02-03-2026
Lab demo - Παρασκευή 6/3

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι την ερχόμενη Παρασκευή 6/3 στο πρώτο δίωρο της προγραμματισμένης διάλεξης (δηλ., μεταξύ 8.45-10.30) θα διεξαχθεί πειραματική άσκηση/επίδειξη σχετική με το περιεχόμενο των διαλέξεων 2-3. Θα συναντηθούμε κανονικά στην αίθουσα 24 και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Εργαστήριο Φυσικοχημείας. Για όσες και όσους παρευρεθούν, θα σας παρακαλούσα να έχετε μαζί σας τις εργαστηριακές σας ποδιές. Μετά το πέρας της άσκησης, θα ακολουθήσει ολιγόλεπτο διάλειμμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του κ.Μπουρμπάκη με θέμα "Κολλοειδή νανοσωματίδια ως ηλεκτροκαταλύτες αναγωγής του CO2" (10.45-11.30).

Επιπλέον, να αναφέρω ότι ανέβασα εκ νέου τις σημειώσεις με τίτλο "Βασικές έννοιες και στοιχεία ηλεκτροκαταλυτικών δράσεων", καθώς βρέθηκε μία παρατυπία στη σελ. 24. Συγκεκριμένα, αμέσως πριν την Εξ. (77), η σωστή διατύπωση είναι "Αρχικά, ορίζουμε το ενεργειακό κέντρο της d-ζώνης, εd, ως τη μέση ενέργεια των d-ηλεκτρονίων ενός μετάλλου προς την πυκνότητα των ενεργειακών καταστάσεών τους (Density Of States, DOS)."

Για οτιδήποτε προκύψει, βρίσκομαι στη διάθεσή σας.

Α.Παπαδεράκης     

27-02-2026
Σημειώσεις διαλέξεων 2 και 3

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι σημειώσεις και το συμπληρωματικό υλικό της σημερινής διάλεξης καθώς επίσης και αυτής της Δευτέρας, έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του μαθήματος.

Για οτιδήποτε προκύψει βρίσκομαι στη διάθεσή σας.

Καλό ΣΚ!

Α.Παπαδεράκης