Εκδηλώσεις

Tο Σάββατο, 11/6/2016, επισκέφτηκαν το ΕΜΠ, στην Πολυτεχειούπολη Ζωγράφου, περί τους 900 μαθητές λυκείου απ΄ όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν από κοντά το ΕΜΠ και μέσα από ανοικτούς διαλόγους και workshops να ανακαλύψουν το αντικείμενο κάθε σχολής και τις επαγγελματικές της διεξόδους.

Η συνολική εκδήλωση ? NTUni-dAy ? και οι επισκέψεις στις Σχολές οργανώθηκε, σε εθελοντική βάση από φοιτητές των Σχολών του ΕΜΠ.

Τη Σχολή Χημικών Μηχανικών επισκέφτηκαν περί τους 100 μαθητές, σε 3 ομάδες, και ξεναγήθηκαν στο Εργαστήριο Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας και στο PC-lab της Σχολής, όπου έγιναν πειράματα επίδειξης και hands on, «πάγκου» και υπολογιστικά, με συντονιστές, αντίστοιχα, τον Αν. Καθηγητή Κώστα Κορδάτο, και τον Επ. Καθηγητή Θανάση Παπαθανασίου. Οι φοιτητές της Σχολής που συμμετείχαν και βοήθησαν στην οργάνωση και εκτέλεση των πειραμάτων ήταν οι: Μαρίνα Βεντουράτου, Πέννυ Ηλιοπούλου, Σπύρος Κουτσούκος, Θέμις Κρασουδάκη, Μανουέλα Λεβεντάκη, Καλλιόπη Μπαριτάκη, Υπαπαντή Πελεκάνου και Έλενα Τσίκα. Τα πειράματα αφορούσαν στον εργαστηριακό προσδιορισμό της οξύτητας του γάλακτος και στην υπολογιστική μελέτη μεταφοράς ψυχρού ρεύματος σε φύλλο χαλκού.

Στιγμιότυπα από τη επίσκεψη των μαθητών στη Σχολή: