16-09-2019
Βαθμολογία Εξέτασης Σεπτεμβρίου
19-07-2019
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Για ερωτήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διδάσκοντος μέχρι 23/7 και για συζήτηση επί του γραπτού στο γραφείο του διδάσκοντος 22 και 23/7.

31-05-2019
ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ - ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ: Ολόκληρο το σύγγραμμα του μαθήματος και η θεωρία των εργαστηριακών ασκήσεων. Οι Διαλέξεις και το υλικό που αναρτήθηκε. Το βιβλίο του ΕΥΔΟΞΟΥ μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά-διευκρινιστικά στη μελέτη αλλά δεν απαιτείται.  

Το διαγώνισμα θα δοθεί με 2 μέρη:

1ο μέρος: (κλειστό βιβλίο) Ερωτήσεις σχετικές με τη θεωρία

2ο μέρος: (ανοιχτό βιβλίο) Υπολογιστικές ασκήσεις

28-05-2019
Βαθμολογία Εργαστηρίων
20-05-2019
Πέμπτη 23/5, 15:00-17:00, ΑΙΘ. 27 - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ- ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Την Πέμπτη 23/5, 15:00-17:00, ΑΙΘ. 27,  θα γίνει συνάντηση ανασκόπησης του μαθήματος και ενημέρωσης για την εξεταστέα ύλη, και διάρθρωση και απαιτήσεις της τελικής εξέτασης.
08-04-2019
Τρίτη 9/4, 8:45-9:30 μάθημα Αιθ. 27- Παρουσίαση λογισμικών προρρητικής Μικροβιολογίας

Σήμερα Δευτέρα 8/4, ολοκληρώθηκαν οιι αναπληρώσεις των Ασκήσεων 1-7.  

Αύριο Τρίτη 9/4, 8:45-9:30 θα γίνει μάθημα στην Αιθ. 27 και η Δρ. Μαρία Τσεβδού θα παρουσιάσει παραδείγματα χρήσης και εφαρμογής λογισμικών που είναι διαθέσιμα για υπολογισμούς προρρητικής Μικροβιολογίας.

Την Παρασκευή 8:45 -9:30 θα γίνει μάθημα και 9:30-11:30 θα γίνουν 15 λεπτες παρουσιάσεις των καινοτόμων προϊόντων που οι ομάδες έχουν σχεδιάσει στα πλαίσια της Άσκησης 8.

04-04-2019
Παρασκευή 5/4, 7ο Εργαστήριο - Δευτέρα 8/4, 8:30-10:30 αναπλήρωση Εργαστηρίου

Την Παρασκευή 5/4, 08:40 θα γίνει η 7η  Εργαστηριακή  άσκηση  στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. 

Παρακαλείσθε ιδιαίτερα η προσέλευση να γίνεΙ μέχρι τις 8:40 για να ξεκινά το εργαστήριο αυστηρά στις 8:45. Με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ασκήσεων από 10:45 ως 11:30, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν στην Αιθ. 27 όπου θα γίνει μάθημα.

Την Δευτέρα 8/4, 8:30-10:30 θα γίνει αναπλήρωση των Ασκήσεων 1, 3 και 6 για τους σπουδαστές που απουσίασαν, σύμφωνα με το αρχείο που παρατίθεται.

Την Παρασκευή 8:45 -9:30 θα γίνει μάθημα και 9:30-11:30 θα γίνουν 15 λεπτες παρουσιάσεις των καινοτόμων προϊόντων που οι ομάδες έχουν σχεδιάσει.

28-03-2019
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Την Παρασκευή 29/3, μετά το Εργαστήριο και το μάθημα στην Αιθ. 27, θα γίνει διανομή του Βιβλίου του μαθήματος.
28-03-2019
ΔΙΑΛΕΞΗ ΔΡ. Χ. ΒΑΦΕΙΑΔΗ Δευτέρα 01/04/2019 -15:00- Αίθουσα Κουμούτσου

Τη Δευτέρα 01/04/2019 και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Κουμούτσου, σεμινάριο από τη Δρ Χριστίνα Βαφειάδη (Group Leader, Enzymes, Chemistry and Biotechnology Department, Nestl'e Research Center, Lausanne CH), με τίτλο "Biotransformation in Food – Overview and recent examples in the Food Industry”.  Μην το χάσετε.

13-03-2019
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ FOOD EXPO Greece 16-18 Μαρτίου 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ FOOD EXPO Greece 16-18 Μαρτίου 2019

Οι σπουδαστές του μαθήματος που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Έκθεση, στα πλαίσια και της άσκησης Σχεδιασμού Καινοτόμου Προϊόντος,να απευθύνονται για οδηγίες παροχής πρόσκλησης στις ΕΔΙΠ Έφη Δερμεσονλούογλου και Βιργινία Γιάννου στα e-mail  efider@ chemeng.ntua.gr και vgiannou@ chemeng.ntua.gr . Πληροφορίες για την έκθεση επισυνάπτονται.

07-03-2019
Παρασκευή 8/3, 08:40 3ο Εργαστήριο - Μάθημα και συναντήσεις για την Άσκηση 8

Την Παρασκευή 8/3, 08:40 θα γίνει η 3η  Εργαστηριακή  άσκηση  στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. 

Παρακαλείσθε ιδιαίτερα η προσέλευση να γίνεται μέχρι τις 8:40 για να ξεκινά το εργαστήριο αυστηρά στις 8:45. Την Παρασκευή 8/3, με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ασκήσεων από 10:45 ως 11:30, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν στην Αιθ. 27 όπου θα γίνει μάθημα.

Στις 11:30 θα γίνει στο Εργαστήριο σύντομη συνάντηση των Ομάδων για την Άσκηση 8 (Σχεδιασμό προϊόντος) με τους αντίστοιχους συμβούλους-επιβλέποντες για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα και να οριστεί η επόμενη συνάντηση απ' ευθείας με τον επιβλέποντα. 

Υπενθυμίζεται ότι το Εργαστήριο θα γίνεται κάθε Παρασκευή 08:45 (και μετά το πέρας των ασκήσεων θα ακολουθεί 45λεπτη διάλεξη στην Αιθ. 27) και κάθε Δευτέρα 08:45-10:30 οι διαλέξεις θεωρίας στην Αιθ. 27. Επίσης πρόσθετη ώρα μαθήματος θα γίνει τις επόμενες τέσσερις Τρίτες, 12/3, 19/3, 26/3 και  2/4 στις 8:45-9:30 , Αιθ.27.

04-03-2019
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 08:45-09:30- ΑΙΘ.27

Σύμφωνα και με τη σχετική ενημέρωση στο εργαστήριο την Τρίτη 12/3, Τρίτη 19/3, Τρίτη 26/3 και  Τρίτη 02/4, 08:45-09:30 - ΑΙΘ.27 θα γίνεται μάθημα. Οι εκ του προγράμματος ώρες μαθήματος ισχύουν ως έχουν. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι σπουδαστές αφού παραδίδουν ηλεκτρονικά τις εκθέσεις των εργαστηριακών ασκήσεων (εντός 12 ημερών δηλ. μέχρι την Τρίτη της μεθεπόμενης εβδομάδας από την εκτέλεσή τους) να κανονίζουν με τους υπευθύνους την προφορική εξέταση εντός μιας εβδομάδας μετά την παράδοση.

01-03-2019
ΑΣΚΗΣΗ 8

Παρακάτω θα βρείτε την κατανομή των θεμάτων της Άσκησης 8 στις ομάδες, καθώς και τη σχετική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01/03/2019.

8ΕΞ_2019-ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ 8.pdf

ΑΣΚΗΣΗ 8_8ο 2019_01 03 2019.pdf

28-02-2019
Σελίδα ηλεκτρονικής υποβολής εργαστηριακών αναφορών

Η σελίδα ηλεκτρονικής υποβολής εργαστηριακών αναφορών για το μάθημα "Χημεία, Μικροβιολογία και Αρχές Συντήρησης Τροφίμων" (8o εξάμηνο) είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://weblab.chemeng.ntua.gr/submission/xmst.htm

Παρακαλείσθε να ονομάζετε την κάθε εργασία με τον ακόλουθο τρόπο: ERGASIA_X_OMADA_Y όπου X ο αριθμός της εργασίας και Υ ο αριθμός της ομάδας.

Παρακαλούνται οι σπουδαστές αφού παραδίδουν ηλεκτρονικά τις εκθέσεις των εργαστηριακών ασκήσεων (εντός 12 ημερών δηλ. μέχρι την Τρίτη της μεθεπόμενης εβδομάδας από την εκτέλεσή τους) να κανονίζουν με τους υπευθύνους την προφορική εξέταση εντός μιας εβδομάδας μετά την παράδοση. 

27-02-2019
Παρασκευή 1/3, 08:40 - 2η  Εργαστηριακή  άσκηση

Την Παρασκευή 1/3, 08:40 θα γίνει η 2η  Εργαστηριακή  άσκηση  στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Υπενθυμίζεται ότι κάθε ομάδα θα κάνει την επόμενη άσκηση από αυτή του 1ου εργαστηρίου, σύμφωνα με τον εργαστηριακό οδηγό. Επισυνάπτεται κατάλογος με την κατανομή των σπουδαστών στις ομάδες.

Παρακαλείσθε ιδιαίτερα η προσέλευση να γίνεται μέχρι τις 8:40 για να ξεκινά το εργαστήριο αυστηρά στις 8:45. Την Παρασκευή 1/3, με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών ασκήσεων από 10:45 ως 11:30, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν στην Αιθ. 27 όπου θα γίνει παρουσίαση της Άσκησης 8 που αφορά τον σχεδιασμό Καινοτομικών προϊόντων τροφίμων. Η παρουσία είναι υποχρεωτική. 

Διευκρινίζεται ότι το Εργαστήριο θα γίνεται κάθε Παρασκευή 08:45 (και μετά το πέρας των ασκήσεων θα ακολουθεί 45λεπτη διάλεξη στην Αιθ. 27) και κάθε Δευτέρα 08:45-10:30 οι διαλέξεις θεωρίας στην Αιθ. 27


26-02-2019
ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΝ. ΚΑΘ. Γ. ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ

Την Τετάρτη 27/02/2019 και ώρα 14:00-14:45 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων N. Κουμούτσου της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Γεώργιο Α. Μαγκανάρη προσκεκλημένο του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων με θέμα «Recent trends on aspects of fruit ripening syndrome and deployment of innovative postharvest technologies».

19-02-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων – Διασφάλιση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων»

Στα πλαίσια του μαθήματος «Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων – Διασφάλιση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων» (8ο – 10ο εξαμ.) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/02/2019 θεωρία στην Αίθουσα 27 στις 8:45-10:30.

Η Διδάσκουσα Κ. Τζιά

19-02-2019
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2, 08:45. 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2, 08:45. 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σε συνέχεια του πρώτου ενημερωτικού μαθήματος στο Εργαστήριο την Δευτέρα 18/2, έγινε η κατανομή των σπουδαστών σε 7 ομάδες οι οποίες την Παρασκευή 22/2, 08:45 θα κάνουν την 1η  Εργαστηριακή  Άσκήση που τους αντιστοιχεί στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Κάθε ομάδα θα κάνει για πρώτη φορά την άσκηση που αντιστοιχεί στον αριθμό της ομάδας, σύμφωνα με τον εργαστηριακό οδηγό και στη συνέχεια διαδοχικά τις υπόλοιπες (π.χ. η Ομάδα 4 την πρώτη εργαστηριακή ημέρα θα κάνει την Άσκηση 4 και την επόμενη την Άσκηση 5 κ.ο.κ. μέχρι την συμπλήρωση όλων των ασκήσεων). Οδηγίες για την υποβολή των  εργαστηριακών εκθέσεων και την προφορική εξέτασή τους θα δοθούν κατά το 1ο Εργαστήριο και σε επόμενη ανακοίνωση.

Παρακαλείσθε ιδιαίτερα στο 1ο Εργαστήριο η προσέλευση να γίνει μέχρι 8:40 για να οριστικοποιηθούν οι ομάδες και με όσους δεν έχουν ακόμα ενταχθεί και να ενημερωθείτε για τον αριθμό της ομάδας σας . Μέχρι την Παρασκευή το πρωί μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail του Διδάσκοντος taoukis@chemeng.ntua.gr 

Διευκρινίζεται ότι το Εργαστήριο θα γίνεται κάθε Παρασκευή 08:45 και κάθε Δευτέρα 08:45-10:30 οι διαλέξεις θεωρίας στην Αιθ. 27

14-02-2019
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2, 08:45. ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Καλή αρχή του 8ου εξαμήνου και των νέων κατευθύνσεων!

Οι σπουδαστές του 8ου εξαμήνου που προτίθενται να παρακολουθήσουν το μάθημα και τα εργαστήρια του μαθήματος καλούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα να έλθουν φρέσκοι το πρωϊνό της Δευτέρας στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων για να ξεκινήσουμε.

Θα γίνει εισαγωγή για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τους στόχους της εμβάθυνσης Τροφίμων, θα οριστούν οι διμελείς/τριμελείς ομάδες, θα αναλυθεί ο προγραμματισμός των ασκήσεων και θα γίνει το πρώτο εργαστηριακό μάθημα.

Για το μάθημα, τις εργαστηριακές ασκήσεις (βλ. αναρτημένο οδηγό) και το Εργαστήριο θα βρείτε υλικό στην ιστοσελίδα.

Ο διδάσκων:  Πέτρος Ταούκης

31-01-2019
Φύλλο Μαθήματος
ΧΗΜΕΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.docx