Εκδηλώσεις

Εδώ και κάποιο καιρό, το BEST Athens διοργανώνει τον διαγωνισμό μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition), ο οποίος την τελευταία χρονιά μετονομάστηκε σε ABEC (Athens BEST Engineering Competition).

Σπουδάζεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σου αρέσει να δοκιμάζεις το μυαλό σου και τη φαντασία σου? Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με την επίλυση ενός προβλήματος μηχανικής φύσης? Θέλεις να έρθεις σε επαφή με την αγορά εργασίας και εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών?

Εάν απάντησες καταφατικά σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε αυτός ο διαγωνισμός είναι για εσένα.

Μέχρι και πρότινος, ο διαγωνισμός χωριζόταν σε δύο κατηγορίες, αυτές του Case Study και του Team Design.
• Η κατηγορία Case Study στοχεύει στην επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος βελτιστοποίησης συστημάτων στο πλαίσιο μιας εταιρείας, ενός οργανισμού ή ολόκληρης της κοινωνίας εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος.
• Η κατηγορία Team Design στοχεύει στην επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος, για όλες τις ομάδες. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν τη λύση με υλικά και εργαλεία που τους διατίθενται από τους διοργανωτές. Το αποτέλεσμα τους,  η κατασκευή μπορεί να περιέχει μηχανισμούς κίνησης (π.χ. μεταφορά, ανύψωση κ.λ.π.), ή να δίνει έμφαση σε μια ισχυρή και ανθεκτική δομή ή και κάποια άλλη λειτουργία.

Ωστόσο, ο EBEC/ABEC έχει διατηρήσει παρόμοια δομή για αρκετό καιρό και πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για εκσυγχρονισμό και προσαρμογή του στα νεότερα πρότυπα και ανάγκες των συμμετεχόντων. Προκειμένου να καταλάβουμε τι αναζητά πλέον ένας φοιτητής από ένα διαγωνισμό μηχανικής και πώς εμείς μπορούμε να τον βελτιώσουμε, έχουμε ετοιμάσει ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να συμπληρώσεις! Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορείς να το βρεις εδώ. Η συμβολή σου μας είναι ιδιαίτερα σημαντική!

O 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός CHEM-E-CAR θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του 14ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής.

Το λινκ για τη ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού είναι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_Qb_1BdH488

Ο διεθνής διαγωνισμός Chem-E-Car (Chem-e-car competition), είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για σπουδαστές πανεπιστημίων ο οποίος διοργανώνεται από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Σχολών Χημικής Μηχανικής και συγκεντρώνει συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο.

Η ομάδα που θα προκριθεί στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο 14ο ΠΕΣΧΜ, θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις ΗΠΑ, με τα έξοδά της πληρωμένα από το οικείο Τμήμα.

Συντονιστής του Διαγωνισμού Chem-E-Car είναι ο Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, κος Αθανάσιος Παπαθανασίου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, και ώρα 13.00 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ.

MicroNano 2024, 11th International Conference on Micro-Nanoelectronics, Nanotechnology and MEMs

October 11-13, 2024, Myrina, Lemnos

  Conference Poster
Όνομα: micro-nano2024_poster.pdf, Ανέβηκε: 30/5/2024 09:32, Μέγεθος: 297kb

Τι;🤔  Founders’ Dating
Πότε;📅  Τρίτη 21 Μαΐου 2024 (21/05)
Τι ώρα;⌚ 17:30-21:30
Καλησπέρα αγαπητ@ συμφοιτητ@,

Ελάτε να συστηθείτε με το ODYCEO, μια νέα φοιτητική πρωτοβουλία στο Πολυτεχνείο. Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρηματικότητας, που προάγει την καινοτομία για τους STEM φοιτητές.

Οργανώνουμε την Τρίτη 21 Μαΐου, 17:30 - 21:30, την εκδήλωση “Founders’ Dating”: Connecting Founders from Day Zero σε συνεργασία με την Genesis Ventures με workshop, roundtable και networking sessions.

