Εκδηλώσεις

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, ΕΚΠΑ, διοργανώνουν συζήτηση με τίτλο:

Πράσινες και γαλάζιες θέσεις εργασίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα θέματα δεξιοτήτων για βιώσιμες, ανθεκτικές και κοινωνικά δίκαιες κοινότητες. Η διάλεξη θα ξεκινήσει με ευσύνοπτη ανάλυση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής για τη Γαλάζια Βιώσιμη Οικονομία και θα επικεντρωθεί σε ζητήματα πράσινων και γαλάζιων θέσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι θέσεις και οι πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για δεξιότητες και νέες θέσεις εργασίας σε τομείς που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του Ευρωπαϊκού στόχου της κλιματικής ουδετερότητας και θα δοθεί έμφαση στις δεξιότητες και τις θέσεις εργασίας που έχουν να κάνουν με τη θαλάσσια δραστηριότητα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ομιλητής:
Δρ. Γιώργος Δικαίος, Διδάσκων, Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, ΕΚΠΑ / Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023 και ώρα 16:00-18:00 μέσω WEBEX.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 72 57 112, ή στο e-mail: europe.direct@eliamep.gr.

  Πρόσκληση
Όνομα: Invitation_08_06_final.pdf, Ανέβηκε: 2/6/2023 13:15, Μέγεθος: 230kb
  Αφίσα
Όνομα: 08_06_2.pdf, Ανέβηκε: 2/6/2023 13:15, Μέγεθος: 112kb
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Το BEST Athens, σε συνεργασία με τη Vodafone, διοργανώνει, το Vodafone Seminar, με θέμα “Microservice architecture and implementation workshop» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 11:00-13:00 στην κεντρική βιβλιοθήκη ΕΜΠ Ζωγράφου, Αμφιθέατρο Πολυμέσων.

Συγκεκριμένα θα αναλυθούν τα Minikube, Cloud, Java, Quarkus, Docker.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα: https://forms.gle/aw2UkTJkYrF4Upr97


Περισσότερες πληροφορίες στα social media του BEST Athens.
·      
Facebook: BEST Athens (https://www.facebook.com/BEST.Athens )
·      
Instagram: best_athens (https://www.instagram.com/best_athens/ )
·      
LinkedIn: BEST Athens (https://www.linkedin.com/company/12646042 )

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, η Σχολή Χημικών Μηχανικών τίμησε το έργο και την προσφορά του αείμνηστου Γιάννη Παλυβού, Ομότιμου Καθηγητή, με εκδήλωση που έγινε στην Αίθουσα Κουμούτσου της Σχολής.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής Α. Μπουντουβής, η Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγήτρια Γ. Κακάλη και μαθητές, συνεργάτες, συνάδελφοι και φίλοι του.

Ακολούθησε η ονοματοδοσία της κύριας αίθουσας του Υπολογιστικού Κέντρου της Σχολής ΧΜ σε “Αίθουσα Γιάννη Παλυβού”.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

                                                               

Βίντεο της εκδήλωσης:

  Αφίσα
Όνομα: UNIVERSITIES 10KM NIGHT RUN.pdf, Ανέβηκε: 24/5/2023 14:42, Μέγεθος: 1008kb
Το 3ο Εκπαιδευτικό Σχολείο για εφαρμογές έξυπνης ανίχνευσης (smart sensing applications) διοργανώνεται από τη Δράση COST: EsSENce και θα λάβει χώρα στην Empa, στα Ελβετικά Εργαστήρια Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, το διάστημα 5-8 Ιουνίου 2023. Οι ΥΔ της Σχολής και οι κάτοχοι Διδακτορικού Τίτλου μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το εκπαιδευτικό σχολείο, κατόπιν της εγγραφής τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/kAwtdR2bfPpRAcwX9
 
Στόχος είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία με νέες τεχνολογίες γύρω από νανοσύνθετα υλικά υψηλής απόδοσης με ικανότητες ανίχνευσης από ειδικούς στον τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Δράσης: http://www.essence-cost.eu/
Τρίτη, 09 Μαίου 2023
  Δελτίο Τύπου
Όνομα: Δελτίο Τύπου TEDxNTUA 2023 _ MNEME.pdf, Ανέβηκε: 9/5/2023 11:33, Μέγεθος: 99kb
  Αφίσα
Όνομα: Afisa.pdf, Ανέβηκε: 9/5/2023 11:40, Μέγεθος: 157kb

Η απονομή των Διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Χημικών Μηχανικών του έτους 2022, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, το σύνολο των αποφοίτων της περιόδου Φεβρουαρίου και οι απόφοιτοι της περιόδου Ιουνίου από Α έως Ρ
  • Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, οι απόφοιτοι της περιόδου Ιουνίου από Σ έως Ω και το σύνολο των αποφοίτων της περιόδου Οκτωβρίου

Μέσω νεότερης ανακοίνωσης θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την ακριβή ώρα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Την Παρασκευή 5/5/2023 και ώρες 9.50 έως 13.00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με έξυπνα νανοϋλικά, δομές και συστήματα που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές συλλογής ενέργειας (energy harvesting). 

Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου Fast-Smart: FAST and Nano-Enabled SMART Materials, Structures and Systems for Energy Harvesting, και όποιος επιθυμεί μπορει να το παρακολουθήσει διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου που παρατίθεται στο επισυναπτόμενο αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Κώστας Χαριτίδης

  Πρόγραμμα σεμιναρίου
Όνομα: FAST-SMART Training Agenda.pdf, Ανέβηκε: 4/5/2023 20:00, Μέγεθος: 139kb

Τετάρτη 17/5/2023, ώρα 16:00-20:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΕΜΠ - Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οργανώνει το Σεμινάριο αυτό ως ελάχιστη, αλλά ουσιαστική, συμβολή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού ατυχήματος των Τεμπών.

Θα παρουσιαστούν σύγχρονες μεθοδολογίες για την ανάλυση και πρόληψη αστοχιών σε πολύπλοκα κοινωνικο-τεχνικά συστήματα, δηλαδή ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας. Στην πρώτη ενότητα θα καταδειχθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν (i) ο ανθρώπινος παράγοντας και τα λάθη, και (ii) οι οργανωσιακοί παράγοντες, καθώς και σχετικές μέθοδοι πρόληψής τους. Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιασθούν εφαρμογές από τους τομείς των αερομεταφορών, της χημικής βιομηχανίας και των κατασκευών.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές/-ριες και αποφοίτους Πολυτεχνείων, προσβλέποντας στην ενεργό συμμετοχή τους με ερωτήσεις και συζήτηση.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό:

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ καθ. Α. Μπουντουβής

Ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ Θ. Π. Τάσιος*

Εισηγητές

Ν. Μαρμαράς, καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Δ. Ναθαναήλ, αν. καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εργονομίας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Σ. Μαλάκης, Δρ Εργονομίας, Προϊστάμενος Διαχείρισης Ασφάλειας των Υπηρεσιών Εναερίου Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Γ. Καβαθάς, Χημικός Μηχανικός, Διευθυντής Υγιεινής, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος στα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Διυλιστήρια Ασπροπύργου

Β. Μπαρδάκης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος / εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 

* Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα διανεμηθεί τεύχος σημειώσεων του Καθ. Θ. Π. Τάσιου με τίτλο «ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΟΧΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», ειδικά γραμμένο για το Σεμινάριο.

✨ Διαδικτυακή εκδήλωση EULiST για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης - 9 Μαΐου 2023

👨‍⚕️ Είσαι φοιτητής/τρια; Ενδιαφέρεσαι για άσκηση πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη;

👁👁 Παρακολούθησε τη διαδικτυακή εκδήλωση «𝐄𝐔𝐋𝐢𝐒𝐓 𝐚𝐧𝐝 𝐭𝐡𝐞 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧 𝐔𝐧𝐢𝐨𝐧 𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐦𝐛𝐚𝐬𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐬 𝐨𝐧 𝐄𝐔 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐬𝐡𝐢𝐩𝐬», 9 Μαΐου 2023 στις 11:00-13:00.

Η EULiST, μία συμμαχία από 10 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια στην οποία συμμετέχει το ΕΜΠ, γιορτάζοντας την Ημέρα της Ευρώπης, διοργανώνει αυτή την εκδήλωση που απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης, παρέχοντας πληροφορίες για τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών με φοιτητές πρεσβευτές EU Careers. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΕΜΠ και το Universidad Rey Juan Carlos της Μαδρίτης, σε συνεργασία με το European Personnel Selection Office - EPSO.

🏢 Θα παρουσιαστούν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και σταδιοδρομίας σε ευρωπαϊκά ιδρύματα και φορείς και θα δοθούν συμβουλές για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και για τα είδη της πρακτικής άσκησης. Θα υπάρχει επίσης η βοήθεια φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση και θα δοθεί μια εικόνα από πρώτο χέρι για τη διαδικασία επιλογής, την εργασία που αναπτύσσεται στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις προοπτικές απασχόλησης μετά την πρακτική άσκηση.

🕹 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω του MS Teams και θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά.

📑 Πρόγραμμα, εγγραφές και περισσότερα για την εκδήλωση: 🔗 https://eulist.urjc.es/eulist-europe-day-2023-event/

▶ Περισσότερα για την EULiST: 🔗 https://eulist.university/

 

‹ Νεότερες1234...58Παλαιότερες ›