Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023

Η στιγμή για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μηχανικής ABEC Athens έφτασε και θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Δεκεμβρίου.

Σπουδάζεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σου αρέσει να δοκιμάζεις το μυαλό σου και τη φαντασία σου; Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με την επίλυση ενός προβλήματος μηχανικής φύσης; Θέλεις να έρθεις σε επαφή με την αγορά εργασίας και εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών;

Δήλωσε συμμετοχή στον ΑΒΕC και ίσως είσαι εσύ ο μεγάλος νικητής!

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν σε ομάδες των 4 ατόμων σε μία από τις εξής κατηγορίες: Case Study ή Team Design.

Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου!
https://forms.gle/7oUstzCwqBxqqgK6A

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στα social media του BEST Athens:

• Facebook: BEST Athens (https://www.facebook.com/BEST.Athens)
• Instagram: best_athens (https://www.instagram.com/best_athens/)
• LinkedIn: BEST Athens (https://www.linkedin.com/company/12646042)
• Website: ABEC Athens (http://best.ntua.gr/abec/)

Η ομάδα "Strider 1" της Σχολής Xημικών Μηχανικών ΕΜΠ συμμετείχε στον ετήσιο διαγωνισμό Chem-E-Car Competition® που έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2023 στο Orlando, USA, στο πλαίσιο του ‘"2023 AIChE Annual Meeting".

Κατέκτησε την 10η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 46 ομάδων από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, στην καλύτερη μεταξύ των δυο προσπαθειών, η απόσταση που κάλυψε το chem-e-carτης Σχολής μας ήταν 74cm μικρότερη από τη ζητούμενη απόσταση 25.0  m, που ήταν η απόσταση-στόχος του διαγωνισμού. Η απόσταση στόχος, είχε και συμβολική σημασία αφού τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 25 έτη από τον πρώτο διαγωνισμό Chem-E-Car.

Τα μέλη της ομάδας από αριστερά προς δεξιά: Εριφύλη Χριστοφορίδη, Θανάσης Κατσακιώρης, Χρήστος Μαδαμόπουλος, Ορέστης Πουλιάσης

Υπεύθυνος προετοιμασίας ομάδας : Α. Παπαθανασίου, Καθηγητής ΕΜΠ

Η Σχολή εκφράζει τα ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομάδα για τη σημαντική της επίδοση/διεθνή διάκριση.

Η ομάδα του ΕΜΠ συμμετέχει σε διαγωνισμούς Chem-E-Car από το 2016, με διακρίσεις όπως την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Εθνικό διαγωνισμό που έγινε το 2019 στην Αθήνα, αλλά και την κατάκτηση της 5ης θέσης στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στο Orlando των ΗΠΑ το 2019. 

Η Σχολή εκφράζει τις ευχαριστίες της στους χρηματοδότες της φετινής συμμετοχής της ομάδας στο διαγωνισμό,


Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων ΙΚΕ
 

 

 

καθώς και το πλήθος των ατομικών υποστηρικτών.

Σύντομα θα ακολουθήσει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή σπουδαστών στην ομάδα που θα συμμετάσχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Chem-E-CAR που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο 14ᵒ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής. Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στο San Diego, των ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2024.

Φωτογραφίες από τον τελικό διαγωνισμό στο Orlando:

                                 

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023

Η βιώσιμη διαχείριση των πλαστικών θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης του Plastainability 2023 που θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ((Νεαπόλεως 27 &, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, Αγ. Παρασκευή 153 41).

Η εφετινή διοργάνωση με τίτλο «Rethinking Plastics», αποτελεί μετεξέλιξη του ετήσιου συνεδρίου του Σ.Β.Π.Ε. και ο τίτλος του αντανακλά τις κοινές προκλήσεις, για τις οποίες θα συζητήσουν η βιομηχανία πλαστικών, τα στελέχη της αγοράς, οι εκπρόσωποι της Πολιτείας, οι πανεπιστημιακοί και τα Media.

Το επισυναπτόμενο πρόγραμμα ήταν αντικείμενο προσεκτικού σχεδιασμού και εγκαθιστά στην καρδιά της συζήτησης περί πλαστικών, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία ως αναγκαία διέξοδο στην περιβαλλοντική και κλιματική κρίση της εποχής μας.

