Εκδηλώσεις
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Στα πλαίσια του Σεμιναριακού Μαθήματος του Διατμηματικού Προγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών» του ΕΜΠ την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:30 μ.μ.  θα δώσει ομιλία ο Dr. Alvise Bianchin από την MBN Nanomaterialia με τίτλο "Synthesis of functional materials by high energy ball milling".

Η διάλεξη θα δoθεί στην Αίθουσα Ν. Κουμούτσου της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι.

  Σύντομο CV του εισηγητή
Όνομα: Dr_Alvise_Bianchin_CV.pdf, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:47, Μέγεθος: 44kb
  Σύντομη περίληψη της διάλεξης
Όνομα: Synthesis_of_functional_materials_by_high_energy_ball_milling.pdf, Ανέβηκε: 31/1/2023 12:48, Μέγεθος: 99kb

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ προγραμματίζει 27 διαδικτυακές εκδηλώσεις σταδιοδρομίας, με ισάριθμες εταιρείες, στις οποίες οι συμμετέχοντες τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό, να στείλουν τα Βιογραφικά τους σε όσες επιλέξουν, και στη συνέχεια να διεκδικήσουν μία θέση εργασίας σε αυτές.

Τα βήματα της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσετε όσοι/ες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, είναι τα εξής:

1) Δείτε τις συμμετέχουσες εταιρείες και επιλέξτε αυτές που σας ενδιαφέρουν έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, εδώ: http://career.ntua.gr/imeres-karieras/

2)Μετά τις 8 Φεβρουαρίου θα λάβετε ένα e-mail με τις ημερομηνίες / ώρες που θα γίνουν οι διαδικτυακές παρουσιάσεις των εταιρειών που έχετε επιλέξει, και με το link μέσω του οποίου μπορείτε να τις παρακολουθήσετε. Στις μικρές αυτές παρουσιάσεις (διάρκειας περίπου 45΄), στελέχη των εταιρειών θα σας μιλήσουν για την εταιρεία που εκπροσωπούν, για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η επιχείρησή τους, για τη διαδικασία προσλήψεων και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

3) Τις επόμενες ημέρες μετά τη λήξη των διαδικτυακών εκδηλώσεων, θα στείλετε τα Βιογραφικά σας στις εταιρείες που θέλετε, με βάση τις οδηγίες που θα σας δοθούν στις εκδηλώσεις

4) Όσοι επιλεγούν από τις εταιρείες, θα κληθούν σε συνέντευξη

Σημειώστε ότι, σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε το Βιογραφικό σας Σημείωμα, πριν το στείλετε στις εταιρείες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης κ. Κατιάννα Ευσταθίου για να κλείσετε ένα ραντεβού (katefstathiou@mail.ntua.gr, 2107724721).

PG Open day at Chemical Engineering Dept, Imperial College London

The Department of Chemical Engineering at Imperial College London is hosting a virtual open day on January 27th from 09.30 until 11.00 am GMT. The event is a great opportunity to find out about:
1. the 1-year MSc programme in Advanced Chemical Engineering and the Biotechnology, Materials Engineering and Process Systems Engineering streams;
2. the PhD programme that covers the broad range of research themes hosted by our Department;
3. the postgraduate admissions process for MSc and PhD studies;
4. the scholarship opportunities offered by our Department.

The event is aimed at current undergraduate and MSc students working towards a degree in Chemical Engineering, Materials Engineering, Chemistry, Life Sciences and other related disciplines who are planning to undertake further technical and research training. It will also be relevant to Engineering and Science professionals wishing to develop their technical and research skills and obtain further qualifications.

For more information and to register, please visit:
https://www.imperial.ac.uk/events/156820/chemical-engineering-postgraduate-virtual-open-day/

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Χημικών Μηχανικών του έτους 2021.

Φωτογραφίες από την τελετή:

                                                     

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022

Γνωρίστε τη SpaceDot

Πώς σχεδιάζουμε ένα νανοδορυφόρο? Τι είναι το AcubeSAT? Γιατί στέλνουμε μικροοργανισμούς στο διάστημα?

Η SpaceDot, η ομάδα του ΑΠΘ που θα στείλει το δορυφόρο της στο διάστημα, σε καλεί να τη γνωρίσεις!

Πότε? Τρίτη, 20/12, και ώρα 17:00

Πού? Αίθουσα Τελετών του Κτηρίου Διοίκησης ΕΜΠ

Μετά την παρουσίαση της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί workshop για τις διαστημικές τηλεπικοινωνίες!

Κάνε εγγραφή στο workshop εδώ: https://forms.gle/wajTgwxRpvbDM3ZZ7

  Αφίσα
Όνομα: spacedot workshop poster (002).pdf, Ανέβηκε: 15/12/2022 14:38, Μέγεθος: 326kb

Το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Επαγγελματικά Μονοπάτια», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 17:00 στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα) στο πλαίσιο του προγράμματος STAYnet.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απευθύνεται σε φοιτητές/-τριες, μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς, και σε όποιον ενδιαφέρεται να ανακαλύψει περισσότερα για τις δεξιότητες και τα ταλέντα του.

Θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις και εργαστήρια γύρω από την εκπαιδευτική ρομποτική, τη βιοτεχνολογία, τα επαγγέλματα STEM και τις ήπιες δεξιότητες (soft skills). Επίσης θα παρουσιαστούν οι επαγγελματικές προοπτικές των μηχανικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κόσμος του τρενομοντελισμού και της βιολογικής γεωργίας και θα δοθεί η ευκαιρία συζήτησης με επαγγελματίες από διάφορους τομείς.

