Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022

Το NASA Space Apps Challenge είναι ένας διεθνής μαραθώνιος καινοτομίας, όπου μία πληθώρα επιστημόνων (μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί, ερευνητές, καλλιτέχνες κ.α.) καλούνται να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα διαστημικής τεχνολογίας και περιβάλλοντος, που τίθενται στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA. Πλέον ο διαγωνισμός αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Το μοναδικό αυτό γεγονός φέρνει στην Ελλάδα από το 2018, στις πόλεις της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Greek NewSpace Society, ο οποίος πρεσβεύει τη γνωστική και ακαδημαϊκή προώθηση των νέων τεχνολογιών, στον τομέα της Νέας Διαστημικής Οικονομίας.

To hackathon διαθέτει τόσο πρακτικό και διαδραστικό, όσο και μορφωτικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν ομάδες, όπου αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη κριτική τους σκέψη, θα κληθούν να δώσουν λύσεις πάνω στο πρόβλημα που οι ίδιο θα επιλέξουν, από το σύνολο των θεματικών του φετινού διαγωνισμού (μπορείτε να βρείτε τις φετινές θεματικές εδώ).

Ταυτόχρονα, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών από ειδικούς και επαγγελματίες του χώρου, καθώς και από φοιτητικούς οργανισμούς που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα.

To φετινό hackathon NASA Space Apps Challenge Thessaloniki & Piraeus (Sponsored by Accenture, Deloitte. & Coral Α.Ε) θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Οκτωβρίου υβριδικά. Μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως την εγγραφή σας, μόνοι ή με την ομάδα σας, στους διαγωνισμούς στο live event της Θεσσαλονίκης ή στο online event του Πειραιά, στους συνδέσμους που ακολουθούν:

• Θεσσαλονίκη: https://2022.spaceappschallenge.org/locations/thessaloniki/

• Πειραιάς: https://2022.spaceappschallenge.org/locations/piraeus

  Ανακοίνωση
Όνομα: OC Form.pdf, Ανέβηκε: 22/3/2022 11:01, Μέγεθος: 324kb
  Ανακοίνωση
Όνομα: Ανακοίνωση Διεθνούς Συνεδρίου EMΠ.pdf, Ανέβηκε: 6/9/2022 14:52, Μέγεθος: 173kb
  Ανακοίνωση
Όνομα: Ανακοίνωση Διεθνούς Συνεδρίου.pdf, Ανέβηκε: 25/8/2022 09:08, Μέγεθος: 168kb

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών διοργανώνει επιστημονική ημερίδα στις 19 Οκτωβρίου 2022 προς τιμήν της Μαρίας Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου

http://mfs-symposium.chemeng.ntua.gr/

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθεί για 1η φορά το βραβείο «Μαρία Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου» για εξαιρετική διδακτορική διατριβή στο χώρο της Ενέργειας.

Η διδακτορική διατριβή θα πρέπει να έχει εκπονηθεί στο ΕΜΠ και να έχει εξεταστεί μέχρι και τρία (3) χρόνια πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας, δηλαδη την χρονική περίοδο (19/10/2019 - 18/10/2022).

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων είναι 30 Αυγούστου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα. (http://mfs-symposium.chemeng.ntua.gr/award)

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022

Το εργαστήριο Προηγμένων και Συνθέτων Υλικών, Νανοϋλικών, Νανοδιεργασιών και Νανοτεχνολογίας  σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου διοργανώνει το Repair3D Summer School 2022.

Το Summer School θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ, με φυσική παρουσία. Η θεματολογία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Κυκλική Οικονομία Πλαστικών στην Ευρώπη
 • Διαχείριση τέλους ζωής πλαστικών και συνθέτων υλικών
 • Νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης πλαστικών και συνθέτων υλικών
 • Τεχνολογίες προσθετικής κατασκευής με ανακυκλώσιμα πλαστικά
 • Χρήση νανοϋλικών στην αναβάθμιση ανακυκλωμένων πλαστικών
 • Ασφάλεια κατά τις διεργασίες προσθετικής κατασκευής με ανακυκλώσιμα πλαστικά

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ζωντανή παρουσίαση των διεργασιών ανακύκλωσης και τριδιάστατης εκτύπωσης καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές (δωρεάν) στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://en.ltcp.ntua.gr/summer-school-training-session-in-the-framework-of-repair3d/

 

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Χημικών Μηχανικών του έτους 2020.

Φωτογραφίες από την τελετή:

                                                                       

Βίντεο της τελετής:

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας στις 19 Οκτωβρίου 2022 προς τιμήν της Μαρίας Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου που απεβίωσε στις 29 Οκτωβρίου 2019. Η Μαρία Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου ήταν εξέχουσα απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (1973), καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tufts της Αμερικής και μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Μηχανικών. Η επιστημονική ημερίδα θα έχει θέμα την Ενέργεια και προσκεκλημένους ομιλήτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα στην ιστοσελίδα: http://mfs-symposium.chemeng.ntua.gr/

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα δοθεί για 1η φορά το βραβείο «Μαρία Φλυτζάνη-Στεφανοπούλου» για εξαιρετική διδακτορική διατριβή στο χώρο της Ενέργειας.

Η διδακτορική διατριβή θα πρέπει να έχει εκπονηθεί στο ΕΜΠ και να έχει εξεταστεί μέχρι και τρία (3) χρόνια πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας, δηλαδη την χρονική περίοδο (19/10/2019 – 18/10/2022).

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων είναι 30 Αυγούστου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα. (http://mfs-symposium.chemeng.ntua.gr/award)

Το εργαστήριο Προηγμένων και Συνθέτων Υλικών, Νανοϋλικών, Νανοδιεργασιών και Νανοτεχνολογίας  σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Minho, Bradford, Leoben και της Γάνδης, καθώς και με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου διοργανώνει το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "International Polymer Process Innovation Conference". 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, με φυσική παρουσία. Η θεματολογία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Additive manufacturing 
 • Advanced polymeric composites 
 • Developments in polymer processing 
 • Moulds and mould making innovations   
 • Polymer processing simulation   
 • Hybrid Moulds  
 • Trends in product development 
 • Rheology 
 • Sustainable us of polymers  
 • Polymer process innovation  

Επιλεγμένες εργασίες θα υποβληθούν σε Ειδικό Τεύχος του περιοδικού Plastics, Rubber and Composites: Macromolecular Engineering' του MDPI.

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ​​€ ανεξαρτήτως τύπου συμμετοχής. Τα έξοδα συμμετοχής θα καταβληθούν μέσω τραπεζικού εμβάσματος και περιλαμβάνουν διαλείμματα για καφέ, γεύματα δύο ημερών, μεταφορά από και προς ξενοδοχεία, επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα και δείπνο.

Για περισσότερες πληροφορίες https://pmi.ugent.be/index.html ή email στο charitidis@chemeng.ntua.gr.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών, Καθηγήτρια Γλυκερία Κακάλη, σας προσκαλεί στην τελετή απονομής Διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Χημικών Μηχανικών του έτους 2020.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

  Πρόσκληση Απονομής Διπλωμάτων Έτους 2020
Όνομα: prosklisi_aponomi_2020.pdf, Ανέβηκε: 20/6/2022 18:23, Μέγεθος: 2061kb
  Ανακοίνωση συμποσίου
Όνομα: Mini Symposium BRFAA June20.pdf, Ανέβηκε: 17/6/2022 18:20, Μέγεθος: 179kb
‹ Νεότερες1234...53Παλαιότερες ›