Στο Plastainability 2023 δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει παρέμβαση ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης συνεισφέροντας στην εξελισσόμενη συζήτηση για την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των πλαστικών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τηρείται ονομαστική λίστα για την είσοδο στον χώρο και απαιτείται προεγγραφή στο info@ahpi.gr έως την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 16:00.

  Πρόγραμμα
Όνομα: Conference Agenda Plastainability.pdf, Ανέβηκε: 18/11/2023 09:12, Μέγεθος: 643kb
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023

Το Εργαστήριο Προηγμένων, Συνθέτων, Νανοϋλικών και Νανοτεχνολογίας (R-NanoLab) διοργανώνει το 1ο Διεθνές Σεμινάριο του έργου NanOER, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών (Αίθουσα Ν. Κουμούτσου) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2023, σε υβριδική μορφή. Το έργο NanOER, που χρηματοδοτείται από το Erasmus+, ασχολείται με την ανάπτυξη μιας Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας για την Ανάλυση Κύκλου Ζωής (LCA) νανοϋλικών που βρίσκουν εφαρμογή στον κατασκευαστικό κλάδο. Στο Σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι κύριοι στόχοι και τα αποτελέσματα του έργου και θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν τις επιστημονικές τους γνώσεις γύρω από τα νανοϋλικά, τις κατασκευές και την Ανάλυση Κύκλου Ζωής (αναλυτικότερα στο Πρόγραμμα του Σεμιναρίου).

Για τη συμμετοχή στο Σεμινάριο, παρακαλούμε εγγραφείτε δωρεάν, στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΓΓΡΑΦΗ

Στους συμμετέχοντες, θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

  Πρόγραμμα σεμιναρίου
Όνομα: NanOER First International Seminar in Athens Agenda.pdf, Ανέβηκε: 18/11/2023 09:01, Μέγεθος: 393kb

Επίσημη Πρόσκληση για 20 καθηγητές και φοιτητές της Σχολής να παρευρεθούν ως καλεσμένοι στο επερχόμενο συνέδριο του Economist με τίτλο:“7th Sustainability Summit for South East Europe and the Mediterranean” το οποίο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία στις 20 & 21 Νοεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, Αθήνα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Εξοχότητας της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Επιφανείς ομιλητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Αθήνα για μια ουσιαστική συζήτηση. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα συμμετάσχουν για ακόμα μία χρονιά στο συνέδριό για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και το όραμά τους επί του θέματος.

Βρείτε εδώ την προσωπική σας πρόσκληση. Για να κλείσετε τις θέσεις σας, ολοκληρώστε την εγγραφή σας εδώ για να λάβετε το QR code που είναι απαραίτητο για την είσοδό σας.

Παρακαλούμε συμπεριλάβετε τον κωδικό κουπονιού: 7thSustainGuest στο σχετικό πεδίο για να εξαλείψετε το κόστος.

Για το πιο ενημερωμένο πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023

Και φέτος, οι UNIque Days για τις Πολυτεχνικές και STEM σχολές είναι εδώ!

Αν θες και εσύ να γίνεις μέρος αυτής της φοβερής ομάδας μπορείς να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και να συμμετάσχεις είτε στην ομάδα του open dialogue είτε στην ομάδα του workshop.

Join us: https://forms.gle/8kJxF1UTRWTkis3g8

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως 14/11!!

Λίγα λόγια για την ομάδα μας....

Η Unique Minds, είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν μαθητές Λυκείου να γνωρίσουν τις σχολές που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να επιλέξουν εκείνη που τους αρέσει. Οι φοιτητές είναι από διάφορες σχολές όχι μόνο πολυτεχνικές. Ωστόσο, η παραπάνω φόρμα συμμετοχής αφορά φοιτητές ΜΟΝΟ πολυτεχνικών και STEM σχολών. Για τις υπόλοιπες σχολές stay tuned.

Αν μπεις στην ομάδα μας και αναρωτιέσαι με τι θα ασχοληθείς και πως μπορείς να βοηθήσεις, read the following...

  • Στο open dialogue οι φοιτητές κάνουν μια σύντομη παρουσίαση της σχολής τους στους μαθητές (τα έχουμε προετοιμάσει όλα από πριν, μην σε αγχώνει αυτο) και έπειτα απαντούν στις ερωτήσεις τους.
     
