Εκδηλώσεις

01.03.2019 - #FuturesDay

Παγκόσμια Ημέρα Αφιερωμένη στο Μέλλον

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Συζήτηση για το Μέλλον

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

12.00 Μεσημέρι, 1 Μαρτίου 2020

Τι είδους μέλλον δημιουργούμε με τις ενέργειές μας σήμερα; Γιατί το Μέλλον είναι συνεχώς παρόν στην καθημερινή μας ζωή, καθοδηγώντας τις ενέργειες και τις αποφάσεις μας, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι.

Ο εορτασμός της 1ης Μαρτίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Αφιερωμένης στο Μέλλον, ξεκίνησε από το Millennium Project (http://www.millennium-project.org/) και άλλες συνεργαζόμενες πρωτοβουλίες, και έχει στόχο να αυξήσει τη σχετική ενημέρωση και το ενδιαφέρον παγκοσμίως. Έτσι, ο φετεινός εορτασμός στοχεύει στη διεξαγωγή μιας ευρύτερης, παγκόσμιας διαδικτυακής συζήτησης για τις μελλοντικές εξελίξεις, στο πλαίσιο της Ημέρας του Μέλλοντος (World Future Day) με έναρξη την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 το μεσημέρι, και για 24 ώρες, μέσω της Διαδικτυακής Πλατφορμας Zoom, με πρόσβαση το link: https://zoom.us/j/9795262723.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι στη συζήτηση, μπαίνοντας και βγαίνοντας σε/από αυτήν όταν το επιθυμούν, αλλά και να αναγγείλουν την World Future Day στα Δίκτυά τους. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.millennium-project.org/world-future-day-24-hour-round-the-world-conversion-on-the-future/

Η παρούσα πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, με συντονισμό από τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ Εμμανουήλ Κούκιο (koukios@chemeng.ntua.gr).

Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, μαζί το δημιουργούμε. Ελάτε να συζητήσουμε εναλλακτικά σενάρια και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.