Μέσω αυτής της δράσης, η ομάδα επιδιώκει να φέρει σε επαφή όλους τους νέους επίδοξους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο, πραγματεύοντας το ξεκίνημα στο χώρο των Startups.

Αυτή η εκδήλωση είναι ιδανική για τους λάτρεις της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, πρόσφατα πτυχιούχους, συμμετέχοντες σε hackathons και όλους όσους είναι έτοιμοι να μπουν στο χώρο των startups ή αναζητούν νέες συνεργασίες.

Agenda:
Building the Right Founding Team Workshop
Co-Founder Matchmaking Roundtable
Networking Session

Κάνε την αίτηση σου τώρα!

  Αφίσα
Όνομα: Founders’ Dating.ODYCEO.pdf, Ανέβηκε: 16/5/2024 12:05, Μέγεθος: 149kb

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οργανώνει και λειτουργεί είκοσι δύο Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ), σε ενίσχυση της αποστολής του ιδρύματος, ώστε να προάγονται οι επιστήμες και η τεχνολογία, καθώς και η διεπιστημονικότητα.

Έντεκα ΔΠΜΣ του ΕΜΠ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διεθνοποίησης των μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΜΠ, είναι ξενόγλωσσα - η διδασκαλία τους πραγματοποιείται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα - και καλούν τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Στο πλαίσιο της προβολής των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων των Ξενόγλωσσων ΔΠΜΣ του ΕΜΠ, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Προβολής Δράσεων Διεθνοποίησης των Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών ΕΜΠ τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στις 14:00-16:30 στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων του κτιρίου Κεντρικής Βιβλιοθήκης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ΕΜΠ.

Η Ημερίδα απευθύνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές του ΕΜΠ για να γνωρίσουν τα ξενόγλωσσα ΔΠΜΣ του ΕΜΠ, τις διεπιστημονικές γνωστικές περιοχές και το Πρόγραμμα Σπουδών κάθε ΔΠΜΣ, καθώς και τους τίτλους ειδίκευσης που απονέμουν, οι οποίοι είναι ισότιμοι προς πτυχίο Master of Science και αποτελούν δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο για τους διπλωματούχους Integrated Master, όπως οι μηχανικοί του ΕΜΠ.

Τα Ξενόγλωσσα ΔΠΜΣ του ΕΜΠ είναι:

 • Analysis and Design of Structures (Συντονίζουσα Σχολή ΠΜ ΕΜΠ)
 • Automation Systems (Συντονίζουσα Σχολή ΜΜ ΕΜΠ)
 • Translational Engineering in Health and Medicine (Συντονίζουσα Σχολή ΗΜΜΥ ΕΜΠ)
 • Materials Science and Technology (Συντονίζουσα Σχολή ΧΜ ΕΜΠ)
 • Computational Mechanics (Συντονίζουσα Σχολή ΧΜ ΕΜΠ)
 • Geoinformatics (Συντονίζουσα Σχολή ΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ)
 • Environment and Development (Συντονίζουσα Σχολή ΑΤΜ-ΜΓ ΕΜΠ)
 • Ship and Marine Technology (Συντονίζουσα Σχολή ΝΜΜ ΕΜΠ)
 • Mathematical Modeling in Modern Technologies and Financial Engineering (Συντονίζουσα Σχολή ΕΜΦΕ ΕΜΠ)
 • Microsystems and Nanodevices (Συντονίζουσα Σχολή ΕΜΦΕ ΕΜΠ)
 • Applied Mechanics (Συντονίζουσα Σχολή ΕΜΦΕ ΕΜΠ)

 

  Αφίσα
Όνομα: Internationalization MSc 20240520 poster.pdf, Ανέβηκε: 15/5/2024 16:11, Μέγεθος: 2724kb
  Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Όνομα: Internationalization MSc 20240520 agenda.pdf, Ανέβηκε: 15/5/2024 16:12, Μέγεθος: 360kb
Πέμπτη, 09 Μαίου 2024

Where: TU Wien, Vienna
When: June 30 - July 4th
All expenses are covered by the alliance

Apply here until Sunday the 12th of May 2024

EULiST Student Conference will fund 200 students from 10 EULiST member universities across Europe. It will take place at Technische Universität Wien (TUW) in Vienna, Austria from the 30th of June to the 4th of July. The goal of the event is to develop cutting-edge knowledge in advanced technological topics, improve soft skills, and ponder on the future of European alliances such as EULiST.