Το ΕΒΕΟ-ΕΜΠ θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στο 1ο μέρος της εκδήλωσης και Σεμινάριο σε 2 κύκλους (13:30 - 14:50 & 15:30 - 16:50) στο 2ο μέρος της εκδήλωσης με τίτλο "Επαγγελματικές διαδρομές των Μηχανικών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό".

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο πρόγραμμα καθώς και στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/ver.cfm?event_id=24340771.

Η δήλωση συμμετοχής είναι εφικτή έως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μέσω της διαδικτυακής φόρμας: https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/unt/for/gia/onz.html.

  Πρόγραμμα - 1ο Μέρος Εκδήλωσης
Όνομα: Μέρος Α_Πρόγραμμα.pdf, Ανέβηκε: 7/12/2022 15:14, Μέγεθος: 206kb
  Πρόγραμμα - 2ο Μέρος Εκδήλωσης
Όνομα: Μέρος Β_Πρόγραμμα και Περιγραφές.pdf, Ανέβηκε: 7/12/2022 15:14, Μέγεθος: 401kb
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

6ο EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00
Διαδικτυακή Εκδήλωση

Το Ελληνικό Δίκτυο των EUROPE DIRECT, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, διοργανώνει το 6ο EU Jobs and Mobility Roadshow τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα έναρξης 11:00 μέσω της σελίδας του Roadshow στο Facebook. Το EU Jobs and Mobility Roadshow αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση γνώσης και παροχής πληροφόρησης για τη νεανική κινητικότητα και εργασία στην Ε.Ε. Η διοργάνωση απευθύνεται σε όσους αναζητούν ευκαιρίες και εμπειρίες εθελοντισμού, κινητικότητας, ανάπτυξης δεξιοτήτων, επαγγελματικής κατάρτισης και εργασίας στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live μέσω της αντίστοιχης σελίδας στο Facebook με τίτλο: EU Jobs & Mobility Roadshow.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ: https://europedirect.eliamep.gr/6o-eu-jobs-and-mobility-roadshow-2022/.

Η στιγμή για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής, EBEC Challenge Athens 2023, επιτέλους έφτασε και θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Δεκεμβρίου!

Ο EBEC Challenge Athens 2023 είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής που διοργανώνεται στην Ευρώπη από φοιτητές, για φοιτητές. Ομάδες φοιτητών,4 ατόμων, από όλο το Ε.Μ.Π. καλούνται να λύσουν ένα πρόβλημα, μηχανικής φύσεως, για να κερδίσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε μία από τις εξής κατηγορίες: Innovative Design ή Case Study.

Ο EBEC Challenge ξεκινά από τους τοπικούς γύρους που διεξάγονται σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και συνεχίζει με τους εθνικούς, όπου οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών κάθε χώρας διαγωνίζονται μεταξύ τους και βγάζουν τον μεγάλο νικητή.

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου!
https://forms.gle/1w871v7EDbd5BvNWA

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς στα social media του BEST Athens:
• Facebook: BEST Athens (https://www.facebook.com/BEST.Athens )
• Instagram: best_athens (https://www.instagram.com/best_athens/ )
• LinkedIn: BEST Athens (https://www.linkedin.com/company/12646042 )
• Website: EBEC Athens (http://ebec.ntua.gr/ )

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 23/11/2022 στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 2 της Σχολής Χημικών Μηχανικών η παρουσίαση των Προγραμμάτων Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (Πρόγραμμα Erasmus+, δίκτυο TIME) της Σχολής στους πρωτοετείς φοιτητές μας και σε όσους άλλους φοιτητές επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

  • Παρουσίαση από την Επιτροπή Erasmus+ της Σχολής ΧΜ
  • Video από φοιτητές μας που βρίσκονται σε κινητικότητα στο Μιλάνο κατά το τρέχον εξάμηνο
  • Εμπειρίες από φοιτητές μας με κινητικότητα σε Ιταλία, Πορτογαλία και Δανία κατά το προηγούμενο ακαδ. έτος. 
  • Video από κινητικότητα φοιτήτριάς μας για εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στη Νορβηγία
  • Εμπειρίες από γαλλίδες φοιτήτριες που έχει υποδεχθεί η Σχολή μας κατά το τρέχον ακαδ. εξάμηνο.
  • Ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 16:30, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και συνεννόηση με την Πρυτανεία του ΕΜΠ, θα διεξαχθεί μια διαδικτυακή (Ζοοm) ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους του Columbia και φοιτητές του ΕΜΠ που ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Columbia στις Επιστήμες του Μηχανικού, θα εξηγηθεί η διαδικασία των αιτήσεων και θα δοθούν συμβουλές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρακαλούνται να εγγραφούν στη διεύθυνση https://apply.engineering.columbia.edu/register/ntua22 (όπου μπορεί κανείς να μεταφερθεί σκανάροντας τον κωδικό QR στο επισυναπτόμενο αρχείο) ώστε να λάβουν τον σύνδεσμο για τη διαδικτυακή συνάντηση.

Τοπικές πληροφορίες: Καθ. Μ. Λουλάκης, loulakis@mail.ntua.gr

  Flyer
Όνομα: Columbia-NTUA_flyer.pdf, Ανέβηκε: 16/11/2022 12:26, Μέγεθος: 184kb
‹ Νεότερες1234...55Παλαιότερες ›