Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 23/11 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συσκέψεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση / συζήτηση για σπουδές και ακαδημαϊκές προοπτικές στη Γαλλία από τον κ. Ιωάννη Κανέλλο, καθηγητή της IMT-Atlantique, μιας εκ των σχολών του Institut Mines-Télécom (ΙΜΤ) της Γαλλίας, με το οποίο το EMΠ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας. Ιδιαίτερα, θα εκτεθούν οι δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών, εκπόνησης διπλωματικής στην Γαλλία, προοπτικές διπλών διπλωμάτων ΕΜΠ/ΙΜΤ, αλλά και ευκαιρίες θέσεων εργασίας για μηχανικούς.

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην κεντρική μας εκδήλωση με τίτλο «Η Σχολή Χημικών Μηχανικών χθες-σήμερα-αύριο: Η Χημική Μηχανική στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα και στην Εργασία», που διοργανώνουμε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 μας χρόνων, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Θα παρουσιαστεί η ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της, μέσα από κεντρική ομιλία, καθώς επίσης και μέσα από τις αναμνήσεις αποφοίτων της, διαφορετικών γενεών που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και θα αναπτύξουν τη συμβολή της Σχολής στη σταδιοδρομία τους.

Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή αναμνηστικών.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ EMΠ

Επικοινωνία:

Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας (e-mail: lkaraog@chemeng.ntua.gr), ώστε να σας αποσταλεί και η πρόσκληση.

  Πρόσκληση Εκδήλωσης
Όνομα: Prosklisi 100 Eti XM.pdf, Ανέβηκε: 14/11/2017 14:36, Μέγεθος: 560kb
  Πρόσκληση
Όνομα: Προσκληση Spring 18.pdf, Ανέβηκε: 13/11/2017 12:31, Μέγεθος: 143kb

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 διοργανώθηκαν με επιτυχία από το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ "Ανοιχτά εργαστήρια" στο Ναό του Ηφαίστου στο Θησείο με επί τόπου εφαρμογή μη καταστροφικών τεχνικών για τη διάγνωση, τον έλεγχο και το σχεδιασμό της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

                       

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Έξυπνες Πόλεις: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη” την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Στόχος της ημερίδας είναι η αντιπαραβολή απόψεων των οικονομικών, πολιτικών και ακαδημαϊκών παραγόντων, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών για τις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις των έξυπνων πόλεων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου γαλλοελληνικού Φόρουμ Καινοτομίας MAZINNOV.
Δείτε εδώ το Πρόγραμμα της Ημερίδας
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του συνδέσμου: http://www.ifa.gr/inscription-form
Επίσης, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

  Πρόγραμμα Ημερίδας
Όνομα: Forum Innovation Programme Seminaire V.10 GR envoi.pdf, Ανέβηκε: 9/11/2017 13:29, Μέγεθος: 407kb
  Πρόσκληση
Όνομα: ΤΙΤΑΝ Πρόσκληση.pdf, Ανέβηκε: 7/11/2017 11:25, Μέγεθος: 186kb
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-9GRACM
Όνομα: First Announcement GRACM 2018.pdf, Ανέβηκε: 4/11/2017 14:51, Μέγεθος: 281kb

H Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου γιορτάζει 100 χρόνια δημιουργικής ζωής και λειτουργίας και ανοίγει τις πύλες των εργαστηρίων της στους μαθητές, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017.

Το διήμερο αυτό, το ακαδημαϊκό προσωπικό και οι ερευνητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα έχουν τη χαρά να μοιραστούν με τους επισκέπτες τα αποτελέσματα και την εμπειρία της ερευνητικής δουλειάς που γίνεται στα Εργαστήρια της Σχολής και να δείξουν πολλά από τα πειράματα μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους μαθητές και για το κοινό, για ένα ξεχωριστό ταξίδι στα σύγχρονα αντικείμενα της Επιστήμης του Χημικού Μηχανικού. Οι επισκέπτες θα αποκτήσουν μια συνολική εικόνα του ερευνητικού κι εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή, καθώς και των πολλών και σημαντικών επιτευγμάτων της.

Θα προσφερθεί, επίσης, μια μοναδική δυνατότητα στους μαθητές να εξοικειωθούν γενικότερα με την έννοια της έρευνας και να διευρύνουν τους ορίζοντες του επαγγελματικού τους προσανατολισμού μέσα από τη γνωριμία τους με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Οι χώροι της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα είναι προσβάσιμοι στο διάστημα 9.30-13.00, και για τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ EMΠ

Επικοινωνία:
Γραμματεία Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
τηλ.: 210 772 1128
e-mail: secretariat@chemeng.ntua.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ

                               

  Ανοιχτά Εργαστήρια
Όνομα: openlabs.pdf, Ανέβηκε: 3/11/2017 13:24, Μέγεθος: 230kb
  Πρόσκληση
Όνομα: Πρόσκληση InnoEnergy Master School Day - InnoDay.pdf, Ανέβηκε: 30/10/2017 16:33, Μέγεθος: 250kb

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Διεθνές Συνέδριο του Globelics, το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Το Συνέδριο έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» και είχε τίτλο: “Innovation And Capacity Building In The Context Of Financialisation And Uneven Development Of The Global Economy: New Roles For The State, Productive Sector, And Social Actors”.

Πρόκειται για ένα γεγονός διεθνούς απήχησης, καθώς η ταυτότητα του συγκεκριμένου φορέα  έχει μια παγκόσμια σύνθεση και απευθύνεται στον κόσμο της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας έχοντας ως κεντρική ιδέα την ανάπτυξη της καινοτομίας. Ειδικότερα, το Globelics (Global Network for Economics of Learning, Innovation, and Competence Building Systems) είναι ένα παγκόσμιο ερευνητικό δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 2000 πανεπιστημιακοί και ερευνητές από τις πέντε ηπείρους, τις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, αναζητώντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία, η γνώση και η οικοδόμηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, στην οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 400 άτομα, Πανεπιστημιακοί/Ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και Start-ups, εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών κ.ά. Σε μία γεωγραφική κατανομή, οι προσκεκλημένοι ομιλητές και οι εισηγητές από το εξωτερικό προήλθαν περίπου: 70 από την Ευρώπη, 65 από τη Λατινική Αμερική, 10 από τις ΗΠΑ/Καναδά, 55 από την Ασία και 35 από την Αφρική. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στην τέλεση του Συνεδρίου συνέβαλλαν 120 ενεργοί εθελοντές από 9 διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

 

Οι δραστηριότητες του Συνεδρίου περιελάμβαναν:

• 8 Κεντρικές Ομιλίες από τους Bengt-Åke Lundvall, Richard Nelson, William Lazonick, Maria Joao Rodrigues, Νίκο Χριστοδουλάκη, Κώστα Φωτάκη, Elisabeth Lipiatou και Γιώργο Καμίνη
• Παρουσίαση 200 επιστημονικών εργασιών από διακεκριμένους και νέους ερευνητές.
• Διεξαγωγή 8 ειδικών θεματικών συζητήσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο
• Παρουσίαση 14 σημαντικών βιβλίων
• Industry Event & Start–up Event
• 4 Cultural Events: Ξεναγήσεις στο 1) Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 2) στο Μουσείο της Ακρόπολης, 3) στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και 4) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Δείτε το Τεύχος του Προγράμματος του Συνεδρίου

Φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε στις ακόλουθες σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται:

https://www.facebook.com/15thglobelicsinternationalconference/

https://www.instagram.com/15thglobelicsintconf/

https://twitter.com/GlobelicsAthens?s=07

  Περιγραφή Συνεδρίου
Όνομα: GLOBELICS CONFERENCE information brief 7-10-2017f.pdf, Ανέβηκε: 17/10/2017 13:57, Μέγεθος: 856kb
  Τεύχος Προγράμματος
Όνομα: Globelics Athens 2017_Program Booklet.pdf, Ανέβηκε: 17/10/2017 13:58, Μέγεθος: 7481kb
‹ Νεότερες1234...33Παλαιότερες ›