Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Η φετινή συμμετοχή της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο 5ο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιστήμης (Athens Science Festival 2018), τιμήθηκε από τους διοργανωτές με το βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης Επι2 στη κατηγορία «Καλύτερη Παρουσία στο Athens Science Festival 2018» μεταξύ 120 και πλέον εκθετών σε διαδραστικές εκθέσεις και πειράματα επίδειξης.

Η μεγάλη επιτυχία της φετινής συμμετοχής, οφείλεται κυρίως στην εθελοντική και ενθουσιώδη συμμετοχή των σπουδαστών μας, των ερευνητών και των μελών της συντονιστικής ομάδας, που επί 3 ημέρες επωμίστηκαν το βάρος της όλης διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 97 προπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και ερευνητές της Σχολής μας παρουσίασαν περισσότερα από 20 ελκυστικά πειράματα επίδειξης με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών και να τους δείξουν τον όμορφο κόσμο της Χημείας και της Επιστήμης. Μέρος αυτών των πειραμάτων απαιτούσε τη συμμετοχή των επισκεπτών με αποτέλεσμα το κοινό να βλέπει την εφαρμογή της χημείας στην πράξη.
Και μόνο για τη συνολική αυτή προσπάθεια και την αξιέπαινη συμμετοχή αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές, μέλη ΕΔΙΠ και μέλη ΔΕΠ της Σχολής που συμμετείχαν στην συντονιστική ομάδα και ασφαλώς στον επικεφαλής της όλης προσπάθειας συνάδελφο κο Κώστα Κορδάτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό εξαιρετικό αποτέλεσμα και η διάκριση της Σχολής μας είναι απόρροια όλων των συστηματικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν σταδιακά τα τελευταία 4 χρόνια με πολύ ενθουσιασμό, προσωπική εργασία και όρεξη από τους φοιτητές της Σχολής μας.

Το βραβείο αποτελεί το επιστέγασμα αυτής της ομαδικής συστηματικής δουλειάς όλων των συντελεστών, όμως ανήκει κυρίως στους φοιτητές μας για την με τόσο πάθος και ενθουσιασμό συμμετοχή τους.

Μας κάνουν υπερήφανους και τους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Κωνσταντίνος Μαγουλάς