Εκδηλώσεις

Την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ. Μία σειρά από επετειακές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατοστών γενεθλίων της Σχολής μας. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θα επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, (α) η ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας της Σχολής, με έμφαση στην αποτίμηση και την προβολή της ως σήμερα συμβολής της στην Οικονομία και την Κοινωνία, και (β) η διερεύνηση των προοπτικών για συνέχιση και αναβάθμιση της συμβολής της στις σημερινές συνθήκες.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού έχουν συμπεριληφθεί εκδηλώσεις που θα καλύπτουν την παρουσίαση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων της Σχολής και των «ανθρώπων» της που διαπρέπουν τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, τη δράση της σχολής στην εκπαίδευση, στην έρευνα και την ευρύτερη προσφορά της στην οικονομία και στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό έχει, επίσης, προγραμματισθεί ανοικτή εκδήλωση προς τη κοινωνία «Η Σχολή Χημικών Μηχανικών – χθες- σήμερα- αύριο» στους χώρους της Σχολής με προβολή του έργου και των χώρων της Σχολής, ελεύθερη προς το κοινό (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φοιτητές κ.ά.).

Ο συντονισμός των δράσεων αυτών γίνεται από την Επιτροπή Εορτασμού, η οποία απαρτίζεται από στελέχη της Σχολής (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ) και βασίζεται στην εθελοντική τους προσφορά.

H επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων προϋποθέτει τη συνεισφορά όλων των μελών της κοινότητας της Σχολής μας. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους φοιτητές μας να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές, για να αποτελέσουν μέρος της προσπάθειας αυτής. Ενδεικτικοί τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να εκδηλώσουν το ειδικότερο ενδιαφέρον τους είναι:

1.       Καλλιτεχνικά όπως μουσική επιμέλεια στις εορταστικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, βίντεο κ.ά.

2.       Έρευνα αρχείου για την εύρεση ιστορικών στοιχείων της Σχολής.

3.       Επετειακό βίντεο για τη Σχολή- συμμετοχή στο συνεργείο βιντεοσκόπησης, ήχου κ.ά

4.       Συμμετοχή στην τεχνική οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, εγγραφές, πληροφορίες, διανομή εντύπων κ.ά.

5.       Άλλες ιδέες και προτάσεις, που κατόπιν αξιολόγησης δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι τις 30/6/2017, στο email: pavlatou@chemeng.ntua.gr

 

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