Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023

Το NASA Space Apps Challenge είναι ένας διεθνής μαραθώνιος καινοτομίας, όπου μία πληθώρα επιστημόνων (μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί, ερευνητές, καλλιτέχνες κ.α.) καλούνται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα διαστημικής τεχνολογίας και περιβάλλοντος, που τίθενται στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA. Πλέον ο διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Τον μοναδικό αυτό διαγωνισμό διοργανώνει, για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greek NewSpace Society, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα και στοχεύει στην έρευνα, στην καλλιέργεια γνώσης και μεθόδων διάδοσής της, καθώς επίσης και στην γνωστική και ακαδημαϊκή προώθηση τεχνολογιών στο πεδίο του NewSpace στην Ελλάδα. To hackathon διαθέτει τόσο πρακτικό και διαδραστικό, όσο και μορφωτικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες, όπου αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη κριτική τους σκέψη, θα κληθούν να δώσουν λύσεις πάνω στο πρόβλημα που οι ίδιο θα επιλέξουν, από το σύνολο των θεματικών του φετινού διαγωνισμού (μπορείτε να βρείτε τις φετινές θεματικές εδώ).

To φετινό hackathon NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου. Μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως την εγγραφή σας, μόνοι ή με την ομάδα σας, στους συνδέσμους που ακολουθούν: