Εκδηλώσεις

Η ανταπόκριση και τα αντανακλαστικά των σπουδαστών μας στην πρόσκληση/ πρόκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό CHEM-E-CAR ήταν εντυπωσιακά. Μετά την πρώτη ανακοίνωση στις 13/3/2016, δήλωσαν συμμετοχή 7 (εφτά) ομάδες αποτελούμενες από 30 σπουδαστές, στις 23/3/ 2016. Σε λιγότερο από δυο βδομάδες κλήθηκαν να συγγράψουν μια 3-σέλιδη περιγραφή του εγχειρήματος που θα αναλάμβαναν αν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η περιγραφή τους συμπεριλάμβανε σχεδιασμό οχήματος, συστήματος προώθησης και συστήματος πέδησης. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε συνέντευξη (4-5/4/2016) από τους συμβούλους τους, Θ. Παπαθανασίου και Α. Καραντώνη.

Από αυτή την 1η φάση προκρίθηκαν 4 (τέσσερις) ομάδες οι οποίες κλήθηκαν να υλοποιήσουν μέρος του οχήματος τους και να διαγωνισθούν με αυτό σε εκδήλωση, ‘Ημιτελικός’,που έγινε στο Ημιβιομηχανικό Εργαστήριο στις 15/4/2016. Στιγμές από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε παρακάτω. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε σε όλους ήταν ότι η πρόοδος των ομάδων ήταν εξαιρετική για τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια των προσπαθειών τους.

Στον Τελικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 22/4/2016,  θα διαγωνισθούν δύο ομάδες. Οι ομάδες αποτελούνται από τους εξής σπουδαστές:

  • Σέμα Δ., Παπασημακόπουλος Β., Παπασπύρος Λ.,  Λαμπράκου Ζ., Πατρίδας Γ.

  • Παπαδημητρίου Δ., Γιαννικόπουλος Γ., Καραφουλίδη-Ρέτσου Χ., Κατρίτσης Ν., Loppinet Ε.

Οι δυο ομάδες θα πρέπει να διαγωνισθούν με τους παρακάτω βασικούς όρους:

Το όχημα πρέπει, πλέον, να είναι αυτοκινούμενο, δηλ. πρέπει, επιπλέον του περιορισμού για ελάχιστο βάρος 2 kg, να φέρει και τη μπαταρία (η οποία δεν είναι εμπορική).

Νικητής στον Τελικό θα είναι αυτός που θα καλύψει και θα σταματήσει σε συγκεκριμένη απόσταση από τη γραμμή εκκίνησης. Η τιμή της απόστασης (15-25 m) θα δοθεί επί τόπου στον Τελικό. Οι ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους χρόνο 30 λεπτά για να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Κάθε ομάδα έχει δυο προσπάθειες. Μετράει η καλύτερη.

Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στις ομάδες για την σκληρή προσπάθειά τους.  Τα μέλη της Σχολής προσκαλούνται να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Ραντεβού την Παρασκευή, 22/4/16, στις 16:30 στο ‘Ημιβιομηχανικό Εργαστήριο’.

Στιγμιότυπα του ημιτελικού: