Εκδηλώσεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώνεται με μια εξαιρετική ομιλία του Δρ. Δημήτρη Βαρβαρέζου από την Aspen Tech. Η ομιλία θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου ώρα 2μμ στην αίθουσα Κουμούτσου.Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του ΑΠΘ και του Carnegie Mellon University όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Ignacio Grossman. Η έρευνά αφορά σε τεχνικές χρονο-σχεδιασμού και χρονο-προγραμματισμού βιομηχανικών μονάδων, πιο συγκεκριμμένα σε καινοτόμες τεχνικές βελτιστοποίησης (MINLP) και εφαρμογές σε μονάδες διυλιστηρίων.

Ο ομιλητής θα είναι διαθέσιμος για συναντήσεις με συναδέλφους και φοιτητές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσοι επιθυμούν να τον συναντήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κοκόση (4275) ή την κ. Δεληγιάννη (3227).

Το Εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσομοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας και το Ελληνικό Τμήμα του ΙΕΕΕ σας προσκαλούν στη διάλεξη του Δρ. Sameer Antani, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής (National Library of Medicine), Η.Π.Α. με θέμα,
Biomedical Imaging and Informatics Research at the U.S. National Library of Medicine.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση που επισυνάπτεται.

  Πρόσκληση
Όνομα: prosklisi_antani.pdf, Ανέβηκε: 20/6/2017 10:13, Μέγεθος: 525kb

Για το πάρτυ μας, είσοδος ΜΟΝΟ από πύλη Κατεχάκη, και ακολουθείτε στον χάρτη την ροζ διαδρομή

  Χάρτης
Όνομα: map_NTUA_CAMPUS_party.pdf, Ανέβηκε: 30/6/2017 13:05, Μέγεθος: 84kb

Η Επιστημονική και Τεχνολογική Έρευνα Μοχλός για την Οικονομική Ανάπτυξη και την  Κοινωνική Ευημερία

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Κέντρο της Χώρας, διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 5-7 Ιουλίου 2017, το «Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Hellenic Forum του Δημοκρίτου έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων από όλο τον Κόσμο και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη βιομηχανία.  Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Θα διοργανωθούν επίσης συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Τρεις ιδιαίτερες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το φετινό Forum:

   - Η πανηγυρική έναρξη του προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών ΕΚΕΦΕ «Δ» - Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, (Τετάρτη 5 Ιουλίου)

   - Η τελική φάση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας MITEF Greece Startup Competition 2017 που διοργανώνεται από το MIT Enterprise Forum Greece (Πέμπτη 6 Ιουλίου)

   - Η εκδήλωση δικτύωσης σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ που θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Ξένους Επιστήμονες να συναντηθούν με εκπροσώπους του Επιχειρηματικού Κόσμου και να διερευνήσουν τις  προοπτικές συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα και επενδυτικά σχήματα.       (Παρασκευή 7 Ιουλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τις εγγραφές και την εκδήλωση δικτύωσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://events.demokritos.gr

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όνομα: DELTIO TYPOU_5ouHF.pdf, Ανέβηκε: 14/6/2017 09:47, Μέγεθος: 749kb

Παρουσίαση του Δρ. Ι. Παπαντωνίου από το Πανεπιστήμιο Leuven με θέμα Challenges in living implant engineering for skeletal regeneration – a whole bioprocess perspective.
Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 12.30 μμ στην Αίθουσα Κουμούτσου.

  Περίληψη και σύντομο βιογραφικό
Όνομα: ATT00095.pdf, Ανέβηκε: 13/6/2017 16:35, Μέγεθος: 497kb

Αλλαγή ημερομηνίας 16-06-2017.

"Κυκλική Οικονομία, ένα στοίχημα για την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων - μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη".

  Πρόσκληση ΕΕΧ
Όνομα: Prosklisi_Programma.pdf, Ανέβηκε: 12/6/2017 17:02, Μέγεθος: 1274kb

O Παναγιώτης Χριστοφίδης, Καθηγητής και Πρόεδρος στο Department of Chemical and Biomolecular Engineering και Καθηγητής στο Department of  Electrical Engineering του University of California, Los Angeles (UCLA), θα δώσει διάλεξη, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, την Πέμπτη 22/6/2017, 12:00.

