Εκδηλώσεις

Το Σάββατο 20/04/2019, επισκέφτηκαν το ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, περί τους 1000 μαθητές Λυκείου απ΄όλη την Ελλάδα. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά το ΕΜΠ, και μέσα από ανοιχτούς διαλόγους και workshops, να ανακαλύψουν το αντικείμενο κάθε Σχολής και τις επαγγελματικές της διεξόδους.

Η συνολική εκδήλωση - UNIque Days 2019 - οργανώθηκε σε εθελοντική βάση από φοιτητές των Σχολών του ΕΜΠ.

Τη Σχολή Χημικών Μηχανικών επισκέφτηκαν περί τους 200 μαθητές, σε 4 ομάδες, και ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας, όπου έγιναν πειράματα επίδειξης και hands on, «πάγκου» και υπολογιστικά, με συντονιστές τους Αν. Καθηγητές Κώστα Κορδάτο και Θανάση Παπαθανασίου. Οι φοιτητές της Σχολής που οργάνωσαν και βοήθησαν στην εκτέλεση των πειραμάτων ήταν οι: Κρίνα Κορδατζάκη, Γαλάτεια Ρήγου, Μαθιουδάκη Μαριλένα, Πηνελόπη Χαμπεσή, Μυρτώ Ξυνογαλά, Φλώρα Καλογεροπούλου, Σπηλιώτη Μαρίνα,Ηλίας Βάσσος, Γιώργος Αρβανιτάκης, Ευαγγελία Μονοκρούσου και Κατερίνα Σκρίκα.

Το πειράμα που εκπονήθηκε, αφορούσε την παρασκευή εξώθερμης αντίδρασης στο εργαστήριο και παρατήρηση, απο τους μαθητές, της θερμοκρασιακής μεταβολής που πραγματοποιήθηκε. Στη συνέχεια ακολούθησε η πειραματική μελέτη μεταφοράς θερμότητας στην ίδια αντίδραση αλλά και σε διάφορα άλλα υλικά με τη χρήση της θερμοκάμερας.

Ευχαριστούμε θερμά τους μετέχοντες Καθηγητές και τους φοιτητές που εθελοντικά βοήθησαν για την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: