Διακρίσεις-Επιτεύγματα

Η μεικτή ομάδα από τους φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών  Χαρίτο Αναστασίου και Νικόλαο Μύτη και τους φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Χάρη Ιωάννου και Αλέξανδρο Μόσχο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία case study του πανελλήνιου διαγωνισμού μηχανικής (engineering) EBEC (European BEST Engineering Competition), εκπροσωπώντας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πετυχαίνοντας την πρόκριση στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας τη χρονική περίοδο 01/08/2016 - 10/08/2016.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον φοιτητικό οργανισμό BEST (Board of European Students of Technology). Η ομάδα κατέλαβε αρχικά την πρώτη θέση στον τοπικό γύρο του διαγωνισμού στο EMΠ (12/12 – 14/12/2015), με θέμα τον σχεδιασμό και την προώθηση μιας «παθητικής» κατοικίας. Προκρίθηκε έτσι στον εθνικό γύρο, ο οποίος έγινε στα Χανιά (13/05 – 15/05/2016). Ανταγωνιζόμενη με ομάδες από τις Πολυτεχνικές Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίων Πατρών και από το Πολυτεχνείο Κρήτης, κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση, με θέμα την αντιμετώπιση μιας πετρελαιοκηλίδας από βύθιση πλοίου.

Στο διαγωνισμό στο Βελιγράδι δεν θα συμμετάσχει στην ομάδα, λόγω έκτακτου κωλύματος, ο φοιτητής Χ. Ιωάννου και θα αντικατασταθεί από τον φοιτητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών Γεώργιο Πατρίδα.