Η διάλεξη με τίτλο

"Distributed and Economic Model Predictive Control: Enabling Smart  Manufacturing, Distributed Renewable Energy Generation and Water Production"

συνδιοργανώνεται από τις Σχολές Χημικών Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Ο Καθ. Χριστοφίδης θα είναι στη Σχολή Χημικών Μηχανικών από τις 9:30-15:00 (22/6/2017). Οσοι επιθυμούν συνάντηση μαζί του να επικοινωνήσουν με τον Καθ. Ανδρέα Μπουντουβή (boudouvis@chemeng.ntua.gr, 210-7723241).

Επισυνάπτονται η ανακοίνωση της διάλεξης και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

  ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ
Όνομα: Christofides_seminar_22-6-2017.pdf, Ανέβηκε: 12/6/2017 13:37, Μέγεθος: 368kb
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗ
Όνομα: Christofides_CV.pdf, Ανέβηκε: 12/6/2017 13:37, Μέγεθος: 178kb

Ομιλία του Μιχαήλ Θ. Ρασσιά

Ανοιχτά προβλήματα των Μαθηματικών, John F. Nash και Υπόθεση Riemann

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από τον τραγικό θάνατο του Noμπελίστα John Nash (23 Μαίου 2015),   θα μιλήσει  ο Δρ.  Μιχαήλ Θ. Ρασσιάς (University of Zurich και Institute for Advanced Study, Princeton)  την Παρασκευή  9 Ιουνίου 2017 ώρα 12:30  μ.μ. στο αμφιθέατρο 1, νέα κτήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων, όπισθεν Θωμαϊδείου Ιδρύματος.

Ο κ. Ρασσιάς θα αναφερθεί  στη συνεργασία του με τον John Nash στο Princeton κατά την περίοδο 2014-2015 και στην προετοιμασία του βιβλίου τους “Open Problems in Mathematics”(Springer, 2016).

Επίσης θα μιλήσει για την Υπόθεση Riemann και για μια προσέγγιση του προβλήματος αυτού με μεθόδους Μαθηματικής Ανάλυσης.

  Σύντομο βιογραφικό
Όνομα: Short_CV.pdf, Ανέβηκε: 2/6/2017 11:34, Μέγεθος: 184kb

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Υπολογιστική Μηχανική” του ΕΜΠ, διοργανώνει το

3ο Σεμιναριακό Εργαστήριο (workshop): Επιστημονικοί Yπολογισμοί Mεγάλης Kλίμακας

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Υπολογιστικό Κέντρο της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, 10-13/7/2017.

  3o Σεμιναριακό Εργαστήριο (workshop): Επιστημονικοί Υπολογισμοί Μεγάλης Κλίμακας
Όνομα: Scientific_Large-Scale_Computing_call_2017.pdf, Ανέβηκε: 29/5/2017 12:48, Μέγεθος: 430kb
  Πρόγραμμα σεμιναρίου
Όνομα: hpc_program_2017.pdf, Ανέβηκε: 28/6/2017 13:39, Μέγεθος: 85kb

Η Σχολή Χημικών Μηχανικών συμμετείχε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία στο 4ο Φεστιβάλ Καινοτομίας και Επιστήμης (Athens Science Festival 2017), που έγινε από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 72 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες της Σχολής μας παρουσίασαν 14 ελκυστικά πειράματα επίδειξης με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού, και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών και να τους δείξουν τον όμορφο κόσμο της Χημείας και της Επιστήμης. Μέρος αυτών των πειραμάτων απαιτούσε τη συμμετοχή των επισκεπτών με αποτέλεσμα το κοινό να βλέπει την εφαρμογή της χημείας στην πράξη.

Η επιτυχία της φετινής συμμετοχής μας, οφείλεται κυρίως στην εθελοντική και ενθουσιώδη συμμετοχή των σπουδαστών μας, που επί 4 ημέρες επωμίστηκαν το βάρος της όλης διοργάνωσης. Καθοριστική ήταν η συμβολή των μελών της συντονιστικής ομάδας και ιδιαίτερα των ερευνητών για την άρτια προετοιμασία και εκτέλεση του όλου εγχειρήματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Α. Μπουντουβή για την υποστήριξη.

‹ Νεότερες1234...31Παλαιότερες ›