Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Σε ειδική εκδήλωση, με μεγάλη συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε στις 14/3/2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, απονεμήθηκε στην Αντιπρύτανι του ΕΜΠ και Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών, Αντωνία Μοροπούλου, το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» για την προσφορά της στην Επιστήμη, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται από τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), την παλαιότερη γυναικεία επιστημονική οργάνωση στη χώρα μας, με μέλη Ελληνίδες Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων. Το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τις σύγχρονες γυναίκες στην αναζήτηση προτύπων, ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις σύγχρονες προκλήσεις στο επαγγελματικό και το ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό τους περιβάλλον. Το βραβείο αυτό έχει απονεμηθεί σε εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες των γραμμάτων, της τέχνης και της πολιτικής (Μελίνα Μερκούρη, Jacqueline de Romily, κ.α.).

Η απονομή αυτή του βραβείου «ΥΠΑΤΙΑ» αποτελεί σημαντική αναγνώριση και τιμή τόσο για την ίδια την βραβευθείσα, όσο και για τη Σχολή μας και το ΕΜΠ, που προβλήθηκαν σημαντικά κατά την εκδήλωση, με την παρουσία στο βήμα του Πρύτανη του ΕΜΠ και του Προέδρου της Σχολής, και την ανάλυση του έργου της βραβευθείσας από την Ομότιμη Καθηγήτρια της Σχολής μας, Ν. Κουλουμπή, και τον Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής, Μ. Κορρέ. Τις επόμενες ημέρες μετά την εκδήλωση υπήρξαν πολλές θετικές αναφορές στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που μετέφεραν το συνολικό μήνυμα της βράβευσης στο ευρύ κοινό.

     

  Δελτίο Τύπου
Όνομα: newsdoc_400_9_3_2012.pdf, Ανέβηκε: 8/10/2012 10:39, Μέγεθος: 277kb
  Πρόσκληση Εκδήλωσης
Όνομα: prosklisi.pdf, Ανέβηκε: 8/10/2012 10:38, Μέγεθος: 157kb