-E-CAR που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο 14ᵒ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής. Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στο San Diego, των ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2024.

Φωτογραφίες από τον τελικό διαγωνισμό στο Orlando: