Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Η ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών η οποία πρώτευσε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας Ecotrophelia 2017 με το προϊόν AVOYOG που σχεδίασε και ανέπτυξε,  συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό διαγωνιαμό Ecotrophelia (Ecotrophelia Europe 2017 https://eu.ecotrophelia.org/ ), που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Μεταξύ των πρώτων από 16 Ευρωπαϊκές χώρες οι φοιτητές μας, μέσα από μια διήμερη ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία κρίσης από 21 κριτές του ακαδημαϊκού χώρου και της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας,  κατατάχθηκαν πρώτοι και επάξια πήραν το χρυσό βραβείο.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) από το 2011,  για τη δημιουργία νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων και αφετέρου να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 στάδια: Στο 1ο στάδιο διοργανώνονται οι Εθνικοί Διαγωνισμοί ενώ στο 2ο στάδιο οι ομάδες που έχουν κατακτήσει την 1η θέση στους Εθνικούς Διαγωνισμούς συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

 

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του ΣΕΒΤ και εικόνες από τον Ευρωπαίκό Διαγωνισμό, την ομάδα και το προϊόν που βραβεύτηκαν.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα. Η επιτυχία τους επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο γνώσης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας των νέων φοιτητών και απόφοιτων της Σχολής στους τομείς της δραστηριότητάς τους. 

  Ανακοίνωση ΣΕΒΤ
Όνομα: ECOTROPHELIA EUROPE 2017.pdf, Ανέβηκε: 27/11/2017 09:38, Μέγεθος: 584kb
  Τρίπτυχο AVOYOG
Όνομα: AVOYOG_3PTYXO.pdf, Ανέβηκε: 27/11/2017 09:38, Μέγεθος: 624kb