Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Ο 3ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός CHEM-E-CAR (video link) έγινε τη Πέμπτη 30/05/2024, στο γυμναστήριο του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής (14ο ΠΕΣΧΜ) που έλαβε χώρα στο Porto Palace Hotel μεταξύ 29 και 31 Μαΐου.

Συμμετείχαν έξι ομάδες, δύο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ομάδες SK-GLOW και VIMPTU), δύο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ομάδες AOUDI και ΒΜWI ) και μία από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ομάδα ARCHEMEDES).

H ζητούμενη απόσταση που έπρεπε να διανύσουν τα οχήματα (CHEM-E-CARs) ήταν 27.08 m και προέκυψε με κλήρωση επί τόπου, 1 ώρα πριν τον αγώνα.

Την 1η και 2η θέση, αντίστοιχα, κατέκτησαν οι δύο ομάδες από τη Σχολή Χημικών Μηχανιών του ΕΜΠ. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την άψογη προετοιμασία των πρωτότυπων οχημάτων τους αλλά και το έξοχο πνεύμα συνεργασίας και συναγωνισμού. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν οι ομάδες της Σχολής μας για τη νίκη τους. Οι δύο ομάδες αποτελούνται από τους παρακάτω σπουδαστές:

Ομάδα ΒΜWI (Ε.Μ.Π): Κυριάκος Βίγκος, Νικόλαος Κωνσταντίνου, Γεώργιος Κακκανάς, Νικόλαος Χατζόπουλος

Ομάδα AOUDI (Ε.Μ.Π): Ελένη Καραχάλιου, Κωνσταντίνα Κατσάρου, Οδυσσέας Χατζηθεοδώρου, Σπύρος Παπαδόπουλος

Υπεύθυνος προετοιμασίας ομάδων του ΕΜΠ: Θ. Παπαθανασίου, Καθηγητής ΕΜΠ. Τεχνικός Σύμβουλος: Πέτρος Σχοινάς, ΕΔΙΠ ΕΜΠ

Η νικήτρια ομάδα θα αποτελέσει την Ελληνική συμμετοχή στο διαγωνισμό Chem-E-Car Competition® που θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου 2024 στο San Diego των ΗΠΑ. Η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ εύχεται καλή προετοιμασία και επιτυχία στον τελικό διαγωνισμό στο San Diego.

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ εκφράζει τις ευχαριστίες της στους χρηματοδότες της φετινής συμμετοχής της ομάδας στο διαγωνισμό,
 

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από το διαγωνισμό: