Εκδηλώσεις
 • Χαιρετίζουν ο Πρύτανης ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής και η Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγήτρια Γλυκερία Κακάλη.
   
 • Ενημέρωνει για το Πρόγραμμα σπουδών και τις Δυνατότητες Απασχόλησης του Χημικού Μηχανικού ο Αν. Καθηγητής  Άγγελος Τσακανίκας.
   
 • Μιλούν για τις εμπειρίες, τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητές τους οι φοιτητές  Στυλιανή Καλαφατέλη, Στελίνα Βουλγαροπούλου, Ηλίας Βάσσος, Κωνσταντίνος ΦιργιόλαςΔιονυσία Κουράνου και εκπρόσωποι της ομάδας Chemecon.
   

 

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση.

  Ανακοίνωση
Όνομα: NASA Space Apps Challenge Piraeus.pdf, Ανέβηκε: 29/9/2020 16:27, Μέγεθος: 262kb

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για νέους ερευνητές με συμμέτοχή του ΙΚΥ η οποία διοργανώνεται από το ΕΚΤ και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3586-29-9-2020-symmetoxi-tou-iky-se-diadiktyaki-imerida-tou-ekt-gia-efkairies-xrimatodotisis-kai-stadiodromias-neon-erevniton

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
  Ανακοίνωση σεμιναρίου
Όνομα: 2020_1053_09-07-2020_Ενημερ. Επι.pdf, Ανέβηκε: 13/7/2020 18:18, Μέγεθος: 193kb

Στα πλαίσια του Ερευνητικού Έργου Repair3D: "Recycling and Repurposing of Plastic Waste for Advanced 3D Printing Applications” διοργανώνεται το εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο "Repair3D Summer School Webinar", από το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Προηγμένων, Συνθέτων, Νανοϋλικών, Νανοδιεργασιών και Νανοτεχνολογίας (R-NanoLab). Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 14 Ιουλίου 2020 (11.00-14.00 CET), μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η θεματολογία περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Αρχές Κυκλικής Οικονομίας
 • Ανακύκλωση Πλαστικών και Συνθέτων Υλικών
 • Τριδιάστατη Εκτύπωση
 • Προηγμένες Τεχνικές Κατασκευής Συνθέτων Υλικών

Δωρεάν εγγραφή για την παρακολούθηση και απόκτηση βεβαίωσης συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/QEgnQbbVvfwAHkAs5

Ιστοσελίδα σεμιναρίου: http://www.schools.ltcp.ntua.gr/repair3d_summer_school/.

  Αφίσα Σεμιναρίου
Όνομα: REPAIR3D_-_WEBINAR_banner.pdf, Ανέβηκε: 13/7/2020 10:50, Μέγεθος: 165kb

Στις 11-15 Ιουλίου πραγματοποιείται το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας σε ψηφιακό περιβάλλον (www.pan-orama.org), το μεγαλύτερο συνέδριο για νέους που αναζητούν ενημέρωση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Η εγγραφή είναι δωρεάν.

Υπάρχουν πάρα πολλές θεματολογίες που θα ενδιέφεραν έναν φοιτητή του Πολυτεχνείου αφού την Κυριακή 12 Ιουλίου, μια ολόκληρη virtual αίθουσα θα είναι αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα, επιτυχημένα στελέχη και επιχειρηματίες που σπούδασαν στο Πολυτεχνείο, θα μιλήσουν για τις καριέρα τους και θα δώσουν σημαντικές συμβουλές μέσα από την πείρα τους.

Επίσης, τη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου, δύο αίθουσες θα είναι αφιερωμένες στις Νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική, όπου εισηγητές από Ελλάδα, ΗΠΑ και άλλες χώρες θα μιλήσουν για ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε χώρους όπως τεχνητή νοημοσύνη, προγραμματισμός, blockchain κτλ.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 200 εισηγητές σε 100 θεματολογίες ενώ θα έχουν virtual περίπτερο και εταιρείες που ενδιαφέρονται να σας γνωρίσουν.

Για να δείτε το πρόγραμμα και να εγγραφείτε χωρίς κόστος, κάντε κλικ εδώ: www.pan-orama.org

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της πρόληψης για την ασθένεια του Κορωναϊού η εκδήλωση του Υπουργείου με θέμα: "Γυναίκες στην Πολιτική - Αυτά που μας ενώνουν" την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος δε θα πραγματοποιηθεί.

