Εκδηλώσεις

Τη Πέμπτη 1 Μαρτίου, από τις 9:30 έως τις 16:15,  θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο με παρουσιάσεις των Υποψηφίων Διδακτόρων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων/Σεμιναρίων του Τομέα ΙΙΙ (αίθουσα Β1.009)

  Περιλήψεις Παρουσιάσεων
Όνομα: Mater_Sci_Seminar_abstracts-2018.pdf, Ανέβηκε: 21/2/2018 14:18, Μέγεθος: 2619kb
  Πρόγραμμα
Όνομα: Mater_Sci_Seminar-Program-2018-graphic.pdf, Ανέβηκε: 21/2/2018 14:19, Μέγεθος: 2808kb

Το BEST Athens διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά, το διαγωνισμό μηχανικής EBEC Challenge Athens 2018, στις 9-12 Μαρτίου, στην πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Οι 80 διαγωνιζόμενοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα δοκιμαστούν σε ομάδες των 4 ατόμων σε μια από τις κατηγορίες Case Study και Team Design, για να διεκδικήσουν την πρόκριση στον εθνικό γύρο του διαγωνισμού EBEC Challenge Greece, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του διαγωνισμού: http://best.ntua.gr/ebec/ και στο συνημμένο αρχείο.

  Πρόσκληση
Όνομα: EBEC CHALLENGE ATHENS 2018.pdf, Ανέβηκε: 7/2/2018 10:19, Μέγεθος: 349kb

O Γεράσιμος (Μάκης) Χουρδάκης, M.Sc. Computational Science & Engineering, Technische Universität München, Γερμανία, θα δώσει διάλεξη με τίτλο

Συζευγμένες προσομοιώσεις με το OpenFOAM και άλλους επιλύτες μέσω της βιβλιοθήκης preCICE & Μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία

στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, την Τρίτη 9/1/2018, 13:30, στην αίθουσα Κουμούτσου.

Ο Μάκης, απόφοιτος της Σχολής μας του έτους 2014, σταθερά συνδεδεμένος με την alma mater του, και αυτή τη φορά διερχόμενος καθοδόν προς Μόναχο, έχει προσκληθεί να μιλήσει στους φοιτητές του ΔΠΜΣ "Υπολογιστική Μηχανική". Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο για υπολογιστική ανάλυση και μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.

Πριν το σεμινάριο θα είναι διαθέσιμος για συνάντηση στο γραφείο του Καθ. Α. Μπουντουβή και μετά το σεμινάριο στην αίθουσα Κουμούτσου.

Επισυνάπεται η ανακοίνωση του σεμιναρίου.

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΥΡΔΑΚΗ
Όνομα: Chourdakis_seminar_9-1-2018.pdf, Ανέβηκε: 20/12/2017 18:30, Μέγεθος: 448kb
  Πρόσκληση
Όνομα: Πρόσκληση για Συμμετοχή_ASF2018.pdf, Ανέβηκε: 12/12/2017 10:58, Μέγεθος: 377kb
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

The 3rd training workshop on Materials for Future Energy Sources aims to provide an insight in selected fields related to scientific approach of the wide field of materials intended for future energy sources, especially the renewable ones.

All lectures will include a short introduction and a review of fundamental principles as well as recent examples of work on fundamental research; hybrid perovskite, dye sensitized and organic solar cells, as well, thermoelectrics, fuel cells, batteries and materials for fusion reactors. Moreover, insights into the relationship between energy and economy will give the big picture. 

The workshop is aimed at young researchers (and esp. MSc and PhD students) who wish to expand their knowledge in this field. Engineers and technicians working in research and education, who are interested to extend their expertise in materials’ science and engineering, will also benefit from it.

The workshop will include presentations and lab demonstrations for the following fields of research:

  • Organic-inorganic hybrid perovskite solar cells
  • Dye Sensitized Solar Cells
  • Organic Solar Cells
  • Thermoelectric materials
  • Materials for Fusion Reactors
  • Fuel Cells
  • Conventional and Synchrotron X-rays crystallography
  • Crystallography by Neutron Scattering
  • Scanning and Transmission Electron Microscopy
  • Economics of Energy

Workshop’s language: English

useful links: http://www.hsstcm.eu
                    https://www.facebook.com/events/143797249592832

  Workshop Program
Όνομα: Program of Training Workshop 2017 - Materials for Future Energy Sources.pdf, Ανέβηκε: 28/11/2017 17:35, Μέγεθος: 1268kb

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσκαλεί τους φοιτητές του ιδρύματος τη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ στο Rendez-vous Campus France με θέμα τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

Τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: η παρουσίαση του κύκλου των μεταπτυχιακών σπουδών, η αναζήτηση προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής, οι υποτροφίες και η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες οι συναντήσεις Campus France , ο λόγος θα  δοθεί επίσης και στους Έλληνες φοιτητές που έχουν ήδη ζήσει την εμπειρία των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία και είναι πρόθυμοι να την μοιραστούν με το κοινό.

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι συνημμένη.

  Αφίσα της εκδήλωσης
Όνομα: CFMaster_webinvit.pdf, Ανέβηκε: 27/11/2017 09:27, Μέγεθος: 390kb

Την Πέμπτη 23/11 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συσκέψεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση / συζήτηση για σπουδές και ακαδημαϊκές προοπτικές στη Γαλλία από τον κ. Ιωάννη Κανέλλο, καθηγητή της IMT-Atlantique, μιας εκ των σχολών του Institut Mines-Télécom (ΙΜΤ) της Γαλλίας, με το οποίο το EMΠ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας. Ιδιαίτερα, θα εκτεθούν οι δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών, εκπόνησης διπλωματικής στην Γαλλία, προοπτικές διπλών διπλωμάτων ΕΜΠ/ΙΜΤ, αλλά και ευκαιρίες θέσεων εργασίας για μηχανικούς.

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην κεντρική μας εκδήλωση με τίτλο «Η Σχολή Χημικών Μηχανικών χθες-σήμερα-αύριο: Η Χημική Μηχανική στην Εκπαίδευση, στην Έρευνα και στην Εργασία», που διοργανώνουμε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 μας χρόνων, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Θα παρουσιαστεί η ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της, μέσα από κεντρική ομιλία, καθώς επίσης και μέσα από τις αναμνήσεις αποφοίτων της, διαφορετικών γενεών που δραστηριοποιούνται στον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και θα αναπτύξουν τη συμβολή της Σχολής στη σταδιοδρομία τους.

Θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή αναμνηστικών.

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ EMΠ

Επικοινωνία:

Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος, παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας (e-mail: lkaraog@chemeng.ntua.gr), ώστε να σας αποσταλεί και η πρόσκληση.

  Πρόσκληση Εκδήλωσης
Όνομα: Prosklisi 100 Eti XM.pdf, Ανέβηκε: 14/11/2017 14:36, Μέγεθος: 560kb
  Πρόσκληση
Όνομα: Προσκληση Spring 18.pdf, Ανέβηκε: 13/11/2017 12:31, Μέγεθος: 143kb

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 διοργανώθηκαν με επιτυχία από το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ "Ανοιχτά εργαστήρια" στο Ναό του Ηφαίστου στο Θησείο με επί τόπου εφαρμογή μη καταστροφικών τεχνικών για τη διάγνωση, τον έλεγχο και το σχεδιασμό της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

                       

‹ Νεότερες1234...34Παλαιότερες ›