Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) διοργανώνει, από το 2011, τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA για τη δημιουργία νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων τροφίμων. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και να αποτελέσει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων.

Προϊόντα δεκαπέντε ομάδων φοιτητών από έντεκα πανεπιστήμια προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού φέτος και παρουσιάστηκαν στην Αίγλη Ζαππείου στις 26/07/2017. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ε. Καλούσης και ο  Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Κ. Φωτάκης. http://www.sevt.gr/gr/news-details/HMuEsw/ecotrophelia-2017

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σχολή Χημικών Μηχανικών με το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», στο Λονδίνο στις 22-23/11/2017. 

Από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων) συμμετείχαν τρεις ομάδες φοιτητών με τα προϊόντα «AVOYOG Smoothie Beverage», «Eli» και «Veggie Cuts».   

Όλες οι συμμετοχές της Σχολής βραβεύτηκαν. Εκτός από το 1ο, το «Eli» με το 3ο βραβείο και το  «Veggie Cuts»  με το ειδικό βραβείο FOODPRINT για το προϊόν με το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.  

Σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς οι φοιτητές της Σχολής είχαν διακρίσεις. Το 2017 η επιτυχία ήταν πλήρης με βράβευση και των 3 συμμετοχών.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

 
  Βραβεία ECOTROPHELIA 2017
Όνομα: VRAVEIA_ECOTROPHELIA 2017.pdf, Ανέβηκε: 4/7/2017 10:15, Μέγεθος: 234kb