  Πρόσκληση
Όνομα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΥΠΕΣ_.pdf, Ανέβηκε: 26/2/2020 17:27, Μέγεθος: 119kb

Σεμινάριa Χημικής Μηχανικής, Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Μαρτίου. Towards a Circular Economy Systems Engineering Framework & Multi-scale Energy Systems Engineering Approach Towards Optimal Energy Transition Strategies - Καθ. Ε. Πιστικόπουλος, Texas A&M University, USA

Tη Δευτέρα και Τρίτη  16 & 17 Μαρτίου υποδεχόμαστε τον Καθ. Ευστράτιο (Στράτο) Πιστικόπουλο από το Πανεπιστήμιο Texas A&M University (TAMU). Ο Καθ. Ε. Πιστικόπουλος είναι Διευθυντής του Ενεργειακού Ινστιτούτου στο Tέξας, Mέλος της Ακαδημίας Μηχανικών και Editor του Computers & Chemical Engineering. Θα μας δώσει δύο σεμινάρια προγραμματισμένα στην Αιθ. Κουμούτσου στις 1.00μμ.

Tα σεμινάρια έχουν τίτλο ‘Towards a Circular Economy Systems Engineering Framework’ (Δευτέρα, 16 Μαρτίου) και ‘A Multi-scale Energy Systems Engineering Approach Towards Optimal Energy Transition Strategies’ (Τρίτη 17 Μαρτίου).

Επισυνάπτονται περιλήψεις των σεμιναρίων.

Ο Καθ. Πιστικόπουλος είναι διαθέσιμος να μιλήσει με συναδέλφους καθηγητές, ερευνητές και τελειόφοιτους από τη Σχολή που ενδιαφέρονται να δουλέψουν μαζί του. Όσοι ενδιαφέρονται να τον συναντήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κοκόση στο 4275 ή την κ Κοσμίδου στο 3227.

  Περίληψη Σεμιναρίου Circular Economy
Όνομα: Circular Economy.pdf, Ανέβηκε: 3/3/2020 17:45, Μέγεθος: 135kb
  Περίληψη Σεμιναρίου Mutli-scale Energy
Όνομα: Multi-scale energy.pdf, Ανέβηκε: 3/3/2020 17:45, Μέγεθος: 119kb

01.03.2019 - #FuturesDay

Παγκόσμια Ημέρα Αφιερωμένη στο Μέλλον

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Συζήτηση για το Μέλλον

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

12.00 Μεσημέρι, 1 Μαρτίου 2020

Τι είδους μέλλον δημιουργούμε με τις ενέργειές μας σήμερα; Γιατί το Μέλλον είναι συνεχώς παρόν στην καθημερινή μας ζωή, καθοδηγώντας τις ενέργειες και τις αποφάσεις μας, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι.

Ο εορτασμός της 1ης Μαρτίου, ως Παγκόσμιας Ημέρας Αφιερωμένης στο Μέλλον, ξεκίνησε από το Millennium Project (http://www.millennium-project.org/) και άλλες συνεργαζόμενες πρωτοβουλίες, και έχει στόχο να αυξήσει τη σχετική ενημέρωση και το ενδιαφέρον παγκοσμίως. Έτσι, ο φετεινός εορτασμός στοχεύει στη διεξαγωγή μιας ευρύτερης, παγκόσμιας διαδικτυακής συζήτησης για τις μελλοντικές εξελίξεις, στο πλαίσιο της Ημέρας του Μέλλοντος (World Future Day) με έναρξη την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020 το μεσημέρι, και για 24 ώρες, μέσω της Διαδικτυακής Πλατφορμας Zoom, με πρόσβαση το link: https://zoom.us/j/9795262723.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι στη συζήτηση, μπαίνοντας και βγαίνοντας σε/από αυτήν όταν το επιθυμούν, αλλά και να αναγγείλουν την World Future Day στα Δίκτυά τους. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.millennium-project.org/world-future-day-24-hour-round-the-world-conversion-on-the-future/

Η παρούσα πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ, με συντονισμό από τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ Εμμανουήλ Κούκιο (koukios@chemeng.ntua.gr).

Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, μαζί το δημιουργούμε. Ελάτε να συζητήσουμε εναλλακτικά σενάρια και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. 

Δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση.

  Ανακοίνωση εκδήλωσης
Όνομα: Startup Career Day.pdf, Ανέβηκε: 24/2/2020 13:43, Μέγεθος: 357kb
‹ Νεότερες1234...46Παλαιότερες ›