Εκδηλώσεις
  Ανακοίνωση Συνεδρίου
Όνομα: invitation_globelics_greek.pdf, Ανέβηκε: 20/9/2017 14:08, Μέγεθος: 220kb

Την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Αβέρωφ του συγκροτήματος Πατησίων, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Χημικών Μηχανικών του έτους 2016.

Φωτογραφίες από την τελετή:

                                                                                     

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 ο Καθηγητής Αντώνης Μίκος, Καθηγητής στο Department of Bioengineering, Rice University, Houston, Texas, έδωσε διάλεξη με τίτλο “Biomaterials for Tissue Engineering”. Η διάλεξη έγινε στην Αίθουσα Κουμούτσου.

Στιγμιότυπα από την ομιλία:

             

Βίντεο της διάλεξης:

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Το Συμπόσιο CAPE Forum για την Κυκλική Οικονομία οργανώνεται από 6-8 Σεπτεμβρίου στο Royal Olympic Hotel στην Αθήνα κάτω από την αιγίδα του European Federation of Chemical Engineering. Η πρόσβαση σε προπτυχιακούς φοιτητές θα είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο συνημμένο και στην ιστοσελίδα του Συμπόσιου.

  CAPE Forum Announcement
Όνομα: CAPE FORUM Announcement.pdf, Ανέβηκε: 29/8/2017 16:04, Μέγεθος: 243kb

O Αντώνης Μίκος, Καθηγητής στο Department of Bioengineering, Rice University, Houston, Texas, θα δώσει διάλεξη με τίτλο,

"Biomaterials for Tissue Engineering"

στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, την Τετάρτη 6/9/2017, 13:30.

Οσοι επιθυμούν συνάντηση μαζί του να επικοινωνήσουν με τον Καθ. Ανδρέα Μπουντουβή (boudouvis@chemeng.ntua.gr, 210-7723241).

Επισυνάπτονται ανακοίνωση της διάλεξης και σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΜΙΚΟΥ
Όνομα: Mikos_seminar_6-9-2017.pdf, Ανέβηκε: 28/8/2017 14:09, Μέγεθος: 357kb
  ΜΙΚΟΣ_CV
Όνομα: Mikos-Bio-NTU-2017.pdf, Ανέβηκε: 28/8/2017 14:09, Μέγεθος: 50kb

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώνεται με μια εξαιρετική ομιλία του Δρ. Δημήτρη Βαρβαρέζου από την Aspen Tech. Η ομιλία θα διεξαχθεί στις 21 Ιουλίου ώρα 2μμ στην αίθουσα Κουμούτσου.Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος του ΑΠΘ και του Carnegie Mellon University όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Ignacio Grossman. Η έρευνά αφορά σε τεχνικές χρονο-σχεδιασμού και χρονο-προγραμματισμού βιομηχανικών μονάδων, πιο συγκεκριμμένα σε καινοτόμες τεχνικές βελτιστοποίησης (MINLP) και εφαρμογές σε μονάδες διυλιστηρίων.

Ο ομιλητής θα είναι διαθέσιμος για συναντήσεις με συναδέλφους και φοιτητές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσοι επιθυμούν να τον συναντήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κοκόση (4275) ή την κ. Δεληγιάννη (3227).

Το Εργαστήριο Βιοϊατρικών Προσομοιώσεων και Απεικονιστικής Τεχνολογίας και το Ελληνικό Τμήμα του ΙΕΕΕ σας προσκαλούν στη διάλεξη του Δρ. Sameer Antani, της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ιατρικής (National Library of Medicine), Η.Π.Α. με θέμα,
Biomedical Imaging and Informatics Research at the U.S. National Library of Medicine.

Δείτε τη σχετική πρόσκληση που επισυνάπτεται.

  Πρόσκληση
Όνομα: prosklisi_antani.pdf, Ανέβηκε: 20/6/2017 10:13, Μέγεθος: 525kb

Για το πάρτυ μας, είσοδος ΜΟΝΟ από πύλη Κατεχάκη, και ακολουθείτε στον χάρτη την ροζ διαδρομή

  Χάρτης
Όνομα: map_NTUA_CAMPUS_party.pdf, Ανέβηκε: 30/6/2017 13:05, Μέγεθος: 84kb

Η Επιστημονική και Τεχνολογική Έρευνα Μοχλός για την Οικονομική Ανάπτυξη και την  Κοινωνική Ευημερία

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Κέντρο της Χώρας, διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 5-7 Ιουλίου 2017, το «Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Hellenic Forum του Δημοκρίτου έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων από όλο τον Κόσμο και έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη βιομηχανία.  Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη φετινή διοργάνωση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Θα διοργανωθούν επίσης συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.

Τρεις ιδιαίτερες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το φετινό Forum:

   - Η πανηγυρική έναρξη του προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών ΕΚΕΦΕ «Δ» - Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, (Τετάρτη 5 Ιουλίου)

   - Η τελική φάση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας MITEF Greece Startup Competition 2017 που διοργανώνεται από το MIT Enterprise Forum Greece (Πέμπτη 6 Ιουλίου)

   - Η εκδήλωση δικτύωσης σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ που θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Ξένους Επιστήμονες να συναντηθούν με εκπροσώπους του Επιχειρηματικού Κόσμου και να διερευνήσουν τις  προοπτικές συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα και επενδυτικά σχήματα.       (Παρασκευή 7 Ιουλίου)

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, τις εγγραφές και την εκδήλωση δικτύωσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://events.demokritos.gr

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όνομα: DELTIO TYPOU_5ouHF.pdf, Ανέβηκε: 14/6/2017 09:47, Μέγεθος: 749kb

Παρουσίαση του Δρ. Ι. Παπαντωνίου από το Πανεπιστήμιο Leuven με θέμα Challenges in living implant engineering for skeletal regeneration – a whole bioprocess perspective.
Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 12.30 μμ στην Αίθουσα Κουμούτσου.

  Περίληψη και σύντομο βιογραφικό
Όνομα: ATT00095.pdf, Ανέβηκε: 13/6/2017 16:35, Μέγεθος: 497kb
‹ Νεότερες1234...31Παλαιότερες ›