28-08-2020
Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών, Βαθμολογία Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses και στο αρχείο strucprop_final_grades_to_students_sep20 θα βρείτε την τελική βαθμολογία για όσους προσήλθαν στις επαναληπτικές εξετάσεις Αυγούστου 2020 του μαθήματος "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών".

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευχές.

Δώρος Θεοδώρου 

09-07-2020
Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών - Βαθμολογία Ιουνίου 2020

Aγαπητοί Σπουδαστές,

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" στο mycourses,  στην κατηγορία "Έγγραφα" και στα αρχεία strucprop_lab_grades_to_students_jun20.xlsx και strucprop_final_grades_to_students_jun20.xlsx θα βρείτε τη βαθμολογία των εργαστηρίων του μαθήματος, τη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης και την τελική βαθμολογία του μαθήματος κατά το εαρινό εξάμηνο 2020.

Καλό καλοκαίρι!

Δώρος Θεοδώρου 

12-06-2020
Οδηγίες Ασφάλειας γις τις Γραπτές Εξετάσεις

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Παρακαλώ πολύ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που μας απέστειλε ο κ. Κοσμήτορας σχετικά με την ασφάλεια στις γραπτές εξετάσεις με φυσική παρουσία.  Παραθέτω αυτούσιο το μήνυμά του παρακάτω.  Οι οδηγίες πρέπει να τηρηθούν ευλαβικά από όλους μας.

Με θερμές ευχές για υγεία και καλή επιτυχία!

Δώρος Θεοδώρου

----------------------Μήνυμα Κοσμήτορα Σχολής Χημικών Μηχανικών 13 Ιουνίου 2020 ---------------- 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο κύκλος των εργαστηρίων και της επί πτυχίω εξεταστικής ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα χάρη στην καλή προετοιμασία, αλλά κυρίως χάρη στην υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι, φοιτητές και προσωπικό.

Τη Δευτέρα αρχίζει η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου με φυσική παρουσία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού φοιτητών.

Δεδομένου ότι οι κίνδυνοι διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπαρκτοί και ενδεχομένως με επιδεινούμενα στατιστικά στοιχεία, επανέρχομαι θυμίζοντας σε διδάσκοντες και επιτηρητές (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΥΔ*) ότι:

·         Οι διδάσκοντες θα πρέπει έγκαιρα να έχουν μεριμνήσει να παραλάβουν από τη Γραμματεία και να κατανείμουν στις αίθουσες τα αντισηπτικά, τις μάσκες (για όσους φοιτητές δεν έχουν δική τους) και τα γάντια για τους επιτηρητές.  

·         Διδάσκοντες και επιτηρητές θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες μισή ώρα πριν την εξέταση, ώστε να εποπτεύουν την είσοδο των φοιτητών και να τους καθοδηγούν  στις προκαθορισμένες θέσεις κάθε αίθουσας.

·         Είναι υποχρεωτικά:

o   Η χρήση μάσκας από φοιτητές και επιτηρητές. Αν κάποιος φοιτητής δεν έχει μάσκα θα πρέπει να του δοθεί από τις διαθέσιμες σε κάθε αίθουσα. Άρνηση χρήσης μάσκας σημαίνει αποκλεισμό από την εξέταση. Δεν νοείται διακινδύνευση της υγείας των συμφοιτητών του και του προσωπικού από κανένα. Σε περίπτωση έλλειψης μπορείτε να δανειστείτε από διπλανή αίθουσα ή, τέλος, να ζητήσετε από τη Γραμματεία.

o   Η χρήση γαντιών από τους επιτηρητές

o   Η τήρηση της κατανομής των φοιτητών στις αίθουσες

o   Η χρήση μόνον των αριθμημένων θέσεων

o   Η ορθή αποτύπωση της θέσης κάθε εξεταζόμενου στην αίθουσα, με χρήση της λίστας παρουσιών που σας έχει σταλεί, και στην οποία κάθε φοιτητής υπογράφει στον αύξοντα αριθμό της θέσης που κάθεται.

·         Απαγορεύεται η χρήση κινητών (ούτε ως calculator) και ο δανεισμός αντικειμένων (στυλό, γόμα, calculator κλπ).

·         Οι διδάσκοντες θα πρέπει να επιβλέπουν την τήρηση όλων των ως άνω όρων σε κάθε αίθουσα και να επιλύουν κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί.

Οι διδάσκοντες θα πρέπει να ενημερώσουν για τα ανωτέρω τους ΥΔ, που τυχόν συμβάλουν στην επιτήρηση των μαθημάτων τους, και να τους συνδράμουν σε κάθε πρόβλημα. Η επίδειξη ταυτότητας, εάν απαιτηθεί, θα πρέπει να ζητείται μόνον από μέλη ΔΕΠ ή ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ.

Επίσης, παρακαλούνται όλοι οι διδάσκοντες να αναρτήσουν στις σελίδες των μαθημάτων τους τους όρους εξέτασης του μαθήματός και τα υποχρεωτικά υγειονομικά μέτρα :

Επίσης, τονίζεται ιδιαιτέρως ότι η χρήση των αιθουσών και των αμφιθεάτρων την περίοδο αυτή απαγορεύεται για κάθε άλλο λόγο πλην των προγραμματισμένων και ανακοινωμένων εξετάσεων των προπτυχιακών μαθημάτων. Για κάθε άλλη περίπτωση χρήσης απαιτείται η υποβολή αιτήματος και χορήγηση σχετικής άδειας από τη Γραμματεία της Σχολής.

Ενδεχομένως να γίνομαι κουραστικός, όμως η διασφάλιση της υγείας όλων μας (φοιτητών και προσωπικού), είναι πρώτιστο καθήκον όλων μας και, δεδομένης της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων, η τήρησή τους επαφίεται στην ατομική ευθύνη καθενός μας.

Τα μέλη της Κοσμητείας, η Γραμματεία της Σχολής και εγώ προσωπικά θα είμαστε διαθέσιμοι για να συνδράμουμε τους διδάσκοντες και τους επιτηρητές για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων.

Με ευχές για καλή αρχή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση και αυτής της περιόδου.

Φιλικά,

Κωστής

___________________________

Kostis Magoulas

Professor

Laboratory of Thermodynamics and Transport Phenomena

School of Chemical Engineering

National Technical University of Athens

Zografou Campus, Athens, 15780, Greece

Tel: +30210.772.3152

E-mail: mag@chemeng.ntua.gr

03-06-2020
Τελική Εξέταση 19 Ιουνίου 2020

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Η τελική εξέταση του μαθήματος των 8ου/10ου εξαμήνου "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 και ώρες 16:30 - 18:00 στις αίθουσες 26 και 28 της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.  Η εξέταση θα διεξαχθεί με ανοικτά βιβλία και σημειώσεις.  Η κατανομή σπουδαστών στις αίθουσες θα γίνει ως εξής: ΑΓΓ-ΤΣΑ στην αίθουσα 26, ΧΡΙ-ΧΡΥ στην αίθουσα 28. 

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες προς φοιτητές που συμμετέχουν στις εξετάσεις με φυσική παρουσία, που έχουν αναρτηθεί στην κατηγορία "Έγγραφα" στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο mycourses.  Συμβουλευτείτε επίσης το αρχείο ROOMS.XLSX, στο οποίο εμφανίζονται οι θέσεις, μέσα σε κάθε αίθουσα, όπου μπορείτε να κάθεστε κατά τις εξετάσεις και η αρίθμησή τους.

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για Καλή Επιτυχία!

Δώρος Θεοδώρου - Κώστας Χαριτίδης

01-05-2020
Εργαστηριακή Άσκηση 2: Παρουσίαση και Μετρήσεις

Αγαπητοί Σπουδαστές, 

Στην κατηγορία "Έγγραφα" θα βρείτε τα αρχεία  ΣχΔομ-ΙδΥλ_8ο_Ασκ-02-Διπολ-Ροπη_2020.pdf και Σχ.Δομ.Ιδ.Υλ - Μετρήσεις ε-η διαλ.xlsx.  To πρώτο περιέχει την παρουσίαση που έδωσε ο Δρ. Σπύρος Σούλης κατά την εξ αποστάσεως διεξαγωγή της εργαστηριακής άσκησης 2, "Υπολογισμός διπολικής ροπής από μετρήσεις ηλεκτρικής διαπερατότητας και δείκτη διάθλασης".  Το δεύτερο περιέχει τις μετρήσεις που καλείσθε να επεξεργαστείτε, ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκετε.  Κάθε ομάδα υποβάλλει μία έκθεση ηλεκτρονικά στο Δρα Σούλη.

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευχές.

Δώρος Θεοδώρου

17-03-2020
Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων μέσω τηλεδιάσκεψης 20/3/20 και εφεξής

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Ελπίζω το μήνυμα αυτό να σας βρίσκει καθ' όλα καλά.

Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό, προτείνω να συνεχίσουμε το μάθημά μας "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" μέσω τηλεδιασκέψεων.

Έχω οργανώσει τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής Webex για την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 8:45 - 11:30 και για τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 8:45-10:30, δηλαδή τις τακτές ώρες του μαθήματός μας. 

Για να συμμετάσχετε στην τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή, παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο

https://doros.my.webex.com/doros.my/j.php?MTID=mb45aa75973d441a85064429ce402d1bc

Για να συμμετάσχετε στην τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, παρακαλώ πατήστε το σύνδεσμο

https://doros.my.webex.com/doros.my/j.php?MTID=mfd7f747b598ea24e0b9a5e0eb380d517

Προσπαθήστε να συνδεθείτε περί τα 10 λεπτά πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης.  Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το webex στον υπολογιστή σας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και πιέστε το κουμπί "Join the meeting" για να συμμετάσχετε.  Μερικές οδηγίες για τη χρήση του Webex  από μέρους σας έχουν αναρτηθεί στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses.  Aν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, ειδοποιήστε με με e-mail.

Aν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τις προσεχείς εβδομάδες.

Θα τα πούμε σύντομα.  Σας ευχαριστώ πολύ. 

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για υγεία και δύναμη.

Δώρος Θεοδώρου

03-03-2020
Πρόγραμμα Εργαστηριακών Ασκήσεων Εαρινό Εξάμηνο 2020

Αγαπητοί Σπουδαστές, 

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" στο mycourses και στο αρχείο "lab_sched_strucprop_sp20_v3.doc" θα βρείτε το πρόγραμμα σύμφωνα προς το οποίο θα εκτελεσθούν οι εργαστηριακές ασκήσεις κατά το εαρινό εξάμηνο 2020.  Επίσης στο αρχείο "ΣχΔ+ΙδΥλ Εργαστηριακός Οδηγός 2020.pdf" έχει αναρτηθεί ο εγαστηριακός οδηγός του μαθήματος.

Καλό ερηγαστήριο!

Δώρος Θεοδώρου

01-03-2020
Εργαστηριακές Ομάδες \\\"Σχέσεων Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών\\\", Εαρινό Εξάμηνο 20

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στην ιστοσελίδα του μαθήματος "Σχέσεις Δομής-Ιδιοτήτων Υλικών" στο mycourses και στο αρχείο lab_groups_struc_prop_sp20 έχουν αναρτηθεί οι εργαστηριακές ομάδες για το εαρινό εξάμηνο 2020. 

Θερμές ευχαριστίες στην κυρία Κωνσταντίνα Ξένου για όλες της τις προσπάθειες στην κατάρτιση των ομάδων.

Για οποιαδήποτε αλλαγή/προσθήκη παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μου στη διεύθυνση  doros@central.ntua.gr.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Δώρος Θεοδώρου

25-02-2020
Eργαστηριακές Ομάδες \"Σχέσεων Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών\" - Εαρινό Εξάμηνο 2020

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατόν με την κυρία Κωνσταντίνα Ξένου (kxenou@outlook.com.gr) για την κατάρτιση των εργαστηριακών ομάδων του μαθήματος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δώρος Θεοδώρου

17-02-2020
Πρώτη διάλεξη μαθήματος \"Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών\" - Εαρινό εξάμ. 2020

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Η πρώτη διάλεξη του μαθήματος Εμβάθυνσης  των 8ου/10ου εξαμήνου  "Σχέσεις Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" για το εαρινό εξάμηνο 2020 θα δοθεί την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 8:45 - 11:30  στην αίθουσα 24 του Κτηρίου Χημικών Μηχανικών.  Παρακαλούνται να παραστούν όλοι οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται για το μάθημα.

Καλό εαρινό εξάμηνο!

Δώρος Θεοδώρου

17-09-2019
Βαθμολογία Σεπτεμβρίου 2019

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses και στο αρχείο  strucprop_sep19_to_students_noname.xlsx μπορείτε να βρείτε τη βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2019.

Με θερμούς χαιρετισμούς και ευχές για καλή ακαδημαϊκή χρονιά.

Δώρος Θεοδώρου

27-06-2019
Τελική Βαθμολογία - Εαρινό Εξάμηνο 2019

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses και στα αρχεία struc_prop_lab_grades_jun19_nonames.xlsx και struc_prop_final_grades_jun19_nonames.xlsx μπορείτε να βρείτε την τελική βαθμολογία του μαθήματος για το εαρινό εξάμηνο 2019, όπως διαμορφώθηκε από τη γραπτή εξέταση και τα εργαστήρια.

Με θερμούς χαιρετισμούς.

Δώρος Θεοδώρου 

15-03-2019
Eργαστήρια "Σχέσεων Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" - Εαρινό Εξάμηνο 2019

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses και στο φάκελο "lab_sched_sp19.doc" έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα των εργαστηριακών ασκήσεων "Σχέσεων Δομής - Ιδιοτήτων Υλικών" για το εαρινό εξάμηνο 2019. 

Εξ άλλου, στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses και στο φάκελο "lab_groups_struc_prop_2019.pdf" έχουν αναρτηθεί οι εργαστηριακές ομάδες που σχηματίσατε.

Τα εργαστήρια αρχίζουν στις 28 Μαρτίου 2019.  Οι οδηγοί για τις εργαστηριακές ασκήσεις είναι αναρτημένοι στην κατηγορία "Έγγραφα" στο mycourses στους φακέλους Ergastiriakos_Odigos.pdf, lab_exercise6.pdf, lab_exercise8.pdf.

Καλό εργαστήριο!

Δώρος Θεοδώρου