  • Στο workshop, (προσομοίωση εργαστηρίου της κάθε σχολής) οι μαθητές πραγματοποιουν με τη βοήθεια των φοιτητών κάποιο πείραμα ή κάτι πρακτικό από κάποιο εργαστήριο της σχολης.

Αν θες να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες ή αν έχεις οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να επικοινωνείς με την οργανωτική μας ομάδα:

 

  UNIque Days Poster
Όνομα: POSTER-UNIQUE.pdf, Ανέβηκε: 2/11/2023 09:25, Μέγεθος: 107kb

Οι πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2023-24 πραγματοποίησαν 3 εκπαιδευτικές επισκέψεις την Παρασκευή 6/10/2023 σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ομάδα 1η: Επίσκεψη σε Motor Oil (Άγιοι Θεόδωροι)

Συνοδοί: Ε. Βουτσάς (Καθηγητής), Γ. Παππά (ΕΔΙΠ)

 

Ομάδα 2η: Επίσκεψη σε Τιτάν (Καμάρι Βοιωτίας)

Συνοδός: Α. Μπακόλας (Καθηγητής)

     

Ομάδα 3η: Επίσκεψη σε ΧΡΩΤΕΧ (Ασπρόπυργος)

Συνοδοί: Στ. Βουγιούκα (Αν. Καθηγήτρια), Δ. Κορρές (ΕΔΙΠ)

     

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στους αποφοίτους των ΔΠΜΣ της Σχολής Χημικών Μηχανικών "Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών" και "Υπολογιστική Μηχανική" των ετών 2020 και 2021.

Φωτογραφίες από την τελετή:

                                   

H EUROAVIA Athens σε προσκαλεί στο Be a EUROAVIAn

Ο φοιτητικός σύλλογος αεροδιαστημικής και αεροναυπηγικής του
Πολυτεχνείου, EUROAVIA Athens, σε προσκαλεί στο ετήσιο event ‘Be a EUROAVIAn’ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/10 στις 13:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πρυτανείας του ΕΜΠ. Η EUROAVIA Athens πραγματοποιεί πολλές δράσεις, όπως workshops, σεμινάρια, επισκέψεις σε εταιρείες καθώς και international και local events, που αποσκοπούν στην εξοικείωση με θέματα αεροναυπηγικής, την επαφή με ειδικούς και την προώθηση του τομέα στη φοιτητική κοινότητα. Κύριο στόχος της ομάδας αποτελεί η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή ενός τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους για τη συμμετοχή μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Air Cargo Challenge που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το 2024.

Σε περιμένουμε στο Be a EUROAVIAn όπου θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις περισσότερες πληροφορίες και να μας γνωρίσεις από κοντά.

Σε περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και στα social media της EUROAVIA Athens:
1. Ιστοσελίδα: https://www.euroavia.gr
2. Facebook: https://www.facebook.com/EuroaviaAthens
3. Instagram: https://www.instagram.com/euroavia_athens
4. LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/euroavia-athens/

Το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (ΕΒEO-ΕΜΠ) έχει τη χαρά να συμμετέχει στον εορτασμό της 10ης Επετείου της Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, μιας πρωτοβουλίας που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 140 πανεπιστημίων παγκοσμίως υπό την αιγίδα του Montclair State University και του Feliciano Center for Entrepreneurship and Innovation  

(https://www.montclair.edu/entrepreneur/)

Με την ευκαιρία αυτή, το ΕΒΕΟ-ΕΜΠ διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση «Nurturing female-led innovation and entrepreneurship» στις 19 Οκτωβρίου 2023, από τις 17:30 έως τις 19:30.

Η φετινή εκδήλωση επικεντρώνεται στον ρόλο των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας στην ενδυνάμωση των γυναικών στην επιστήμη και την έρευνα και αναδεικνύει επίσης καινοτόμα εγχειρήματα έντασης γνώσης από διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Ο υπερσύνδεσμος για την απευθείας σύνδεση στην εκδήλωση είναι: 

https://centralntua.webex.com/centralntua/j.php?MTID=m6da407afe779b4038b73c473e46d9cbd

 

  Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Όνομα: Program_WEW_2023.pdf, Ανέβηκε: 16/10/2023 12:01, Μέγεθος: 346kb
‹ Νεότερες1234...61Παλαιότερες ›