Εκδηλώσεις

100 "ΟΡΓΑΝΙΚΑ" ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Ε.Μ.Π. - ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Οργανική Ημερίδα
Αίθουσα "Κουμούτσου"
Τρίτη, 10 Μαϊου 2016, 10.00-13.00


Μια Μοναδική Επέτειος
Στην νέα Σχολή των χημικών Μηχανικών (όπως ακριβώς αναγράφεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ), που ιδρύθηκε το 1917 στο ΕΜΠ, δημιουργήθηκαν 6 νέα Εργαστήρια. Ανάμεσά τους, δύο «Οργανικά»: αυτά της Οργανικής Χημείας (ΟΧ) και της Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας (ΟΧΤ). Σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στο 100ο έτος από την ιστορική αυτή πράξη, τα δύο συνεργαζόμενα αυτά Εργαστήρια επιχειρούν τη διοργάνωση μιας «Οργανικής» Ημερίδας για να εορτάσουμε την μοναδική αυτή επέτειο, με το να αναλογιστούμε τη σημασία της, να τιμήσουμε τους πρωτοπόρους για τη συμβολή τους, να εμπνευστούμε από αυτήν, και τελικά να διερευνήσουμε τις προοπτικές των «Οργανικών» πεδίων στο ΕΜΠ, στη χώρα μας, και διεθνώς.

Οργάνωση
Την Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας αποτελούν τα 10 Μέλη (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, και ΕΤΕΠ) των Εργαστηρίων ΟΧ και ΟΧΤ (αλφαβητικά):  Α. Βλυσίδης, Α. Δέτση, Λ. Καραογλάνογλου, Ζ. Κατσανεβάκη, Ε. Κούκιος (Συντονιστής), Δ. Κουλλάς, Γ. Λυμπεράτος, Κ. Παπαδοπούλου, Σ. Χαμηλάκης, Δ. Χατζηαβραμίδης.

Πρόγραμμα
10.00-11.30: ΙΣΤΟΡΙΑ
11.30-13.00: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Πρόσκληση για Εισηγήσεις
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες  - άτομα ή ομάδες - εντός και εκτός ΕΜΠ, για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα με σύντομες (ως 10 min) εισηγήσεις σχετικά με την ιστορία, και τις σημερινές τάσεις και προοπτικές των διαφόρων "Οργανικών" πεδίων στην Ελλάδα και διεθνώς: π.χ., χημεία, υλικά, καύσιμα, φάρμακα και παραφάρμακα, απόβλητα, τρόφιμα, ζωοτροφές, γεωργία, δάση, ποιότητα ζωής, οργάνωση, και άλλα βιο-/οικο-/τεχνο-/cogno-/... Οργανικά Συστήματα και εφαρμογές τους.

Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος
* Ονόματα Εισηγητών και τίτλοι Εισηγήσεων το αργότερο ως την Παρασκευή 6 Μαϊου 2016, στο tscope@chemeng.ntua.gr
* ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ: Στον προτεινόμενο τίτλο της Εισήγησης να υπάρχει η λέξη ΟΡΓΑΝΙΚΟΣ ή παράγωγά του.

  Ανακοίνωση Ημερίδας
Όνομα: Organic Workshop NTUA.pdf, Ανέβηκε: 8/4/2016 12:45, Μέγεθος: 115kb