The EULiST Student Conference is designed to offer students a truly distinctive collective experience. As the first and foremost student-led event of our academic alliance the aim of the conference is to foster open dialogue between society and the evolving landscape of technological innovation.

Participant Profile:

- You are a student at one of the 10 EULiST universities, including NTUA (Erasmus and other academic mobility programs guest students are not eligible).

- You are proficient in English language.

- You are over 18 years old.

EULiST warmly welcomes students who have no prior experience of international events to participate.

To submit your application click here.

More information

EULiST brings together over 200,000 students and 20,000 staff members from 10 universities across 10 countries, each with unique strengths in technical, humanities, and social sciences disciplines. Together, we represent the diverse tapestry of the European university landscape, spanning from Sweden and Finland in the North, Greece, Italy, and Spain in the South, to the Czech and Slovak Republics in the East, and Austria, France, and Germany in the West and Centre.

The EULiST Student Conference’s program will include many social events such as a city rally, a science slam, and many more upcoming surprises. All costs will be covered (travel, accommodation, food) by the alliance.

To BEST Athens διοργανώνει για πρώτη φορά το Career Weeks 2024, ένα event που συνδέει τους φοιτητές με την αγορά εργασίας και θα πραγματοποιηθεί στις 13-24 Μαΐου 2024.

Στο πλαίσιο αυτού του event, δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές μέσω της συμμετοχής τους σε Company visits, Workshops και Webinars να έρθουν σε επαφή  με αντιπροσώπους από τις συνεργαζόμενες εταιρείες μας, να ρωτήσουν και να συζητήσουν άμεσα για θέματα που τους ενδιαφέρουν και να γνωρίσουν καλύτερα το έργο της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον της Ελλάδας, ενώ θα δημιουργηθεί πλαίσιο για πρώτες επικοινωνίες, μελλοντικές σχέσεις και ευκαιρίες απασχόλησης.

Εταιρείες που θα συμμετέχουν: Colgate/Palmolive, ΑΒΒ, PWC, Deloitte, Deree ACG, Alumil.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα μείνουν ανοιχτές μέχρι και μία εβδομάδα πριν το κάθε Company visit, Workshop ή Webinar.

Δες τι σε ενδιαφέρει, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και ζήσε την εμπειρία.

https://linktr.ee/best_athens

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς στα social media του BEST Athens:
• Facebook: BEST Athens (https://www.facebook.com/BEST.Athens)
• Instagram: best_athens (https://www.instagram.com/best_athens/)
• LinkedIn: BEST Athens (https://www.linkedin.com/company/12646042)
• Spotify: BEST Talks (https://open.spotify.com/show/627i25q2JqmVBq33V4ErXl?si=02d23960396e4cec)

Η Ελληνική Εταιρία Θερμικής Ανάλυσης (Ε.Ε.Θ.Α.) διοργανώνει το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης και Θερμιδομετρίας στις 5-6 Ιουλίου 2024 στη Σχολή Τεχνολογίας, στο Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Θεματολογία Συνεδρίου

• Ανόργανη Χημεία
• Οργανική Χημεία
• Χημεία Τροφίμων
• Επιστήμη Υλικών
• Επιστήμη Πολυμερών
• Φαρμακευτική
• Επιστήμες Υγείας
• Βιο-υλικά
• Περιβαλλοντικές Εφαρμογές
• Εφαρμοσμένες Επιστήμες - Βιομηχανικές Εφαρμογές
• Θεωρία και Οργανολογία
• Πολιτιστική Κληρονομιά

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://hsta.gr/therma2024/

  Ανακοίνωση
Όνομα: ΘΕΡΜΑ2024-πρωτη ανακοίνωση.pdf, Ανέβηκε: 30/4/2024 11:27, Μέγεθος: 367kb
  Αφίσα
Όνομα: BANNER ΘΕΡΜΑ 2024.pdf, Ανέβηκε: 30/4/2024 11:27, Μέγεθος: 369kb
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Φέτος, έπειτα από την επιτυχία και απήχηση που είχε το ChemExpo 2023, η ομάδα του Chemecon διοργανώνει το «ChemExpo 2024 |Pioneering the Future!».

Η μεγάλη δράση του Chemecon για φέτος θα αποτελέσει ένα μοναδικό πολυσυνέδριο χημικής μηχανικής με κεντρικούς θεματικούς άξονες:

 • τη βιωσιμότητα,
 • το περιβάλλον και
 • την καινοτομία


Μέσω αυτής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  για τις πιο σύγχρονες εξελίξεις των κλάδων της χημικής μηχανικής, καθώς και για τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής πραγματικότητας.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Wyndham Grand Athens την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

  Δελτίο Τύπου
Όνομα: Δελτιο τυπου .pdf, Ανέβηκε: 29/4/2024 15:12, Μέγεθος: 492kb

Το Γραφείο Διασύνδεσης – Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Σταδιοδρομίας τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στην οποία θα παραβρεθούν εκπρόσωποι 32 επιχειρήσεων, που θα έχουν ως στόχο την πρόσληψη τελειόφοιτων και απόφοιτων του ΕΜΠ.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ακριβώς δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Για να συμμετέχετε, πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

(1) να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ:  https://careerday.ntua.gr/, ως την Τετάρτη 15 Μαΐου, βάζοντας τα στοιχεία σας και επιλέγοντας την ώρα της συνέντευξης με τις επιχειρήσεις με τις οποίες θέλετε να έρθετε σε επαφή την ημέρα της εκδήλωσης (θα τηρείται σειρά προτεραιότητας).

(2) να έρθετε στην εκδήλωση με το Βιογραφικό σας, σε 3 αντίτυπα και να πραγματοποιήσετε μια 15λεπτη συζήτηση – συνέντευξη με τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχετε επιλέξει. Στη συνέχεια, όσοι επιλεγούν από αυτή τη διαδικασία, θα ειδοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο από την επιχείρηση για τα επόμενα βήματα (άμεση πρόσληψη ή δεύτερη συνέντευξη στα γραφεία της εταιρείας ή πρόσθετη εξ αποστάσεως συνέντευξη κτλ).
….……………………………………………………………………………………………………………………………….
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι ακόλουθες επιχειρήσεις:
Aegean Airlines, Archirodon Group N.V., Όμιλος Εταιρειών Asso.subsea, Όμιλος ΑΒΑΞ, Cenergy Holdings, Danaos Shipping, Deloitte Greece, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ, EY Ελλάδος, Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, Hill International, Intracom Telecom, MAS S.A., MΕΤΡΟΝ- Ενεργειακές Εφαρμογές, MOTOR OIL, Mytilineos, National Energy, Nestle, Nokia, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Παπαστράτος, P&G Hellas, PepsiCo, PharOS Ltd, Planet, Real Consulting, Όμιλος Επιχειρήσεων ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ, Σαράντης Α.Β.Ε.Ε., Sunlight Group, TITAN Α.Ε. Τσιμέντων, Τράπεζα Πειραιώς, VITAEL S.A.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τις εταιρείες που συμμετέχουν, μια σύντομη περιγραφή τους και τις ειδικότητες για τις οποίες ενδιαφέρονται, εδώ: http://career.ntua.gr/imeres-karieras/
….…………………………………………………………………………………………………….......................………………

Όσοι ενδιαφέρονται να συντάξουν / βελτιώσουν το Βιογραφικό τους για τις ανάγκες της Ημερίδας, μπορούν να:

– συμμετέχουν στο workshop για το Βιογραφικό και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ στο Linkedin, που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου στις Αίθουσες Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης, στην Πολυτεχνειούπολη

– να κανονίσουν μια συνάντηση με τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε  στη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Κατιάνα Ευσταθίου (katefstathiou@mail.ntua.gr ή στο τηλέφωνο 2107724721)

‹ Νεότερες1234...64Παλαιότερες ›